jel bi mogoa neko molim vas da mi odg na pitanje ? znaci zanima me oko podmazivanja procitao sam ovo na pocetku i posle toga nesto mi je pomoglo ali u glavnom malo .... pa me zanima citao sam i ostale postove koliko sam uspevao jer stavrno nemam vremne a da pocitam celu temu molim vas da me razumete i kolik osam pohvatao je da za lanac moze ono motip ulje i da nije lose i nije puno skupo ali takodje moze i bilo koje drugo ulje za lanac (npr za motorne testere) ispravte me ako gresim e sad sta koristiti za svu ostalu mehaniku kasetu pogon menjace i sve to ? koje ulje ako bi mogla neka marka ili nesto drugo
Ja Licno koristi na svom mtb ali i na svim koji mi donose na servis full sinteticko ulje Motul double estar specificne zelenkaste boje i mislim da je parfemisano. Lanac, menjace, podmazujem sa tim uljem, pokazalo se skroz ok i niko se nije pozalio, odlicno se ponasa i na letnjih i zimslim uslovima, kao i na kisi ili snegu. Jedini problem je sto je to ulje malo skupo. Probao sam i full sinteticka ulja jeftinije varijante (tipa Lukoil) i nisam nesto bas zadovoljan. Na hladnijem vrmenu se ponasa ok ali leti lanac brzo "prozveči". U biti moja preporuka je da koristis full sinteticka ulja i da recimo posle svake zahtevnije voznje radis odmascivanje ciscenje i ponovno podmazivanje.
Naravno ako neko od kolega ima drugacije tehniku sigurno ce napisati ovde.