Lomovi i kvarovi
Started By
vuledj
, May 16 2018 08:43 PM
143 replies to this topic
Posted 18 June 2020 - 11:12 PM
Eo ja mogu da objasnim, prvi je (dobronamerno) zezanje na tvoj, a drugi na moj račun...
Glede pretezanja kasete, ja nemam moment ključ, a nemam ni osećaja ni iskustva kad je mehanika u pitanju, i kad uzmem u ruke mojega francuza (od tri kile), neizbežno dolazi do sranja...
Moraću uskoro i ja taj moment ključ da nabavim jer sam počeo da prčkam i po tuđim bajkovima...
Kad skenjaš nešto na svom, ne valja, ali kad to uradiš na tuđem, onda baš ne valja... 😀
Glede pretezanja kasete, ja nemam moment ključ, a nemam ni osećaja ni iskustva kad je mehanika u pitanju, i kad uzmem u ruke mojega francuza (od tri kile), neizbežno dolazi do sranja...
Moraću uskoro i ja taj moment ključ da nabavim jer sam počeo da prčkam i po tuđim bajkovima...
Kad skenjaš nešto na svom, ne valja, ali kad to uradiš na tuđem, onda baš ne valja... 😀
Posted 19 June 2020 - 01:33 PM
Sta znam, ja sam jednu kasetu pretegao slobodnom procenom. Doduse uspeo sam da zeznem navoje na lockringu, freehub je ostao dobar pa sam samo porucio drugi lockring.
Mislim da je neko pravilo da gde god na biciklu ima oznacen broj na koliko se NM nesto steze, da treba moment kljuca.
Mislim da je neko pravilo da gde god na biciklu ima oznacen broj na koliko se NM nesto steze, da treba moment kljuca.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 19 June 2020 - 02:02 PM
Чек, чек, није ми пало на памет да и тако може ? Значи замолим на француском још мало, облајзне навој на лок ринкчету, и вуала, касета је слободна !
Posted 27 August 2020 - 04:23 PM
Posledice preteranog mazanja lanca. U pitanju je 3x10 brzina.
Lanac naravno istegljen jer od kolicine ulja ili teflona na sebi postane lepljiv i postane magnet za prasinu, pesak i pljavstinu i dolazi do toga da duplo brze upropasti lanac i lancanike.
Za sada sam oprao jer vozac nije upucen u odrzavanju lanca kamoli cenu lanca za 10s i kasetu.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Lanac naravno istegljen jer od kolicine ulja ili teflona na sebi postane lepljiv i postane magnet za prasinu, pesak i pljavstinu i dolazi do toga da duplo brze upropasti lanac i lancanike.
Za sada sam oprao jer vozac nije upucen u odrzavanju lanca kamoli cenu lanca za 10s i kasetu.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Posted 08 April 2021 - 05:54 PM
@Petarl
Иди у Спортофис,
tel:+381653552976 Славка
Радничка 39,11030 Београд
Имају каталог са свим врстама кука за мењач.
Понеси обавезно ту поломљену, ради упоређивања са онима у каталогу.
.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users