brankodj, on 01 Dec 2018 - 7:19 PM, said:
Viljusku sam rastavio i po meni je skoro za djubre koliko je ostecena unutra. Jedva sam je ocistio od blata i rdje.

Kao sto sam i mislio, plasticne vodjice su u losem stanju. Na jednoj je napuklo perce.
Da li ima negde kod nas da se nadje kao rezervi deo? Oznaka je FEE266.
Delove za Suntour drzi Planetbike, pogledaj na njihovom sajtu za delove koji ti fale.
Izdaleka izgleda da su osteceni stapovi, cementacija se skinula, kod ove vile to i nije neki problem jer je bez ulja, mada bih ipak presao finom smirglom da se malo ispoliraju stapovi.
Ne znam da li je uopste isplativo ulaganje u ovu kantu, em je starudija, em u losem stanju.
Najbolje da sve lepo operes, kupis neku jeftinu mast, sve lepo podmazes, sklopis i voziš, radice ona fino dok je masna i cista, kad se opet ukruti, ponovis postupak i teraj, sve ostalo je bacanje para.
Nemoj da stedis mast nego nagruvaj svuda onako podosta da bude debelo namazano sve unutra.
Da jos jedan savet, ubacis neko menjacko ili vec neko gusto ulje po 0,5dl u svaku nogu, posto se od gravitacije mast slegne i siđe na dno, kad god se setis okrenes bajs naopacke da se to ulje pomesano sa mascu bolje rasporedi unutra i opet podmaze gornje delove vile.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk