Jump to content

Fotografije
- - - - -

Koliko vozite km?

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2189 odgovora na ovu temu

#2181 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1889 posts

Postavljeno 24 December 2024 - 10:32 PM

Mislim da je Smasher mislio na sebe. Da mu je tesko da sebe i svoj hobi stavi u prioritet kada ima slobodnog vremena vec "povladjuje" drugima, verovatno svojoj familiji. 

Za toliko poznajemo pravopis...

"Teško je to objasniti nekome ko ne ume da sebe i svoje potrebe NE stavi uvek na vrh svih prioriteta.  :) "

Da nema onog NE, onda bi moglo i da se protumači tako kako kažeš, ali ovako je jasno.

• 0

#2182 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3316 posts

Postavljeno Juče, 04:56 AM

Ali nije lepo to što je napisao u poslednjem postu. To je baš veliko vređanje...
(a lepo sam napisao da se radi o prioritetima u slobodno vreme, pa stavio i nekoliko primera)

Ne rasumem zašto bi ovo na bilo koji način bila neka vrsta uvrede, a pogotovo velike. Nito sam koristio pogrdne reči, niti velika slova ili tome slično

Ja svakako stojim pri mišljenju da ako neko svoje hobije stavlja ispred na primer porodičnih obaveza i vrednosti, svakako to smatram odrazom sebičnosti. Sad naravno, niti je svako srećan u braku niti mu je porodica prioritet, ali s obzirom da ne znamo emotivan i porodičan život drugih, ne treba ni osuđivati.

Sa druge strane, ako tako posmatramo, vređanjem se može smatrati i prozivanje članova koji iz ovog ili onog razloga nisu dostogli godišnji minimum kilometraže dostojan tog nekog opšteg minimuma, bez da smo bili i njjihovim čizmama i vodili njihov život, pri tome navodeći kojekakve formalne izgovore za koje nemammo pojma da li su ili nisi relevantni u njihovom sličaju. Postoje mnogi koji nisu odgledali nijednu utakmicu lige šampiona niti jedan meč Đokovića a opet nemaju 5000km. I šta oh to čini, manje dostojnim da teraju točak??
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#2183 chamade

chamade
  • Members
  • 4468 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno Juče, 05:11 AM

Ajmo dečaci, mir u kući.. jer i forum je vrsta kuće.
Kao što sam i Nesoniju napisao "sve se računa".
Ja i pored moje težnje da dohvatim neku svoju granicu često ostanem kod kuće iako npr bude lep dan jer mi tog dana prila izležavanje, sedenje sa ženom, igranje sa psom.
Smashera poznajem lično i iako ga vidim jednom u godini-dve mogu reći da je jako miran i pristojan tip osobe, a u onom postu nema nikakve uvrede.
Vozite koliko ste u mogućnosti jer svako ko volinda sedne na bic je biciklista bez obzira koliko malo vozio.
  • 1
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#2184 Leopard

Leopard
  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Postavljeno Juče, 08:38 AM

svako može i da odgleda sto utakmica lige šampiona, samo da malo manje vozi bicikl. Šta je kome prioritet

Elem, nisam puno prešao ove godine, ali sam vozio par planina i nadam se da će ih biti još dogodine, samo zdravlje da dopusti. Vozim isključivo MTB i uopšte ne merim vožnje, jedino kad vozim nešto novo pa da sačuvam stazu. Za mene je kilometraža irelevantan deo statistike, generalno u životu uvek težim kvalitetu pre nego kvantitetu. Kamo sreće i da je jedini hobi :D

Podrška za odlazak na posao biciklom
  • 1

#2185 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1448 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno Juče, 11:06 AM

Ja sam ove godine stao na nešto ispod 3800km, da se nisam skršio verovatno bih dogurao do 4500km ali ne više. Opet nisam išao na turu, ali sam zato oborio rekord po broju odlazaka na posao biciklom (108), kao i kilometraži na toj deonici - od ovih 3800, nekih 2900km je bilo do posla i nazad. To je posledica činjenice da kada decu hraniš ona i rastu, pa ne moraš da ideš po njih ili uvek budeš tu kada dođu iz škole. Zato mislim da ću i nastaviti da hranim klinca haha.

Što se tiče ovih tvrdnji da bi svako mogao da odveze ovoliko ili onoliko - poprilično sam siguran da je Mića u pravu, ali sa druge strane to je bitno samo onima kojima je kilometraža glavno ili jedino merilo, a čini mi se da je tu Mića u manjini. Neki drugi Mića će istu stvar da tvrdi za visinske metre i biće u pravu u istoj meri. Svako gleda onu stranu koja mu znači i to je ok i tako i treba da bude, dok god se to ne natura drugima. Mislim, može i da se natura i onda da se ide u besmislene i ružne prepirke, ali zbog takvih stvari se ovaj forum toliko smanjio poslednjih godina.

• 0

#2186 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1530 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno Juče, 12:20 PM

Ja sam ove godine stao na nešto ispod 3800km, da se nisam skršio verovatno bih dogurao do 4500km ali ne više. Opet nisam išao na turu, ali sam zato oborio rekord po broju odlazaka na posao biciklom (108), kao i kilometraži na toj deonici - od ovih 3800, nekih 2900km je bilo do posla i nazad. To je posledica činjenice da kada decu hraniš ona i rastu, pa ne moraš da ideš po njih ili uvek budeš tu kada dođu iz škole. Zato mislim da ću i nastaviti da hranim klinca haha.

Što se tiče ovih tvrdnji da bi svako mogao da odveze ovoliko ili onoliko - poprilično sam siguran da je Mića u pravu, ali sa druge strane to je bitno samo onima kojima je kilometraža glavno ili jedino merilo, a čini mi se da je tu Mića u manjini. Neki drugi Mića će istu stvar da tvrdi za visinske metre i biće u pravu u istoj meri. Svako gleda onu stranu koja mu znači i to je ok i tako i treba da bude, dok god se to ne natura drugima. Mislim, može i da se natura i onda da se ide u besmislene i ružne prepirke, ali zbog takvih stvari se ovaj forum toliko smanjio poslednjih godina.

Kako da se ne natura xD. U poslednjih 7godina (mozda i vise) sve vise je merenje piše medju biciklistima. Breveti više nisu druženja već jurcanje ko će prvi da stigne, strava ubila ležerne vožnje i uživanje itd. 

Ja sam aktivno vozio brevete do 2016te (tako nesto), poslednji brevet mi je bio 1000k 2017te. Posle toga nisam vozio više- Ove godine kada sam došao na brevet to je nebo i zemlja u odnosu na ranije. Meni je više prijala atmosfera ranijih godina, nekome sada verovatno ova, ne poredim se drugima a još manje da se dokazujem drugima. Svako neka vozi koliko želi i koliko mu mogućnosti dozvoljavaju, svaka druga rasprava na tu temu je destruktivna

• 0

#2187 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1889 posts

Postavljeno Juče, 02:16 PM

Borise, naravno da su i km, i visinci ili šta god drugo (ili ništa od svega) bitni. Ili "bitni".

Ali ovo je tema o km, pa onda pričamo o njima.

• 0

#2188 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1889 posts

Postavljeno Juče, 02:31 PM

Ne rasumem zašto bi ovo na bilo koji način bila neka vrsta uvrede, a pogotovo velike. Nito sam koristio pogrdne reči, niti velika slova ili tome slično

Ja svakako stojim pri mišljenju da ako neko svoje hobije stavlja ispred na primer porodičnih obaveza i vrednosti, svakako to smatram odrazom sebičnosti. Sad naravno, niti je svako srećan u braku niti mu je porodica prioritet, ali s obzirom da ne znamo emotivan i porodičan život drugih, ne treba ni osuđivati.

Stvar je u tome što ti to nisi pripisao "nekome", već meni. A, kao što i sam kažeš, ne treba osuđivati nekoga o čijem privatnom životu ne znaš ništa.

Izvoli pogledaj ponovo tih nekoliko postova na prethodnoj stranici (da ih ne kopiram ovde jedan za drugim), pa javi kako ti se čini: jeste uvreda, nije uvreda...

Inače, ja lično se slažem sa tim tvojim stavom, ako govorimo o "nekome".

*

P.S. Da ne privatizujem sad previše temu, samo da napomenem da sam ja oko 4 meseca godišnje odsutan, a 8 meseci sam kući sa porodicom, 24 sata dnevno. Oni koji rade 8 sati (+ put do posla) dnevno, 22 dana mesečno, 11 meseci godišnje, praktično su manje prisutni u kući.

E sad, ja imam sreću što mi se hobi tu lepo uklapa, pa kad idem na turneju nosim bajs i vozim kad ne radim, a kad sam kući, tih 8 meseci mi je svaki dan kao nedelja...

• 0

#2189 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1448 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno Juče, 02:52 PM

Borise, naravno da su i km, i visinci ili šta god drugo (ili ništa od svega) bitni. Ili "bitni".

Ali ovo je tema o km, pa onda pričamo o njima.

Ma slažem se, naravno. Svako može da uživa u stvarima na svoj naćin - i treba - i o tome da piše, to je sve super. Ja volim da pratim šta ti radiš i kako i koliko rušiš neke svoje rekorde, dostižeš ciljeve, kako se nosiš sa nezgodama, neuspesima (uslovno rečeno, pošto je ipak samo hobi u pitanju), jer sve to mogu u nekoj meri da povežem i sa sobom i svojim željama, ciljevima itd. Jednostavno, lepo je pratiti kako ljudi uživaju dok voze bicikl, sa čime se nose itd... To ne znači da me to što rade obavezno privlači, ili da sam zainteresovan da radim išta slično, ali volim da čujem šta drugi ljudi rade na biciklu i kako uživaju.

Pimer: https://www.2bike.rs...-2022/?p=283485

Sa druge strane, bilo bi super kada bi svakome bilo jasno da, samo zato što je nekome nešto važno i samo zato što neko na stvari gleda iz neke perspektive, ne znači, niti treba da znači, da i drugi ljudi na iste stvari gledaju isto tako. Ovo je hobi ili razonoda ili sportska aktivnost ili nešto četvrto i ne postoji pravilan način da se to radi. Samo zato što neko vozi decenijama ili vozi duže ili strmije ili češće ili više ili skuplje, ne znači da je u bilo čemu u pravu.

Sa još jedne druge strane, svako kurčenje na forumu je super i itekako je dobro došlo, jer volimo da čitamo i slušamo o tome.... dok god ne ide uz nipodaštavanje bilo koga drugog.

Ali, kao što rekoh, može i nipodaštavanje i prepirke, jer niko nema pravo da određuje na koji način se ovde komunicira, pa naravno ni ja. Samo, ako neko dolazi ovde da se prazni i da se svađa, to neće trajati dugo jer će sve manje ljudi biti tu da učestvuje u celoj paradi i onda su svi izgubili.

Da se vratim na temu. Šteta je što je ovakvo vreme u Beogradu, jer sam hteo da sednem na bicikl makar na par minuta, iz čistog inata, jer me ova noga opako, opako nervira. Prvi polu-mogući momenat kada budem mogao da sednem na bajs, samo da je suvo pa makar bilo i -20, ima da iznesem bicikl i da pređem makar 100m. Tj 0.1km.

• 0

#2190 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1889 posts

Postavljeno Juče, 03:28 PM

Ma, naravno... mislim na  sve što si napisao. :)

*

Naravno, ne bi bilo ok da ja sad na drugim temama idem da forsiram priču o kilometraži, kao što nije ok ni da neko na ovoj temi o kilometraži dođe da nam popuje da je čista glupost baviti se time...

Dalje... eto, pratim i ja Snežanu Radojičić, i to sa velikim interesovanjem, iako nikad ne bih radio to što ona radi, sve i kada bih bio bez porodice.

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika