Podmazivanje
Postavljeno 12 February 2011 - 07:15 PM
Postavljeno 24 October 2011 - 09:55 PM
Sa cime se podmazuju noge amorta RS Dart-3 ?
Postavljeno 04 April 2012 - 02:38 PM
Ocistio sam lanac krpom od necistoca, koliko sam mogao, vrteo sam ga bas dosta i opet je pred kraj ostajalo malo crnog na krpi, ali nista strasno.
Onda sam u svaki link (valjda se tako zove, spoj onaj izmedju dva lancanika) kanuo kap ulja koje sam kupio u radnji za bicikle, neko bzvz u maloj bocici, cenim da je ulje za sivace masine. Sad se lanac manje cuje, sto mi je i bila zelja. Da li je ovo podmazivanje dovoljno?
Pre ovoga je bio podmazan pre skoro 400km. Zanima me koji interval za podmazivanje savetujete? Majstor mi je rekao na svakih odprilike 150km da ga podmazem, sto bi se poklopilo sa mojom idejom jer je odprilike posle te neke kilometraze krenuo da se cuje. Lanac je kmc, ako je to bitno, ne znam tacno model.
Za podmazivanje osovina cu procitati detaljnije temu pre nego sto vas pitam sta i kako
Postavljeno 04 April 2012 - 03:49 PM
Ja sam prvo čistio i mučio se sa wd-om i brisanje krpom ali ovo sa spojnicom je mnogo brže i bolje se očisti lanac . E sad na koliko pređenih kilometara treba čistiti ne znam tačno ali zavisi i dali voziš asfalt ili off road i dali je možda kiša ili neki sl. uslovi imaš na forumu tekst o kompletnom održavanju (podmazivanju) probaj da nađeš.
Postavljeno 05 April 2012 - 12:42 PM
Postavljeno 05 April 2012 - 03:17 PM
Postavljeno 05 April 2012 - 04:05 PM
Ok, vec imam spojnicu, samo cu nabaviti tecnost. Jos mi samo reci (ili neko drugi) isplati li se dati pare za ovo http://www.totalbike... ... enje-lanca ili da uzmem obican razredjivac i da posle operem u tecnosti za sudove kako je ranije napisano?
možeš i u benzinu, dizelu (samo što će lanac biti masan)... a ta tečnost je čisto bacanje para.
PS. podmazivanje sa uljem-obavezno.
Postavljeno 06 April 2012 - 01:19 AM
a što se tiče pranja u dizelu... opraće ono njega ali ti lanac neće biti SUV već će biti ˝mastan˝...onda bi morao još da ga opereš kako si rekao u ˝tečnosti za sudove˝.
kakav crni wd40.
PS. benzina suneš po potrebi
PS.2 podmazivanje-obavezno.
Postavljeno 09 April 2012 - 01:09 PM
Postavljeno 09 April 2012 - 01:36 PM
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika