Koliko vozite km?
Postavljeno 28 August 2010 - 07:40 PM
Juce 62 km
Nije mnogo, ali imao sam obaveze koje su mi bile prece od voznje.
2011: 6021 km
Google Picasa album: http://picasaweb.goo...avle.specijalac
Putopisi sa mojih ciklotura: http://pavlerandjelovic.wordpress.com/
Postavljeno 05 September 2010 - 12:20 PM
Kao što (vjerovatno) znate da sam krenuo sa serijom vožnji, pod zajedničkim nazivom - 5 Manastira.
Juče je bila vožnja do manastira Liplje... I ni sam bio sam...
Inače, vožnje objavljujem ovdje u LM-u, i Grupi Biciklističke Solidarnosti, na Facebook-u. Na moje veliko iznenađenje, u petak mi se u porukama pojavi poruka od (novog) kolege Vladimira: "...išao bih na vožnju..."
...meni drago...
...odvezli se do manastira, kad tamo krštenje, bilo dosta naroda, djece... živo, živo...
...sve u svemu, pomjerili smo lične rekorde,i on i ja, i tako reći, rekošmo uglas: "Poslije ovoga, ništa neće biti isto..."
http://www.cikloberz...hp?img=6314&t=n
...evo i profil...
http://www.cikloberz...hp?img=6319&t=n
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
Postavljeno 05 September 2010 - 06:02 PM
Pa to sam cekao da vidim od tebe, ali bez da vrsim pritisak da stisnes pedalu i naostris volju!! Svaka cast na 150+ kilometara. Posto je vec gotovo pa kraj sezone, nastavi sa kvalitetnim voznjama. Za sledecu godinu planiraj da izvezes 200km za dan, pa polako, do maksimuma koji ti bude interesantan i ostvariv =D>
U nasim godinama nema nazad, samo gledaj napred
Postavljeno 05 September 2010 - 06:30 PM
Prvi put preko 150 km je ozbiljna stavka u karijeri svakog od nas
Postavljeno 05 September 2010 - 08:51 PM
@zeggerr, što se tiče broja 200, ima ona jedna "...sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra..." čuće se...
Evo da i ja malo razmišljam naglas:
A to što se tiče maksimuma, nisam siguran da mogu da sam sebi odredim koliko je to. Vidjećemo. Možda da se uzme, recimo, kao trke u kategoriji "24 sata", i kaže se 24 sata - 3 sata odmora = 21 sat vožnje * 20 km/h avg = 420 km !
Opet mi je, nekako, najrealnija vožnja, svima nama poznate, ekipe "Bratela", od onih cca 220 km...
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
Postavljeno 06 September 2010 - 08:16 AM
Osim 24h trka ima i onih ekstremnijih kao RAAM. Nesto sam ubedjen da tamo nema mnogo regularnih, svi moraju biti pomalo ludi da sebe nateraju na onakav maltret!
U svakom slucaju, zelim ti mnogo uspeha u buducim voznjama, pa kada se svi solidno utreniramo, mogli bi se naci negde na pola puta da popijemo sok, pivo, ko sta voli; ili da ti 'skocis do nas da se malo ovde u Bg-u druzimo, ili mi do tebe pa da nas provedes po prirodi
Postavljeno 06 September 2010 - 10:00 AM
@LepaHelena, jelchice, zeggerr, zare81... : Hvala na lijepim riječima podrške...
@zeggerr, što se tiče broja 200, ima ona jedna "...sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra..." čuće se...
Evo da i ja malo razmišljam naglas:
A to što se tiče maksimuma, nisam siguran da mogu da sam sebi odredim koliko je to. Vidjećemo. Možda da se uzme, recimo, kao trke u kategoriji "24 sata", i kaže se 24 sata - 3 sata odmora = 21 sat vožnje * 20 km/h avg = 420 km !
Opet mi je, nekako, najrealnija vožnja, svima nama poznate, ekipe "Bratela", od onih cca 220 km...
He,he 240+
Jeste to je bio poduhvat za antologiju i priče za unuke.
Treba uzeti u obzir da smo pre toga vozili konstantno mesec dana i ture su se kretale od 50-180 km svakodnevno pa je došlo je do želje i spoznaje samog sebe.Sam ne treba ići nikako na toliki put zbog raznih nevolja koje mogu da te zadese.Mi smo se zaista dobro držali i treba dodati da su Dulian,Ione Zoki iz Platičeva 1/2 puta vukli a mi se štekovali.Iz Pećinaca do kuće vetar u leđa ...
Meni je bio problem od 140 do 180km sa nogama (bio sam najmanje fizički spreman)imam volju a noge ne slušaju.ostali su se žalili na bolove u rukama i zadnjici.
140-160km je za mene idealno na osnovu prve sezone.Vožnja umerena 27-32kmh (pod idealnim uslovima) tako da ima dosta vremena za razgledanje i odmor(spadam u grupu cikloturista)
Sl sezone odvezi 4-5 tura oko 150km i onda opali jednu od 200 i kad se jednom razvališ posle je sve lakše i postaje rutina.Onda možeš i za Minhen ;o)
Bravo za tvoje ture na koje ideš sam i nadam se da ćeš pronaći društvo.Čestitke za rekordnu kilometražu =D>
Postavljeno 06 September 2010 - 10:40 PM
Jebi ga, ljudi, zbunjen sam. Ako se ne varam, Boycie, voziš MTB. Na njemu vožnja od 27-32 km/h nije ni umerena ni cikloturistička, već vrlo brza. Kakve pogone imate, u kom prenosu vozite i sa kojom kadencom, ako vam je to - umereno?!Vožnja umerena 27-32kmh (pod idealnim uslovima) tako da ima dosta vremena za razgledanje i odmor(spadam u grupu cikloturista)
=D>
Baš bih voleo da čujem i iskustva drugih, da li je samo meni to brzo?
Postavljeno 06 September 2010 - 11:12 PM
Umereno je diskutabulno i ono za svakoga znači različito.Možda sam malo preterao ali u principu za mene je to brzina kojom pratim grupu i bez preteranog stajanja i rastezanja do odredišta a nazad kako ko može.Na solo vožnje ne prelazim 28kmh
Postavljeno 06 September 2010 - 11:42 PM
Postavljeno 07 September 2010 - 09:04 AM
Jebi ga, ljudi, zbunjen sam. Ako se ne varam, Boycie, voziš MTB. Na njemu vožnja od 27-32 km/h nije ni umerena ni cikloturistička, već vrlo brza. Kakve pogone imate, u kom prenosu vozite i sa kojom kadencom, ako vam je to - umereno?!Vožnja umerena 27-32kmh (pod idealnim uslovima) tako da ima dosta vremena za razgledanje i odmor(spadam u grupu cikloturista)
=D>
Baš bih voleo da čujem i iskustva drugih, da li je samo meni to brzo?
Ako malo vise vozis i nije to nesto previse brzo...
Naravno, odmah da kazem da dosta znace gume, tj. neces sigurno na Nobby Nic/Racing Ralph gumama voziti 60km sa 30km/h prosjecnom...
Ja kada sam vozim ture od 50-60km, mogu da drzim prosjek od nekih 32km/h (ako nema vjetra previse i naravno bez mnogo uspona, sto rece neko idealni uslovi), a ako vozimo u grupi (nas 2-3) onda i nesto vise...
Prije nekih 15-tak dana smo isli na turu od nekih 70-75km dvojica prijatelja i ja, a zadnjih mozda 3-4km smo ubrzali sa nekih 33-34km/h prvo na oko 40, a zatim na oko 50km/h i smjenjivali se...
Naravno da smo "pocrkali" ali je bilo odlicno...
Za brzinu od 32-33km/h vozim 44-16 ili 44-18 prenos, a na bajku su Ritchey Speedmax 1.9 (potpuno potrosene) gume...
Juce smo presli 80+km ali laganijim tempom, oko 25km/h prosjek...
Od kraja maja 2355km...
(proteklih mjesec dana nisam mnogo vozio zbog pripremanja drva kuci i u selu babi, cijepanja i slicnih poslova... )
EDIT: Nisam video da je pisalo 140-160km, ako je toliko, nema sanse da se sa MTB-om vozi 30+- prosjecna...
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika