U sredu idem na Novogodišnju turneju i sviram svakog dana dvokratno.
Jedino pauziram ako pada kiša.
Tako da ne nosim bajs sa sobom.
Posted 09 December 2024 - 09:06 PM
U sredu idem na Novogodišnju turneju i sviram svakog dana dvokratno.
Jedino pauziram ako pada kiša.
Tako da ne nosim bajs sa sobom.
Posted 19 December 2024 - 04:59 PM
Posted 19 December 2024 - 06:37 PM
Posted 19 December 2024 - 07:04 PM
I ja se slažem da 5000 km uopšte nije zanemarljivo. Pogotovo je dobro to što je veći deo toga u "službene svrhe". Koliko god voleli bajk kao vid rekreacije, njegov najveći smisao leži u našem doprinosu za čistiji vazduh, manje gužvi, jednostavniji život. Ta namena bicikla je zapravo vrednija i bitnija od bilo koje druge jer spaja lepo i korisno, a uz to daje primer drugima kako alternative transporta zaista postoje za onog ko želi da ih pronađe.
Topstone je odličan bajs i kao radni i kao paradni. Zaprravo je takav tip bajsa ono jedino što meni zaista treba, uz dva seta točkovao i guma različite namene. Ja nit idem mlađi niti jači i sve više počinjem da stavljam praktičnost i komfor ispred izgleda i neke kobajagi brzine...
Ja ove godine prođoh na 2 točka manje nego ikad. Kad se sve sabere i oduzme, nešto blizu ili tik preko 2k km. Razlog tome beše promena posla i načina života, probao sam nešto što na kraju nije uspelo ali se ne kajem, Jeste da sam silom prilika zanemario svoje hobije na neko vreme ali sam i zaradio više nego ikad do sad. (pošteno, drukčije ne umem). Ono što je dobro je što sam tih 2k km natukao septembar i oktobar, par vožnji u avgustu i par u decembru, pa sam za to neko kratko vreme uspeo da se vratim u nekakvu formu, ili bar u nešto što na to liči. Kako god, bicikl i dalje ostaje moj omiljeni hobi i vraćaću mu se uvek i zauvek, ma koliko me životne obaveze ponekad šibale i držale dalje od točkova....
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 20 December 2024 - 04:59 AM
Posted 20 December 2024 - 10:26 AM
Posted 20 December 2024 - 11:59 AM
Aj kad je već kraj godine i svode se računi da i ja remiziram što bi se reklo Dakle ja ovu godinu na biciklu polako završavam sa verovatno manje od hiljadu kilometara i samo jednom vožnjom od 100km što je najmanje od 2020. naovamo, ukljući i dosta manje nego prošle godine kada sam operisao koleno. Sa jedne strane mi je to malo deprimirajuće ali sa druge strane je to posledica činjenice da sam otkrio i trčanje, pa sam zapravo više kilometara pretrčao nego što sam vozio bicikl. Plus sam trčao i tri polumaratona, a Bože zdravlja mogao bih u aprilu sledeće godine i maraton. Prosto mi je nekako bilo lakše da uklopim da ujutru odradim trčanje nego bajs jer traži manje vremena za neki sličan napor (iako se nekad dešava da krenem sa trčanjem nedeljom u 4:15 ujutru). Ono što nisam uspevao da uklopim jeste da više koristim bajs kao prevozno sredstvo do posla i nazad, delom zato što nisam bio dovoljno ažuran u organizaciji, a delom zato što mi je zbog priorde posla bar 2-3 puta u nedelji potreban auto pa to onda dodaje još jednu varijablu u kombinaciju. Ali se nadam da to popravim sledeće godine.
Posted Yesterday, 02:58 PM
Ja verujem da skoro (da, skoro) svako može da obrne jedno 5.000 km godišnje.
Godina ima 52, nedelje, ajde neka letovanje bude 15 dana, znači ostaje 50 nedelja.
Ispada oko 100 km nedeljno. To je 4-5 sati. Ili jednom nedeljno odvojiti 5 sati za biciklizam, ili 2-3 puta nedeljno po 2 sata otprilike.
Stvar je prioriteta.
Ako odgledaš jednu utakmicu Zvezde u LŠ, dao si 2 sata slobodnog vremena. Ili na utakmicu u Evroligi u košarci. Ili jedan film. Ili Đokovićev meč...
Ako ti je bicikliranje prioritet, naći ćeš par sati za njega jednom u 3 dana. Makar uveče, ako ne stigneš tokom dana.
Posted Yesterday, 06:10 PM
Tako je to u teoriji, a u praksi jako često kad si slobodan i imaš tog slobodnog vremena, vreme je odvratno, pada kiša, itd. Nemamo svi mi privilegiju da živimo u južnim tropskim zemljama kao neki.
Tako da se čestto dešava da onda kad imaš slobodnog vremena ne možeš da voziš, zbog jelte, lošeg vremena. Ponekad kad je lepo vreme ne možeš da voziš jer imaš obaveze, ili možeš ali ne možeš duplo da bi nadoknadio ono što nisi mnogao prošle zbog lošeg vremena, ili kad je sve savršeno, imaš zdravstvenih problema, ili ih ima neki član u porodici o kojem treba da se brineš itd itd itd.
Nije sve tako crno i belo, ima i sivijih nijanis. Nije ni bitno ko koliko može i koliko bi trebalo, bitno je da u tome što radimo, ma koliko to bilo često ilir retko, nalazimo neki vid zadovoljstva i satisfakcije.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted Yesterday, 07:32 PM
Ja verujem da skoro (da, skoro) svako može da obrne jedno 5.000 km godišnje.
Može, ali je tu pitanje prioriteta i da li ti je jedino adekvatno merilo kilometraža? Jer može na primer da bude da neko vozi mtb pa da prelazi značajno manje kilometara, ali ne i da je manje aktivan od nekoga ko vozi samo asfalt. Ili recimo ja kad uporedim 2024. i 2022. godinu (kada sam vozio oko 5.000km) na Stravi dođem do toga da je vreme u aktivnostima vrlo približno, iako je kilometraža na biciklu ove godine samo jedna petina one od pre dve godine.
Posted Yesterday, 07:52 PM
Управо. Пар пута сам овде споменуо да су мтб возачи ,,хендикепирани" у смислу бројања километраже и предлагао неки примену неког коефицијента који би омогућио какво-такво поређење бар у овој теми (типа 20 мтб километара једнако је 80 друмских) али није баш наишло на неко разумевањеMože, ali je tu pitanje prioriteta i da li ti je jedino adekvatno merilo kilometraža? Jer može na primer da bude da neko vozi mtb pa da prelazi značajno manje kilometara, ali ne i da je manje aktivan od nekoga ko vozi samo asfalt. Ili recimo ja kad uporedim 2024. i 2022. godinu (kada sam vozio oko 5.000km) na Stravi dođem do toga da je vreme u aktivnostima vrlo približno, iako je kilometraža na biciklu ove godine samo jedna petina one od pre dve godine.
Posted Yesterday, 10:04 PM
Ko vozi (i) mtb, slobodno neka naglasi to, pa ćemo imati u vidu.
Ja sam 2020. vozio i trekinga, i drumaša, i mtb (ali po drumu), a i hibrida (tzv. fitnes bicikl), a i nešto malo sobni.
Posted Yesterday, 10:10 PM
Tako je to u teoriji, a u praksi...
Ja sam zato i spustio taj minimum na samo 5.000.
Da pričamo o 8-10.000, onda ok, ali za 5000 nema izgovora.
(eto, Igor vozi na severu Srbije, ima čovek posao i porodicu, pa opet pravi velike kilometraže)
Posted Today, 08:33 AM
A to bih bio ja?
Kad kažem prioritet, mislim na slobodno vreme koje nam zapadne...
Posted Today, 08:53 AM
(eto, Igor vozi na severu Srbije, ima čovek posao i porodicu, pa opet pravi velike kilometraže)
0 members, 1 guests, 0 anonymous users