Podmazivanje
Postavljeno 22 September 2022 - 03:19 PM
Ali zivot ide dalje. Kao u onoj pesmi od Nightbird "It's OK".
Postavljeno 22 September 2022 - 03:37 PM
Da to je tačno, samo veliki je rizik u saobraćaju, moraš da budeš baš oprezan.Mozes da se prijavis u kurirsku sluzbu?
NE zezam te(po novinama pise da zarade 1000e mesecno)...
I nema ono hladno mi je, kiša je, klizavo itd.
Samo motaš, ćutiš i trpiš.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 22 September 2022 - 04:10 PM
Postavljeno 22 September 2022 - 05:14 PM
Što se tiče grebanja pri pedalanju.. mene je 2 meseca iritiralo tiho grebanje prilikom jačeg okretanja pedala. Podmažem šticnu.. joCk. Promenim pedale.. joCk. Promenim patronu.. joCk. Rolnice menjača imaju lagere.. rade k'o sat. Lanac skoro nov. I sasvim slučajno dohvatim žice zadnjeg točka.. malo labave i pritiskom na njim javi se taj isti zvuk grebanja. Odnesem do servisa, malo ga centrirali i blago dotegli.. i evo, nema grebanja. Proveri žice tako što ćeš privući jednu kadrugoj (one koje se preklapaju) jer na mestu preklopa mogu strugati ako su labave.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 04 November 2022 - 09:43 AM
Posto kao sto znate pojma nemam, zanima me da lanac bude "transparentan" i cist. Onaj W5 od Lidla je bio odlican.
Ali ga nema. Tj ne mogu ga naci nigde. Posto u celom mom mestu, cak ni u Kapriolu (a velika je prodavnica) nemaju sprejeve za lanac (neverovatno), okrenuo sam se online.
Posto se prodaje sve i svasta, nasao sam ovo.
https://www.probike....e-teflon-200ml/
Da li je ovo dobro resenje za lanac ? Kupio bih kvalitetan sprej do 1000 dinara. Moze i neki drugi, ako neko ima ideju, ali mi treba i konkretno ime proizvoda ili link. Hvala unapred
Postavljeno 04 November 2022 - 03:31 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 04 November 2022 - 05:52 PM
Da li si rešio problem škripanja na zadnjem točku?
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 04 November 2022 - 07:54 PM
Ja sam u staklenoj tegli napravio smešu od 50% benzina, 25% nafte i 25% nekog motornog ulja. Prebrišem lanac 2-3 puta vlažnim maramicama, pa četkicom sa gornje i donje strane namažem lanac i provrtim ga po brzinama (da tečnost uđe u spojnice). Benzin tokom noći ispari, ostatak lepo podmaže lanac. Nije masan I ne lepi prljavštinu za sebe. Imam 3-4 vrste ulja za pomazivanje, ali ovaj recept se najbolje pokazao od svih (inače savet jednog starog biciklističkog lisca)
Da li si rešio problem škripanja na zadnjem točku?
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Eh... U današnje vreme kad je na tržištu dostupno toliko različitih proizvoda za cišćenje i podmazivanje lanca, zar je zaista neophodno pribegavati rešenjima iz predratne faze? Kontam ja, podmazuje to lanac, ali ima toliko boljih i elegantnijih rešenja da je suvišno i govoriti o tome. Plus motorno ulje, u kakvoj god da je kombinaciji poprilično mnogo lepi štroku i prljavštinu za lanac...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 04 November 2022 - 08:36 PM
Odrzavanja bicikla cistog je stvar neke tehnicke kulture. Znaci ceo bicikl se prlja, operes bicikl operes lanac, nije valjda to tolko tesko?
Inace ja sam dosta proucavao i citao o lancima, pa izmedju ostalog i o lancima, za kola. Ista prica ko ovde. Koje ulje? Kratko traju sada lanci, beskrajne teorije. A ulja sada nikada bolja, Kada uporedis stara ulja od pre 40-50 godina i sada, razlika ogromna u korist novih ulja, a lanci nikada krace nisu trajali, nego sada. A stare Mecke prelazile milone km sa losim uljima.
Onda sam pratio odgovore vrhunskih Shellovih strucnjaka koju su radili na razvoju njihovih najboljih ulja. Oni kazu.
"Svaki posteni uljar ce vam reci da vek trajanja lanca nema veze sa uljem, nego samo sa kvalitetom lanca". Ali meni nije trebalo da procitam ovo od njih, to se zna od kada je sveta i veka. Samo se ovde 16 godina o tome i dalje diskutuje...
Postavljeno 04 November 2022 - 08:56 PM
Ove teme nikad neće izumreti, najomiljenije su "čime da podmažem lanac" i "koje gume da kupim" a jasno je i zašto. I uvek će se puno polemisati.
Znas sta je najace, to je neka opsednutost lancima. Kao da kosta 1000 e. Lanac za osmofaz 600-800 din. Smejurija. Za devetofaz 20 e. Ali se ubise oko rasprave s cime podmazati. Jedan odlazak u market da kupis hranu za jedan dan, kosta koliko lanac koji ces voziti , hiljade km.
Postavljeno 04 November 2022 - 09:08 PM
Nemoj ograničavati na samo još 16
Al evo predlog kad sam već tu, do duše ulje je, gušće malo, ne curi, ali se lanac živ ne čuje
https://planetbike.r...-dry-100ml.html
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika