Kakvi su ovo dečiji bajsevi?
Zanimljivi klipovi
Posted 22 December 2021 - 12:03 AM
Kakvi su ovo dečiji bajsevi?
mini-velo, bajs za odrasle
ali sa malim tockovima cime se smanjuju ukupni gabariti bicikla
tako da su zgodniji za transport u vozilu/vozu/busu, skladistenje u malim stambenim/poslovnim prostorima i sl
u poredjenju sa bicikalima standardnih velicina.
Posted 22 December 2021 - 09:18 PM
Ovaj bicikl me je podsetio na moj pony, koji sam napravio tamo negde osamdesetih. Ram je bio isecen na pola, izbaceno ono za preklapanje, ubacena cev unutra pa sve to navuceno i zavareno. Ofarban u crvenu, sa Montagnero nalepnicama, tada smo se palili na tu marku, viljuske mesto nikla, ofarbane sa sprejem za felne..Felne stavljene od Tomos minia, one su bile uze i lakse, duple spoljne gume da izdrze i teze vozace a i zbog vecih pritisaka. Kupljen pogon od 52 zuba koji je tada nov kostao mnogo para. Prenos je bio 52-14 i isla je ko luda. Klipseri na kurblama, trkacko sediste. Posto se od tolikog zapinjanja za taj prenos krivila sticna, stavio sam od Fice sipku upravljackog mehanizma. Volan isto od Tomosa jer je bio plici i vise aero dinamican.
I sad tada je bila trka SFRJ u bicikima ali su morali da budu kontrasi. Trka bila u KG. Dosla cela Juga, dovezli kojekakva cuda. Moj drug Zika Zmija, biciklista, pita me da mu pozajmim taj bicikl za tu trku. I on pobedi. Tako da mi ostalo u lepom secanju, ali su mi je nazalost na kraju ukrali.
Posted 22 December 2021 - 10:07 PM
A ja bi voleo ako moze da se na njega montiraju neke sire gume, da provozam po nekom makadamskom putu. Imam utisak da bi bilo ludo i zabavno.
https://gypsybytrade...g-the-hooligan/
Posted 22 December 2021 - 10:15 PM
moze objasnjenje, pliz?
Tadasnje gume su bile neke Save, Obilic itd. Ako se dobro secam, bile su nekako tanje,manje mesnate nego ove danasnje. Mislim na spoljne. I koliko god da ih napumpas uvek su nekako bile meke, lako su znale da se slepe kad se udari u rupu i da se iskrive felne i brzo su pucale po bokovima. Onda smo se setili da od starih spoljnih isecemo onu zicu sto ide u krug oko gume i da tu takvu gumu uguramo ispod ove dobre spoljne. Posle tog zahvata gume bi bile posle vrlo malih pritisaka tvrde, nisu vise onako legle kada bi se selo na bicikl i ujedno bolje se cuvale felne.
Posted 23 December 2021 - 08:14 AM
Jedino zašta ti bicikli valjaju za mala kola, za sve ostalo su realno sranje. Što se tiče malog prostora u stanu (komp. sto, ormar, krevet i vrata od terase (da mogu da se otvore)) i 29" u 19" veličini u 7,5 metra kvadratna.mini-velo, bajs za odrasle
ali sa malim tockovima cime se smanjuju ukupni gabariti bicikla
tako da su zgodniji za transport u vozilu/vozu/busu, skladistenje u malim stambenim/poslovnim prostorima i sl
u poredjenju sa bicikalima standardnih velicina.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
And now something completely different
Posted 23 December 2021 - 09:26 PM
Jedino zašta ti bicikli valjaju za mala kola, za sve ostalo su realno sranje. Što se tiče malog prostora u stanu (komp. sto, ormar, krevet i vrata od terase (da mogu da se otvore)) i 29" u 19" veličini u 7,5 metra kvadratna.
kao i vecina stvari u zivotu i ovo je neki kompromis...za mala kola su bolji sklopivi bajkovi
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users