Koje ulje koristiti za podmazivanje lanca?
Postavljeno 15 July 2020 - 09:44 PM
Nije mi jasno sto skidate taj konzervans, namazi preko njega i gas, mislim ako je nov lanac cemu ga prati?
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Postavljeno 15 July 2020 - 10:43 PM
Ali na novim lancima nije konzervans, nego mazivo. Po treći put, https://www.roadbike...rom-the-expertsI ja sam isto tako upućen.
Konzervans nije mazivo.
Postavljeno 15 July 2020 - 11:24 PM
možda drumašima više odgovara ne znam, ali ono lepljivo po lancu na mountbajku pa, trava, prašina, bube, sve se lepi čak i kad se istrlja prethodno... ja operem lanac, osušim, onda off road sprej iz dva prelaza sa pauzom i sušenjem između... to iz fabrike je vosak, nekom ok nekome ne, zavisi od upotrebeAli na novim lancima nije konzervans, nego mazivo. Po treći put, https://www.roadbike...rom-the-experts
Postavljeno 16 July 2020 - 07:51 AM
Poenta nije da je fabričko mazivo nešto magično i neponovljivo, već da lanac iz fabrike dolazi kvalitetno podmazan i nema potrebe dirati ga sem ako se ne stavlja neki parafin ili slično što mora da ide na potpuno suv lanac. Dobra je ideja samo da se obriše spolja da se ne lepi prašina, kao što se radi i posle biko kog naknadnog podmazivanja.
Postavljeno 16 July 2020 - 12:14 PM
Postavljeno 04 October 2020 - 07:28 PM
Uzeh ovo nemacko masinsko ulje u vobihausu, za gradski bajs, mogu reci da sasvim fino zavrsava posao. Lako, postojano, ne navlaci mnogo prasine na lanac i lancanike. Ko ne voli da daje mnogo para na sredstva za podmazivanje lanca, ovo je solidan izbor, preporuka sa moje strane.
https://www.wobyhaus...6566-ulje-100ml
Postavljeno 05 October 2020 - 04:45 AM
Ma testerol/lancol je 200-300 din litar i traje tipa dve decenije.
Meni bočica od 200 mililitara evo pune četiri godine, a vozim mnogo i podmazujem redovno.
Ja razblažim testerol dizelom. Onda dosta manje prljavštine kupi lanac.
Nisam uspeo izmeriti neku prednost korištenja specijalnih ulja, da piše na bočici da su "za lanac bicikla" - što koštaju 10 do bukvalno 1.000 puta više.
Postavljeno 05 October 2020 - 12:05 PM
E da, zaboravih, ANTIpreporuka za ovo ulje https://www.totalbik...anac?sku=190317 toliki je viskozitet da navlaci prasinu samo tako i stvara sloj ''blata'' na drajvtrejnu. Ima smisla koristiti ga jedino ako su temperature od 32-33c, pa navise.
Sto se mog nekog misljenja tice, ulja viskoziteta SAE 5 - 10 su najpogodnija za lanac bajsa.
Postavljeno 06 October 2020 - 01:31 AM
Ali čišćenje i podmazivanje nakon baš svake vožnje...
Mislim da će da gura do 11.000 km.
Postavljeno 06 October 2020 - 04:22 AM
Ko hoce sto jeftinije, mislim da je to ulje za sivace masine najoptimalnije resenje.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 06 October 2020 - 07:41 AM
Otkud tolika briga na štednji ulja koje traje po godinu i više dana. Ima za 500, 600 dinara ulje "namenjeno" za lanac i traje više od godinu dana. Imate toliko manje bitnih a skupih stvari preko kojih ćete štedeti a ne na ovoj besmislici.
Meni samo smeta što uglavnom sa time plaćam nalepnicu “za lanac” i ništa drugo.
Postavljeno 06 October 2020 - 08:09 AM
Ih pa plaćamo je u svemu, taj logo na mobilnom, logo na volanu pa i naziv na poprečnom stubu bajsa a da ne pričamo o mikro napretku između grupa opreme na bajsu a džinovskim razlikama u ceni.
Nek ide život.
Postavljeno 06 October 2020 - 12:47 PM
Bar pogode pravi viskozitet ako ništa, imam dopadljivu bocu sa vrhom za kapanje, dobro ulje, ne curi iz boce. Dovoljno za mene.
Ih pa plaćamo je u svemu, taj logo na mobilnom, logo na volanu pa i naziv na poprečnom stubu bajsa a da ne pričamo o mikro napretku između grupa opreme na bajsu a džinovskim razlikama u ceni.
Nek ide život.
Ne znam - uglavnom izbegavam platiti više nego što moram. Nije mi nikad žao dati više novca za boji kvalitet (pogotovo ako to znači i duži vek trajanja), ali ne volim plaćati za ime - ako ne moram.
Postavljeno 24 November 2020 - 07:36 PM
Pozdrav, ja sam u pripremi kombinovanja PTFE i voska, javljam efekte tog podmazivanja. Ja sam koristio to "Adeco" ulje i ostala ulja i pokušavao sam da budem vredan i da čistim, ali mi je sve to bilo dosta užasno i postepeno baš skupo (jer redovno sam morao da kupujem sredstva za čišćenje). Javljam rezultate kad mogu!
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika