Jump to content

Fotografije
- - - - -

Koliko vozite km?

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2176 odgovora na ovu temu

#2121 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1884 posts

Postavljeno 04 April 2023 - 10:32 PM

Građanski, svaka ti čast. :)
  • 0

#2122 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 11:32 AM

Svaka cast momci na kilometrima ali dozvolite da vas upitam, bez ikakve lose namjere, da li imate ikakve druge obaveze tipa posao i slicno kad uspijete odvojiti toliko vremena za bicikl?
  • 0

#2123 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 374 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 12:11 PM

a zašto bi neko bio dužan da ti elaboira svoj život, navike i organizaciju?

ako neko priča o tome, već je pričao/pisao, ima i ljudi koji vode blog.

• 2

#2124 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1884 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 12:47 PM

Nema problema, odgovaram... :)

Ja sam ulični muzičar od 1989.

Kad sam kući, slobodan sam svaki dan... ne radim u Solunu već 3-4 god.

Kad sam na turnejama, vozim nedeljom (ceo dan), ponekad i sredom (popodne-uveče). Povremeno i subotom (umesto u nedelju), ako ima neki brevet.

Kad sam na velikoj letnjoj turneji (počeo ponovo sa njima od prošlog leta, nakon 10 god. pauze), ako hoću mogu svaki dan da vozim, ali da se vratim do 18h.

Ove god. 7 vožnji u januaru, 9 u februaru, 6 u martu. Mnogo?
  • 0

#2125 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 04:38 PM

• 0

#2126 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 04:42 PM

A zasto mislis da je neko kako kazes duzan da mi nesto elaborira i cemu takav odgovor? Pricam drugarski sa ljudima koji vole bicikl kao i ja, mislim da nigdje nisam nikog uvrijedio i sa postovanjem se obracam svima. Nesto je pogresno sto pitam ljude kako se organizuju?!
  • 5

#2127 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 04:47 PM

Nema problema, odgovaram... :)
Ja sam ulični muzičar od 1989.
Kad sam kući, slobodan sam svaki dan... ne radim u Solunu već 3-4 god.
Kad sam na turnejama, vozim nedeljom (ceo dan), ponekad i sredom (popodne-uveče). Povremeno i subotom (umesto u nedelju), ako ima neki brevet.
Kad sam na velikoj letnjoj turneji (počeo ponovo sa njima od prošlog leta, nakon 10 god. pauze), ako hoću mogu svaki dan da vozim, ali da se vratim do 18h.

Hvala na ljudskom odgovoru i sretno sa vjetrom u ledja. Mislim da sam tvoje tekstove vec citao. Postovanje i kapa dole.
  • 0

#2128 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 April 2023 - 05:45 PM

Kako kome.. nekome jeste.. nama nije :)
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#2129 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 April 2023 - 05:47 PM

Da se učipim..

IMG_20230405_194345.jpg

Bolje nego prošle ali bi moglo još.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#2130 hari49haler

hari49haler
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 296 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 07:31 PM

Od mene dosta za mart. Povećavam MTB vožnje a ubacio sam i trčanje tako da ovo je od mene max bar mislim, nebo je granica...8b4b68b558f4360384ee398ebe49019c.jpg
  • 1

#2131 omega

omega
  • Members
  • 3482 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 08:45 PM

Svaka cast momci na kilometrima ali dozvolite da vas upitam, bez ikakve lose namjere, da li imate ikakve druge obaveze tipa posao i slicno kad uspijete odvojiti toliko vremena za bicikl?

Ја сам за ова три месеца превезао између 2200 и 2500 км, што је више него икад раније. Није у питању добра организација већ лош сплет тренутних животних околности због којих имам вишак времена. Да се не лажемо, не постоји толико добра организација за већину породичних људи са обичним запослењима, да би могли пеглају неке хиљаде километара, чак и на годишњем, а камоли на месечном нивоу, а да им живот у супротном љуто не трпи. Члан сам локалног бициклистичког удружења у којем су сви млађи од мене, неки са децом разног узраста, са пословима у фабрикама углавном, тросменски рад и слично и ту не постоји никаква организација којом могу да се ускладе обимна вожња и породичне обавезе. Неки пут чак не успеју ни пар вожњи од двадесетак километара недељно. Имам и пријатеље вам удружења са сличном или идентичном причом. Много километара као што овде има примера могу само они са неким специфичним запослењима или неким слибодним професијама, можда пословима везаним за бициклизам или спорт или са већим изворима прихода. Наравно, допуштам да постоје организатори пар екселанс, али за већину бициклизам је ,,викендашки", ако и тада не постоји породична обавеза - деца, жена, нешто искрсло, итд.
  • 5

#2132 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 09:01 PM

Ја сам за ова три месеца превезао између 2200 и 2500 км, што је више него икад раније. Није у питању добра организација већ лош сплет тренутних животних околности због којих имам вишак времена. Да се не лажемо, не постоји толико добра организација за већину породичних људи са обичним запослењима, да би могли пеглају неке хиљаде километара, чак и на годишњем, а камоли на месечном нивоу, а да им живот у супротном љуто не трпи. Члан сам локалног бициклистичког удружења у којем су сви млађи од мене, неки са децом разног узраста, са пословима у фабрикама углавном, тросменски рад и слично и ту не постоји никаква организација којом могу да се ускладе обимна вожња и породичне обавезе. Неки пут чак не успеју ни пар вожњи од двадесетак километара недељно. Имам и пријатеље вам удружења са сличном или идентичном причом. Много километара као што овде има примера могу само они са неким специфичним запослењима или неким слибодним професијама, можда пословима везаним за бициклизам или спорт или са већим изворима прихода. Наравно, допуштам да постоје организатори пар екселанс, али за већину бициклизам је ,,викендашки", ако и тада не постоји породична обавеза - деца, жена, нешто искрсло, итд.

Hvala na odgovoru, ti si razumio pitanje a sto se kilometraze tice pa nije ni ta tvoja malo. Pitao sam iz razloga sto sam porodican covjek, radim u smjenama pa me te vase kilometraze zaprepaste na pozitivan nacin, ne pitam iz zavisti ili neceg slicnog.
  • 0

#2133 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 09:02 PM

Baš tako. Ko god uspe da pređe 4-5000 godišnje ili radi kad hoće ili kako hoće ili radi normalno radno vreme a nema (skoro) nikakve obaveze. Sve ostalo može da izgura tu kilometražu uz veliku sreću ili velike muke. 

• 3
.

#2134 omega

omega
  • Members
  • 3482 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 09:11 PM

Hvala na odgovoru, ti si razumio pitanje a sto se kilometraze tice pa nije ni ta tvoja malo. Pitao sam iz razloga sto sam porodican covjek, radim u smjenama pa me te vase kilometraze zaprepaste na pozitivan nacin, ne pitam iz zavisti ili neceg slicnog.

Ова садашња моја пређена километража је последица управо вишка времена, као што сам рекао, којег у бољим околностима не бих имао. Раније сам возио око 5-6 хиљада годишње, што ми је био максимум уз пуно усаглашавања са другим стварима, а и у годинама сам кад човек већ има мање обавеза него кад је млађи, што је чак олакшавајућа ствар. Породичан живот и обиман бициклизам нису баш компатибилни.
  • 0

#2135 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1884 posts

Postavljeno 05 April 2023 - 09:47 PM

Jeste, porodične obaveze su nezgodne. Ja, kao što rekoh, kad sam kući (u Solunu), ne radim, pa opet ne mogu da vozim baš svaki dan, nego 3 puta sedmično, otprilike, uspem da uklopim vožnju. Dobro, to je zato što ne vozim ispod 100 km, da je u pitanju samo par sati, mislim da bih mogao svakoga dana toliko da vozim. Ali najčešće imam puno slobodnih sati, ali nisu u komadu, nisu povezani.
A kako je onima koji rade 5-6 dana u nedelji, stvarno ne znam. Jedino samci bi mogli i da rade, i malo više da voze. Oni koji imaju porodicu, pogotovo ako su deca maloletna, teško... Moraju da sačekaju da deca odrastu. :)
  • 0

#2136 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 April 2023 - 11:25 PM

Baš tako. Ko god uspe da pređe 4-5000 godišnje ili radi kad hoće ili kako hoće ili radi normalno radno vreme a nema (skoro) nikakve obaveze. Sve ostalo može da izgura tu kilometražu uz veliku sreću ili velike muke. 

Nije skroz nemoguće, znam ljude koji nakupe 3-4 puta toliko a imaju redovan svakodnevan posao i radno vreme, i opet voze i treniraju svaki dan, isto kao i ja, koji sam fleksibilan.

A zasto mislis da je neko kako kazes duzan da mi nesto elaborira i cemu takav odgovor? Pricam drugarski sa ljudima koji vole bicikl kao i ja, mislim da nigdje nisam nikog uvrijedio i sa postovanjem se obracam svima. Nesto je pogresno sto pitam ljude kako se organizuju?!

Svi se identično organizuju, na sledeći način: Kada možeš, voziš (ako ti se vozi). Kada ne možeš, ne voziš. :D Prosto.

• 0

#2137 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3315 posts

Postavljeno 06 April 2023 - 04:15 AM

Upravo tako. Ja na primer imam normalno radno vreme od 40 sati nedeljno ali jbg malo sam i ambiciozan pa preuzimam i neke obaveze koje i ne moram pa nekad radim i vikendom. Kako je Nesoni onomad napisao, uzimam sebi vreme za spavanje da bih malo provozao bicikl. Drugo, čak i onda kada sam slobodan tu je porodica, supruga, dete. Koliko god volim da vozim bicikl isto toliko volim da provodim vreme sa svojom porodicom, a deca jako brzo rastu i to vreme kada smo im kao malima najviše potrebni se ne vraća. Baš zato mi je to vreme dragocenije od vremena koje provedem sam na 2 točka. Po meni je ključ "uspeha" da se bar nekako skupi neka jadna kilometraža jeste da čovek koristi bicikl i kao prevozno sredstvo, za do posla itd. Ali ja opet imam peh da mi posao nikad nije puno vremena na istom mestu, ponekad moram i autom da vozim po 200 km dnevno itd. Baš zato ako se nakupi tih 4,5 tkm u godini biće ekstra. Na kraju krajeva bar meni na biciklu nije bitan kvantitet nego kvalitet. :)

Uvek kad se pokrene ova tema setim se kako su neki članovi pisali da imaju 50,60 godina i kako im je jako krivo što su kasno otkrili biciklizam i što se to nije desilo pre tipa 20,30 godina. Međutim suština je u tome da baš u to neko srednje životno doba čovek ima zapravo najmanje vremena za hobije. "Zlatno doba" za okretanje pedala je po meni ili kad si tinejdžer i neke rane dvadesete ili već u zrelijem dobu. Ovo između je za veliku većinu normalnih ljudi muka da se nategne neka kilometraža. Jednostavno život traži vreme za druge stvari.
  • 4

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#2138 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1884 posts

Postavljeno 01 May 2023 - 06:42 PM

Screenshot-2023-05-01-02-44-14-987.jpg
  • 0

#2139 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 June 2023 - 01:22 AM

Da, definitivno si podbacio. Ali ima još nade da nadoknadiš. :)

Svaka čast!
Pored ovako generalno lošeg, zimskog vremena...

Građanski, svaka ti čast. :)

Hvala momci, ali remetite narativ, dajte neku opasku ili prozivku, Dušan je totalno zakazao xD nema ga nešto, valjda ne može da postigne ceo jutjub i punjenje svih baterija. xD

Inače Gađanski je, bez R

Evo i za april, a maj je bio skromniji, videću kad mi pošalju statistiku na mail ovih dana

gwhUuU9.jpg

Attached Thumbnails

• RideWithGPS April.jpg

• 1

#2140 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1884 posts

Postavljeno 01 June 2023 - 11:35 AM

Screenshot-2023-06-01-02-35-28-133.jpg

Screenshot-2023-06-01-14-31-02-799.jpg

2023: 6962 km (36)

20. maja, tokom breveta, prebacio sam 100.000 km, računajući od 4.8.2017.
  • 4

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika