https://www.2bike.rs...ca#.YHArRBjRZPwDunuo vetar, pao bajk i pukla kuka menjača.
Zanima me da li pravite ako ne možete da nađete gotovu u prodaju?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 09 April 2021 - 10:24 AM
https://www.2bike.rs...ca#.YHArRBjRZPwDunuo vetar, pao bajk i pukla kuka menjača.
Zanima me da li pravite ako ne možete da nađete gotovu u prodaju?
Postavljeno 09 April 2021 - 01:51 PM
Preporuka za Veljka. Decko pravi na cnc masini. Dosta puta sam pravio kod njega za moje musterije i svi su zadovoljnihttps://www.2bike.rs...ca#.YHArRBjRZPw
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 12 April 2021 - 05:37 PM
U radnjama nije bilo kuke kakva meni treba, pa je morala da se pravi. To je za Rocky Mountain bajkove, moj je Vertex 10 iz 2007 godine. Svaka čast Veljku, napravio mi je kuku danas prepodne kada sam je i pokupio. Sve pohvale. Deluje kao bolji kvalitet od originalne, a spaslo me je dosta zezanja jer sam u jednom trenutku planirao da je napravim sam ručno, testera, turpija, ureznice. Ureznice bih morao kupiti, a nikada nisam radio sa tim, pa bi verovatno potrajalo osposobljavanje bajka. Hvala svima na preporukama. Inače fascinantno je da u svetu ne postoji standardna kuka za zadnji menjač nego stotine modela. Postoje neke univerzalne za montažu na iglu zadnje nable, ali verovatno to nije za stalnu upotrebu već samo za hitne slučajeve kada kuka pukne negde na terenu. Ako vam se nekada kuka iskrivi, a ne slomi, najbolje je da je skinete i probate da ispravite u stezi ili čekićem. Naravno pre toga ispitati da li ima naprslina. Ispravljanje na bajsu povlačenjem menjača može samo da izazove lom kuke ili još nečega.
Staro vs. novo
Postavljeno 12 April 2021 - 07:40 PM
Eto, lepo je čuti da ti je forum pomogao! Sa srećom!U radnjama nije bilo kuke kakva meni treba, pa je morala da se pravi. To je za Rocky Mountain bajkove, moj je Vertex 10 iz 2007 godine. Svaka čast Veljku, napravio mi je kuku danas prepodne kada sam je i pokupio. Sve pohvale. Deluje kao bolji kvalitet od originalne, a spaslo me je dosta zezanja jer sam u jednom trenutku planirao da je napravim sam ručno, testera, turpija, ureznice. Ureznice bih morao kupiti, a nikada nisam radio sa tim, pa bi verovatno potrajalo osposobljavanje bajka. Hvala svima na preporukama. Inače fascinantno je da u svetu ne postoji standardna kuka za zadnji menjač nego stotine modela. Postoje neke univerzalne za montažu na iglu zadnje nable, ali verovatno to nije za stalnu upotrebu već samo za hitne slučajeve kada kuka pukne negde na terenu. Ako vam se nekada kuka iskrivi, a ne slomi, najbolje je da je skinete i probate da ispravite u stezi ili čekićem. Naravno pre toga ispitati da li ima naprslina. Ispravljanje na bajsu povlačenjem menjača može samo da izazove lom kuke ili još nečega.
Staro vs. novo
Postavljeno 12 April 2021 - 11:50 PM
U radnjama nije bilo kuke kakva meni treba, pa je morala da se pravi. To je za Rocky Mountain bajkove, moj je Vertex 10 iz 2007 godine. Svaka čast Veljku, napravio mi je kuku danas prepodne kada sam je i pokupio. Sve pohvale. Deluje kao bolji kvalitet od originalne, a spaslo me je dosta zezanja jer sam u jednom trenutku planirao da je napravim sam ručno, testera, turpija, ureznice. Ureznice bih morao kupiti, a nikada nisam radio sa tim, pa bi verovatno potrajalo osposobljavanje bajka. Hvala svima na preporukama. Inače fascinantno je da u svetu ne postoji standardna kuka za zadnji menjač nego stotine modela. Postoje neke univerzalne za montažu na iglu zadnje nable, ali verovatno to nije za stalnu upotrebu već samo za hitne slučajeve kada kuka pukne negde na terenu. Ako vam se nekada kuka iskrivi, a ne slomi, najbolje je da je skinete i probate da ispravite u stezi ili čekićem. Naravno pre toga ispitati da li ima naprslina. Ispravljanje na bajsu povlačenjem menjača može samo da izazove lom kuke ili još nečega.
Staro vs. novo
Kao sto je naveo u svakom oglasu: Pravi se od 6061 aluminijuma koji se koristi u Avio industriji
Sto se tice ispravljanja kuke, nista novo ako se kuka polomi prilikom ispravljanja, skroz normalna stvar...
Sto se tice ispravljanje same kuke ne bih preporucio da se stavi u stegu i tako ispravlja. Postoji precizan alat iskljucivo za ispravljanje kuke menjaca koji se ispravlja na ramu bez menjaca...
Postavljeno 14 April 2021 - 06:39 AM
And now something completely different
Postavljeno 14 April 2021 - 06:57 AM
Ovde sam pričao o ispravljanju kuke menjača - koji alat se koristi, kako, i na šta obratiti pažnju
(trebalo bi da preko linka ispod video krene od 7:23, gde se to spominje):
https://youtu.be/9GIi-U1mfqI?t=443
Postavljeno 28 March 2022 - 03:17 PM
Za mene nista novo, vec vidjeno vise puta...D0829AB3-62D5-4705-BD37-FD287E405AA3.jpeg
2132AEB4-4AF0-4DB6-A5E0-D0E0F0B65F96.jpeg
F2CCEE48-F88E-4E41-9ADC-113506B62CBB.jpeg
1FCA68D4-47F0-47FA-9FDC-A76ED1D86943.jpeg
Јуче у вожњи. Без оптерећења, врв замор материјала. Ултегра Р8000 и то на шраф, па не могу да је заменим 105 коју имам на шелну, јер је седална цев ту пљосната.
Postavljeno 01 September 2022 - 07:54 AM
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika