...na kraju izgleda ispostavilo da je problem u zadnjem delu rama kod zadnjeg amortizera.Skinuli smo i podmazali oko lezajeva i spojki i to je prestalo da se cuje.Nakon prve voznje i prednjenih nekih 40km opet pocinje isti zvuk.Mozete li me posavetovati sta da uradim u mom slucaju i cime bi bilo najbolje podmazati te delove da to potraje nesto duze...
Nisi kazao cime ste podmazali da bi neko mogao da predlozi "trajnije" sredstvo. Generalno su to masti sa EP (ExtraPresure) aditivima koje se teze izstikuju pod vecim pritiscima koji se javljaju kod kliznih lezaja (koliko sam shvatio) koje imas. Skoro sve te masti imaju grafit kao aditiv, pa ih tako i zovu, a poneke imaju i MoS2 (MolibdenDiDulfat) ili jos bolje OMC (OrganoMolibdenskuSmesu) kao dodatke.
Ako ni sa time ne uspe onda neski sinteticki lepljivi podmazivac u spreju koji se preporucuje za navojna vretena,jer tu su dosta veliki pritisci u navoju.
Mislim da je drugar podmazao sa tipa Tovatnom mascu ili tako nesto i to je na kratko stopiralo taj problem.I odmah na prvoj voznji isti slucaj.Danas sam obisao par radnji kod mene u gradu i nasao sam neki Suvi sprej-mast za suvo podmazivanje i Neku belu mast u spreju pa ne znam ni sam da li je to dobro za ovo sto meni treba?
I puno bi mi znacila pomoc jer me to toliko iritira da nemam volju a ni zelju da vozim na ovaj nacin..