Jump to content

Fotografije

Hidraulicne disk kocnice

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
6 odgovora na ovu temu

#1 Rile95kg

Rile95kg
  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 05:47 PM

Pozdrav dobri ljudi,
Vozim vec 10god trekking bajk sa v-brake kocnicama i resio sam da predjem na hidraulicne disk kocnice.
Interesuje me vase misljenje o ovim kocnicama jer nemam nikakvog iskustva sa njima,koje su dobre,na sta trebam da obratim paznju pri kupovini i koje biste mi preporucili eto cisto za neku ne toliko profesionalnu voznju,kakve su sto se tice odrzavanja pozz..
  • 0

#2 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15154 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 08:23 PM

Pomozi nam pre nego ti pomognemo, ako si voljan da nam kazes zasto zelis da predjes na disk kocnice i da li tvoj trekking bicikl ima predvidjena mesta na ramu i prednjoj viljusci za montiranje disk kocnica?

• 0

#3 Rile95kg

Rile95kg
  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 11:15 PM

Dusan011, on 24 Feb 2018 - 8:23 PM, said:

Pomozi nam pre nego ti pomognemo, ako si voljan da nam kazes zasto zelis da predjes na disk kocnice i da li tvoj trekking bicikl ima predvidjena mesta na ramu i prednjoj viljusci za montiranje disk koc

Ima predvidjena mesta za ugradnju,a zeleo bih da predjem na njih jer mi nekako bajs mnogo lepse izgleda sa njima,vidim da na gotov svim novijim trekking biciklama idu disk kocnice pa bih eto hteo da bajs "modernizujem" pozz

• 0

#4 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8941 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 25 February 2018 - 06:35 AM

Rile95kg, on 24 Feb 2018 - 11:15 PM, said:

Ima predvidjena mesta za ugradnju,a zeleo bih da predjem na njih jer mi nekako bajs mnogo lepse izgleda sa njima,vidim da na gotov svim novijim trekking biciklama idu disk kocnice pa bih eto hteo da bajs "modernizujem" pozz

Izvinjavam se zbog off topica. Stari fazon (iz 90ih). Na sajmu naoružanja Ameri predstave super hi-tech vojno odelo, kaciga, displej, hidraulika - i mali frižider na leđima. Pitaju novinari: OK, sve shvatamo, super je odelo, ali zašto taj frižider? Odgovaraju: gledali smo ove aktuelne ratove, ovaj na Balkanu. Videli smo da svi na leđima vuku po neki šporet, televizor, frižider, mašinu - pa, eto, mi smo se odlučili za mali frižider.   :)

Hidraulične kočnice su, u nekom kvalitetu (recimo Shimano Deore da bih preporučio kao odličan odnos cena-kvalitet) nekih 100+ evra za komplet: diskovi, ručice, čeljusti - prednje i zadnje.

Trebaće ti i nable (osovine točkova) koje imaju prihvat za diskove (ako trenutno već nemaš takve).

• 1

"Let the fence bark back at the dog."
Mostly harmless™ - bikegremlin.com
​​​​​​​

#5 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 25 February 2018 - 11:54 AM

Ne znam koliko ti je pametno da zbog estetike krećeš tim putem jer je cena nabavke i instalacije hidraulike plus da se točkovi prepakuju na pomenute nable lako može da dostigne tržišnu cenu tog bicikla. I felne treba da menjaš tako da onda možeš i kompletne točkove da kupiš. truba da imaš felnu za kalipere a voziš diskove :-)

• 0

#6 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5805 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 25 February 2018 - 12:33 PM

Baš to. Imam trekera, imao sam kombinaciju sa diskom napred jedno vreme, vratio se na V. Ništa naročito nećeš dobiti (ako imaš dobre V kočnice a danas nema razloga da ih nemaš) osim ako mnogo ne voziš po kiši :)

• 2

#7 bjanko

bjanko
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts

Postavljeno 25 February 2018 - 05:00 PM

FalloutBoy odlican fazon bas me odousevio odmah sam ga prosledio prijateljima n2:Heristical , svaka cast veliki pozdrav i sto vise fazona nije na odmet

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika