Jeste!Ovaj je onda za nas?
https://www.2bike.rs...-2#.YtqrH6S4SDY
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Posted 22 July 2022 - 01:54 PM
Jeste!Ovaj je onda za nas?
https://www.2bike.rs...-2#.YtqrH6S4SDY
Posted 22 July 2022 - 01:54 PM
Da, ta je sasvim ok za bajs. Imaš ovde više poređenja
https://www.garmin.c...9059#additional
U suštini ovaj Pro model može da funkcioniše i bez Garmin GPS-a, na primer da su upari direktno sa Garmin aplikacijom na telefonu, što je bolje za trčanje jer ne moraš da imaš nikakav drugi njihov uređaj. Plus ima te running dynamics, može da meri broj koraka i slično, opet vođeno logikom da za trčanje/plivanje recimo koristiš samo nju, ne treba ti sat, telefon ili bilo šta drugo, pa posle sinhronizuješ podatke sa telefonom i njihovom aplikacijom.
Posted 22 July 2022 - 02:01 PM
Moći ćeš i garmin da upariš sa fonom preko bluetooth-a ili ant+ pošto je ovaj što si linkovao na berzi dual, tj. podržava i jedno i drugo.Hvala braćo, živi mi bili.
Uzeću ovaj Garmin za bajs pošto sada redje trčim a može i Magene da ostane za tu priliku za uparivanje da telefonom.
Posted 05 November 2023 - 10:47 AM
Posted 05 November 2023 - 12:29 PM
Ja sam probao, ali je pitanje na šta povezuješ pulsmetar. Ja sam recimo uzeo Garmina 530 u paketu sa njihovim pulsmetrom i tako koristio evo oko dve godine. Onda sam sad nedavno pošto me kao smara da za svaku vožnju stavljam pulsmetar kupio polovan Garmin Fenix 5 sat da mogu da ga koristim za casual vožnje bajsa a opet imam nekakve podatke o pulsu i on se bez problema uparuje sa njihovom puls trakom. Sad sticajem okolnosti pošto se i dalje oporavljam od operacije kolena je savet fizioterapeuta bio da trenutno više fokus bacim na trčanje i onda sam par puta koristio u kombinaciji sa pulsmetrom, radi super, malo su precizniji i brži podaci tako (u smislu brže reaguje kada ti se naglo povećava ili smanjuje puls). Tako da kapiram da može da se koristi sa bilo kojim sportom ali recimo nikada nisam probao da podatke sa pulsmetar trake šaljem direktno na telefon, u teoriji može, ali nisam probao, tj ne znam u koju bih aplikaciju to mogao konkretno tako da šaljem? U smislu meni je do sada uvek bilo povezano ili na Garmin 530 ili na Garmin Fenix sat. Ako imaš u tom smislu nešto što si istraživao mogu da probam pa da javim da li radi npr dok trčim.
Posted 05 November 2023 - 12:41 PM
Posted 05 November 2023 - 05:56 PM
Vidak nas je uputio. Da te zamolim da probas da povezes sa telefonom pa da vidimo kako se ponasa? Aplikacija je Garmin connect. Javicu ti se i u pp za vise informacija. HvalaJa sam probao, ali je pitanje na šta povezuješ pulsmetar. Ja sam recimo uzeo Garmina 530 u paketu sa njihovim pulsmetrom i tako koristio evo oko dve godine. Onda sam sad nedavno pošto me kao smara da za svaku vožnju stavljam pulsmetar kupio polovan Garmin Fenix 5 sat da mogu da ga koristim za casual vožnje bajsa a opet imam nekakve podatke o pulsu i on se bez problema uparuje sa njihovom puls trakom. Sad sticajem okolnosti pošto se i dalje oporavljam od operacije kolena je savet fizioterapeuta bio da trenutno više fokus bacim na trčanje i onda sam par puta koristio u kombinaciji sa pulsmetrom, radi super, malo su precizniji i brži podaci tako (u smislu brže reaguje kada ti se naglo povećava ili smanjuje puls). Tako da kapiram da može da se koristi sa bilo kojim sportom ali recimo nikada nisam probao da podatke sa pulsmetar trake šaljem direktno na telefon, u teoriji može, ali nisam probao, tj ne znam u koju bih aplikaciju to mogao konkretno tako da šaljem? U smislu meni je do sada uvek bilo povezano ili na Garmin 530 ili na Garmin Fenix sat. Ako imaš u tom smislu nešto što si istraživao mogu da probam pa da javim da li radi npr dok trčim.
Posted 05 November 2023 - 07:00 PM
Posted 05 November 2023 - 07:58 PM
Vidak nas je uputio. Da te zamolim da probas da povezes sa telefonom pa da vidimo kako se ponasa? Aplikacija je Garmin connect. Javicu ti se i u pp za vise informacija. Hvala
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Sad si me baš zainteresovao pa sam probao i eto prvog problema - ne može Bar ne sa ovom mojom trakom, iako ima i Bluetooth. Dakle odem u u Bluetooth settings telefona, on uredno vidi traku
No kad hoću da se povežem izbaci ovu poruku:
Odem ja u Garmin Connect, da odaberem moj device, kad ja tamo a ono međutim nema moje HRM-Dual trake koja je bila u paketu sa Garmin 530:
I ja kao zbunjen krenem da tražim po netu, tek naiđem na Garmin sajt https://support.garm...31i995EDsgRbYl5
Only the HRM-Pro, HRM-Pro Plus and Speed Sensor 2 can be paired directly with the Garmin Connect app. Other sensors, including the HRM-Dual will require you to pair them with a Garmin watch, Edge computer, or a compatible third-party app. For help, see Related below.
Dakle da bi nakačio direktno na telefon moraš da imaš ovu skuplju traku, ona je otprilike duplo skuplja od ove moje Ali s druge strane radi i za plivanje
E sad ja i dalje pokušavam da shvatim koja ti je logika ako igraš basket - samo da ti prati puls? U smislu ostaviš telefon pored terena pa ti on isprati puls tokom igranja? Jer kao deluje mi da bi nekim satom, recimo ja sam ovaj polovan Fenix 5 u zaista jako dobrom stanju platio 130 evra na eBay, mogao da imaš i to i plus kretanje, koliko si pretrčao i sl. S tim da podaci naravno ne bi bili tako precizni za puls kao sa puls trakom...
Posted 05 November 2023 - 08:50 PM
U pravu si, radi preko Strave. Kad staviš Record za aktivnost imaš da izabereš i ikonicu za puls i nalazi traku bez problema i beleži puls, sve radi. Samo nisam uspeo da nađem da trajno vežeš traku direktno preko telefona, izgleda da je moguće samo prilikom startovanja aktivnosti ali radi. Druge aplikacije nisam probao, ali eto paradoksalno Strava radi a Garmin Connect ne radi za moju traku
0 members, 1 guests, 0 anonymous users