Liči mi na zamenu, već odavno mi preskače lanac na srednjem.
Postavljeno 21 July 2018 - 06:02 PM
5926 km u pola 2012 15605 km u 2013 11674 km u 2014 11858 km u 2015 7577 km u 2016 5423 km u 2017 prebačeno 12000 km u 2018
Da citiram profesora:
-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli
Postavljeno 02 August 2018 - 07:23 PM
Postavljeno 02 August 2018 - 07:34 PM
Pozdrav, postavicu ovde jedno kratko pitanje da ne otvaram bespotrebno novu temu.
Na biciklu od prijatelja je ISIS pogon i patrona. Patrona je dobila lufta i hoćemo da je zamenimo ali pošto je veoma tesko naci ISIS patrone i dosta su skupe odlucio sam da uzmemo komplet shimano pogon na cetvrtku i bb un26 patronu. ISIS patrona je 114mm a ja bih uzeo 113mm shimanovu. Mene zanima da li moram paziti na još neke detalje prilikom kupovine osim duzine osovine i da li se navoj ISIS patrone poklapa sa un26? Hvala unapred
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
U vezi navoja:
Standardi patrona pogona sa navojem.
U zavisnosti od konkretnog pogona, bira se i dužina osovine, kako bi se potrefila dobra
Postavljeno 02 August 2018 - 09:28 PM
Pozdrav, postavicu ovde jedno kratko pitanje da ne otvaram bespotrebno novu temu.
Na biciklu od prijatelja je ISIS pogon i patrona. Patrona je dobila lufta i hoćemo da je zamenimo ali pošto je veoma tesko naci ISIS patrone i dosta su skupe odlucio sam da uzmemo komplet shimano pogon na cetvrtku i bb un26 patronu. ISIS patrona je 114mm a ja bih uzeo 113mm shimanovu. Mene zanima da li moram paziti na još neke detalje prilikom kupovine osim duzine osovine i da li se navoj ISIS patrone poklapa sa un26? Hvala unapred
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
daj fotku ISIS mozda moze da se izleci stave novi lageri
Postavljeno 02 August 2018 - 10:03 PM
daj fotku ISIS mozda moze da se izleci stave novi lageri
Postavljeno 05 August 2018 - 09:13 AM
Ok. Mislio sam da labava patrona ima uticaja na kolena.
Vozio sam neki bajs pa posle vožnje boli koleno sa spoljnje strane. Na starom biciklu tih problema nemam. Razmišljam da ga kupim, ali posle bolova u kolenu pitam se da li je to neka sitnica , kao podešavanje visine sedišta ili je potrebno veće ulaganje da se utegne. Nisu to neka pare, nego da li da se zezam oko njega.
Na predhodom biciklu sam menjao i kurble i pedala zbog kolena
Postavljeno 06 August 2018 - 09:11 AM
Ako preskače pozadi sa starim lancem, treba zameniti lanac i kasetu.
Ako preskače sa novim lancem - zameniti samo kasetu (lanac je nov, je li).
Ako sa novim lancem radi lepo, to je to. Ako sa novim lancem zapinje na pogonu, onda zameniti i pogon.
Za zamenu pogona, važno je kakva je postojeća patrona - mora biti izabran spram nje, ili da se menja i patrona.
Važno je i koji je položaj lančanika zbog linije lanca.
Zbog prednjeg menjača, bitno je da broj zuba na najvećem lančaniku bude isti, ili sličan.
Isto tako, nije sve jedno da li se stavlja pogon sa dva, ili tri lančanika.
Ukratko, najsigurnija varijanta je naći isti/sličan Shimano pogon. Ako je na četvrtku bio stari, onda i novi za četvrtku. Ako je Octalink, onda Octalink, ako je Hollowtech II, onda takav...
Postavljeno 07 August 2018 - 01:47 PM
Jeste.
Četvrtka joj je nadimak od oblika onog na šta se nasađuje pogon.
Postavljeno 13 August 2018 - 01:02 PM
Da iskoristim temu za jedno pitanje u vezi srednjeg pogona.... Posto mi je lanac preskakao zamenio sam novim i pozadi racnu, sve je bilo poprilicno istroseno, medjutim i dalje na malo vece opterecenje, pogotovu na srednjem prednjem zupcaniku i dalje preskace, pa moram ocigledno zameniti srednji pogon.
Zanima me da li se isplati uzimati neki jeftin kineski srednji pogon, jer trenutno ne mogu uzeti nesto iole normalno. Stari pogon mi je Truavativ E300 22/32/42. Gledam cene idu za kineze od 700-800 dinara, pa nesto malo bolje od 2000 pa na gore?
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika