Jump to content

Fotografije

Podmazivanje

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
774 odgovora na ovu temu

#141 kronos1

kronos1
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts

Postavljeno 11 July 2012 - 07:01 PM

Ja sam kupio i prvi put podmazao sa ovim sprejem
Postavljena slika

A utisci sledeći, prešao nekih 60 km i lanac je i dalje prilično čist i sigurno lepi manje prljavštine nego do sad kad sam podmazivao adeco uljem, u vožnji ne primećujem veću buku (možda zato što slušam muziku) ali kad na prazno okrećem lanac u nazad mislim da je nešto bučniji nego kad se podmaže uljem a mislim da neće izdržati istu kilometražu pre podmazivanja, sa uljem sam podmazivao na 200-250km a ovde mi deluje da već na 100-120km će zatrebati ponovo da se podmaže to su moji utisci posle prvog korišćenja spreja sa teflonom inače sa štapove amorta je super i ne lepi skoro uopštew prašuin.

Koristim isti sprej,samo za prskanje kasete posle odmascivanja i pranja,za stapove amortizera,sajle buzira i podmazivanje menjaca na kormanu ako zatreba,u biti nije los,ali sam nabavio silikonsku mast u spreju. Silikonska mast i teflonski sprej kombinujem za podmazivanje stapova amortizera.

Teflon sprej na lanac,slabo izdrzi kilometrazu. Lanac je cist ali bucniji-presao sam koristiti posle par voznji i sada za lanac koristim iskljucivo sinteticko ulje 15w40 double ester.
  • 0

#142 novica

novica
  • Members
  • PipPip
  • 50 posts

Postavljeno 11 July 2012 - 09:50 PM

U korisnim tekstovima ima sve o podmazivanju,lepo i opširno napisano.Ja lično koristim sintetičko sae 90 ulje ,za lanac i kasetu.
  • 0

#143 brko83

brko83
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 12 July 2012 - 03:54 AM

U korisnim tekstovima ima sve o podmazivanju,lepo i opširno napisano.Ja lično koristim sintetičko sae 90 ulje ,za lanac i kasetu.

Zasto podmazujes kasetu?Kaseta se samo dobro cisti a ne masti se da ne bi kupila djubre po putu.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#144 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 12 July 2012 - 04:15 AM

Teflon sprej na lanac,slabo izdrzi kilometrazu. Lanac je cist ali bucniji-presao sam koristiti posle par voznji i sada za lanac koristim iskljucivo sinteticko ulje 15w40 double ester.

Ima se, može se. :)

Trebalo bi da bilo koje sint auto ulje radi isto posao, ne shvatam čemu to lepo skupo ulje koristiti za lanac. #-o
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#145 novica

novica
  • Members
  • PipPip
  • 50 posts

Postavljeno 12 July 2012 - 08:40 AM

Kasetu dobro očistim i ovlaš pređem nauljanom krpom.Ulje i nije neki problem.
  • 0

#146 kronos1

kronos1
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts

Postavljeno 12 July 2012 - 12:13 PM

Ima se, može se. :)

Trebalo bi da bilo koje sint auto ulje radi isto posao, ne shvatam čemu to lepo skupo ulje koristiti za lanac. #-o

Kad samo dobio free, sto da ne,sitnica 1600din/l. :) Promocije su cudo
  • 0

#147 petar23

petar23
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 12 July 2012 - 02:10 PM

da li neko zna gde se moze kupiti to bagatovo ulje u Nisu ili bilo gde :) ,hvala
  • 0

#148 UrosDT

UrosDT
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Postavljeno 12 July 2012 - 03:21 PM

Imas u svakoj radnji koja prodaje ''opremu'' za sivenje.
  • 0

#149 petar23

petar23
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 12 July 2012 - 08:42 PM

pogledacu bas sutra,hvala :)
  • 0

#150 UrosDT

UrosDT
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Postavljeno 12 July 2012 - 09:17 PM

Nema na cemu, kosta stotinak kinti. :wink:
  • 0

#151 petar23

petar23
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 13 July 2012 - 02:04 PM

ma jok,nisam nasao danas,nude mi singer ulje,a to ne znam kako se pokazalo,ako je neko imao iskustva sa tim uljem neka kaze nesto,bilo bi lepo :) hvala
  • 0

#152 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 13 July 2012 - 04:15 PM

Isto ti je to uzimaj slobodno.
  • 0

#153 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 13 July 2012 - 05:53 PM

Kad samo dobio free, sto da ne,sitnica 1600din/l. :) Promocije su cudo

Sint za kola je oko jedne tisuće, možda i manje.
To za 1600 je motul 300 v ili nešto slično, što je i za motor previše fino. :)
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#154 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 July 2012 - 07:42 PM

Ja se vratio na sae90, čak i ono mi se na dužoj vožnji istroši a sa tim retkim uljima je bila katastrofa, jedino da nosim malu bočicu sa sobom :mrgreen:.
  • 0

#155 petar23

petar23
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 13 July 2012 - 07:51 PM

pitanje za brku :),napisao si jednom prilikom ....Nemoj prskati kasetu axel-om i strafiksom zakovace ti zadnja glava.... a da li moze bar cetkicom da se cisti kaseta i lanac tim axelo-om????,jbg svi ga hvale... :)
  • 0

#156 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 July 2012 - 09:02 PM

Lanac najbolje da skidaš i pereš posebno, onda možeš čime god želiš (imaš powerlink brzu spojnicu za manje od 100 din). Kasetu je dovoljno i da izbrišeš i iščačkaš šrafcigerom kad se nakupi smeše (zemlja + mast + trava :)), ali ko voli da se sija glanca i kasetu sredstvom. Ja prskam axel po njoj svaki put kad perem komplet bajs i ne fali ništa, ali je industrijka nabla pa mislim da je teže da uđe do lagera, za klasične ne znam koliko je pametno ali mnogi su pisali da peru tako, neki čak i pod pristiskom pa šljaka.
  • 0

#157 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 14 July 2012 - 03:37 AM

pitanje za brku :),napisao si jednom prilikom ....Nemoj prskati kasetu axel-om i strafiksom zakovace ti zadnja glava.... a da li moze bar cetkicom da se cisti kaseta i lanac tim axelo-om????,jbg svi ga hvale... :)

Dobar je axel,Naprskaj na malu cetku za farbanje i sa njom iscetkaj kasetu i prednje lancanike nakon sto skines lanac.Posle izbrisi krpom ili isperi vodom iz creva slabim mlazom.To sto sam napisao je moje iskustvo 3 puta je uspeo da mi zariba zadnja glava,naravno posle detaljnog rastavljanja i podmaza sve je nanovo radilo super...

Ako se naviknes na ciscenje cetkom i krpicom moci ces to da obavis za bukvalno 4-5 minuta...
  • 0

#158 petar23

petar23
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 14 July 2012 - 01:12 PM

hvala,idem sada da probam :) nov sam,ucim se jbg,javim kakav sam rezultat postigo,i najzad sam danas naso bagat ulje,nadam se da je original,da nije samo bocica na kojoj pise bagat singer original sivanol ulje :D
  • 0

#159 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 14 July 2012 - 01:28 PM

hvala,idem sada da probam :) nov sam,ucim se jbg,javim kakav sam rezultat postigo,i najzad sam danas naso bagat ulje,nadam se da je original,da nije samo bocica na kojoj pise bagat singer original sivanol ulje :D

Kad probas javi kako ti se cini nacin ciscenja...Sto se ulja tice nemas problema tebi i nije bitno za lanac da je neko super firmirano ulje.Samo je bitno da je retko i prozirno a samim tim sto je dobro za sivace masine koje imaju super sitne komplikovane mexanicke sklopove bice dobro i za lanac...
  • 0

#160 petar23

petar23
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 14 July 2012 - 06:55 PM

super je ciscenje cetkicom,axel je ok,zavrsava poso,samo sto bi morao nekoliko puta jer nije duuuugo ciscenjo :D, a ovo ulje je ok,klizi,cudi me samo sto je zuckaste boje a jedna snajderka mi je pokazala bagatovo ulje koje je bele boje.Ali nema veze,mislim da ce ovo da zavrsi posao,ja vozim samo asfalt,tako da mislim da je ok,nema toliko prljavstine :) ,Imam jedan problem veci.Nije tema odrzavanje ali samo da pitam.Otisle su mi dve zice na prednjem tocku,bas se olabavile.Da li kod majstora da nosim samo tocak da mi to namesti ili mora ceo bajs???I da li moze samo te dve zice da mi zameni,koliko bi kostalo,ako neko zna?Unapred hvala
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika