Ни у једној њиховој радњи никада нисам видео напомену о испробавању. Мада, нисам видео ни истакнуто правило замене без питања у року од 30 дана. Ипак, ако паковање и производ то омогућавају, нисам чуо да су правили проблем са испробавањем (као и у Лидлу). У ствари, у радњи се стиче утисак да никога од радника уопште не занима шта посетиоци раде, више је као да избегавају контакт. Скоро их је немогуће и наћи када човек има неко питање. Обично су веома спремни да помогну и љубазни, али просто их никада нема у близини. А мој утисак (и искуство) је да их обучавају исти људи као оне Индијце у Дубаију*, јер дају исте неупотребљиве информације на љубазан начин, по систему да купац буде задовољан избором, шта год да изабере.
Када сам куповао ранац, једна од слика на сајту је показивала покривач за кишу, али га уз ранац није било. Прво су рекли да нема уз тај модел, а на опаску за слику сервирали причу да је кабаница постојала уз прошлогодишњу туру. На крају су потпуно игнорисали лажну рекламу и упутили ме на куповину засебне кабанице која је била скупља од самог ранца (не насилно, него шта да ти радимо).
Бтв, неко је питао - Декатлон радње практично немају магацин. У рафовима и на вешалицама су увек сви артикли које имају, у свим величинама и бојама. Наравно, увек питаш, али увек сам добио исти одговор - све је изложено. И јесте боље за купца, јер не губиш време чекајући да прегледају магацин. Једино нервира што су им величине често испремештане. Нпр, неке артикле разврставају по величини, у корпе или полице, али брзо схватиш да је све испремештано и увек мораш да прекопаваш свуда.
Наравно, врло је могуће да испретурају купци, али ако већ имаш засебан простор за различите бројеве онда мораш да провераваш и редовно сређујеш иначе одмаже.
* У Дубаију тражим брашно за колаче. Имају "тип 1" и "тип 2", НИГДЕ помена о томе шта које значи. Знајући да имају обичај да ти препоруче производ за који мисле да хоћеш да купиш, питам да ли је за хлеб боље 1 или 2. Индијац делује као да умире од среће што може да ми помогне (требало би све наше трговце слати тамо на курсеве), али каже само "то је одлично!" А ја држим оба брашна и он не показује ниједно.
Опет га питам баш да ли је боље 1 или 2, он опет исто, а кад га питах за тип 1 да ли је добро за хлеб он одмах повика "да, одлично!". А за колаче које је? (држим и даље тип 1 у руци) "Да, за колаче је супер!"
Е, тако је отприлике и у Декатлону. И НИКАД немају никакве додатне информације. Шта пише на паковању, то ти је то.