Pozdrav svima,
Imam nedoumice oko nabavke bicikla pa bih da se konsultujem sa pametnim glavama.
Biickl mi treba za dnevno cirkulisanje po gradu, nikakve duge rute, off road i slično. Znači do posla, do stadiona (trčim rekreativno), povremeno cirkulisanje po gradu vikendom i kad je lepo vreme.
E sad, meni lično se estetski najviše sviđaju stari drumaši (s tim što bih obavezno stavio ravan guvernal umesto onih rogova ili kako se već zovu) pa sam mislio da uzmem neki polovan u voznom stanju pa da ga vremenom polako sređujem.
Imate li neku preporuku šta od tih starih modela valja za kupovinu? Pretpostavljam da će meni svaki odraditi posao, ali bih voleo da mi predložite neki sa kvalitetnijim ramom (čelik obavezno, ako je cromoly još bolje), a ostalo može i naknadno da se menja.
Čitao sam dosta i jedino što sam našao od tih starih je da Rog Maraton ima dobar ram...a Senior valjda nema navoj za srednji pogon...
ovde kod mene u Bosni na pik-u ima i nekih KTM Formula modela koji mi izgledaju ok, ali ne znam kakvi su...
Visok sam 188 i, koliko sam razumeo, odgovarala bi mi XL veličina (58cm?).
E da, i nije mi bitno da ima milion brzina...i single speed bi mi odgovarao pošto nigde u blizini nemam ni b od brda.