Podmazivaci sa teflonom proizvode zvuk
vala ja moj necujem...dok ne predje jedno 300Km, onda mora ponovo podmazivanje.
Postavljeno 27 April 2013 - 06:11 PM
Podmazivaci sa teflonom proizvode zvuk
vala ja moj necujem...dok ne predje jedno 300Km, onda mora ponovo podmazivanje.
Postavljeno 27 April 2013 - 11:26 PM
Postavljeno 28 April 2013 - 08:49 PM
Tih 300Km sam rekao odokativno, a evo sad si me bacio u rebus pa gledam u log voznji i ipak ispada da ga podmazujem na max 200Km, mada je meni zvuk glavni reper kada podmazivati.Koji teflon sprej koristis? Meni je lanac sa Motip teflon sprejem tisi prvih 70-80km, narednih 70-80km je bucniji, uskoro posle toga ga skidam i cistim/podmazujem, uglavnom na 150-200km. Asfalta. Ako ti traje 300km, to je odlicno, napisi koji je sprej u pitanju da uzmem sledeci put Inace se isto trudim da dosta nanesem, a kad ga izvrtim i kad upije predjem malo suvom krpom da pokupim visak ako ga ima, da ne kaplje itd.
Sa ulje je lanac tih, sa teflon sprejom je uvek bucan, samo je u pocetku malo tisi
Postavljeno 29 April 2013 - 01:07 PM
"Mnogi postignu ono sto su zeleli ali izgube sebe".
Postavljeno 30 April 2013 - 04:56 AM
Tesko da ces lanac da ocistis sa wd40 narocito kada se malo naslazu necistoce.
Tu pomaze samo razredjivac, nafta ili neki drugi rastvarac.
Postavljeno 30 April 2013 - 08:02 AM
a za ciscenje... kasete
Postavljeno 30 April 2013 - 11:28 AM
Postavljeno 30 April 2013 - 12:43 PM
Iskren da budem sto kazu stari ljudi dok je ovaca bice i vune. Napravili smo citavu nauku za ciscenje bicikli. Treba od prilike 5 elemenata da bi se ocistio bicil.
Bas sam danas isao kod coveka koji ima radionicu a bavio se biciklizmom (takmicenja itd...) i dan danas vozi i aktivan je. I pricamo tako na ovu temu, i bas kad je cuo sve ovo sa foruma kaze. Pre dosta godina ljudi su savrseno odrzavali svoje bicikle bez 90 % ovih preparata. Cak sta vise imali su jedan, eventualno dva. U glavnom sasvim je dovoljno malo nafte da ocistite pojedine delove (lanac npr..) i neko masinsko ulje ( ne mora ni da bude teflonsko) da sve to lepo podmazete i ima da radi kao zver !
Postavljeno 30 April 2013 - 12:52 PM
Postavljeno 30 April 2013 - 03:21 PM
Naravno da u ovoj temi ima i preterivanja sa metodama i cenama sredstava, ali nije baš ni sve jedno šta se koristi, ima praktičnih razlika među sredstvima.
Mene izluđuje ona osobina nekih ulja i masti da se volšebno šire na okolinu, pumpica s uljem mi je masna spolja ma šta radio i ma koliko pazio, mast iz nabli, a posebno iz headseta i šolja na starim tipovima pogona izlazi neprestano i skuplja štroku što me ubija u pojam. Možda ja stavim više nego što treba ali posle mesecima brišem i uvek je masno i prljavo okolo, vala je imalo dovoljno vremena da izađe višak. Isto i oko v-brake pinova a stavim samo mrvicu na bushing i večito skuplja štroku. Dođe mi da prestanem da podmazujem.
Ima li neka mast koja to ne radi, znači slična fabričkim gustim mazivima koje dođu u novim delovima, a da nije skupoceno pakovanje od 100g?
Postavljeno 30 April 2013 - 03:23 PM
Postavljeno 30 April 2013 - 08:08 PM
Naravno da u ovoj temi ima i preterivanja sa metodama i cenama sredstava, ali nije baš ni sve jedno šta se koristi, ima praktičnih razlika među sredstvima.
Mene izluđuje ona osobina nekih ulja i masti da se volšebno šire na okolinu, pumpica s uljem mi je masna spolja ma šta radio i ma koliko pazio, mast iz nabli, a posebno iz headseta i šolja na starim tipovima pogona izlazi neprestano i skuplja štroku što me ubija u pojam. Možda ja stavim više nego što treba ali posle mesecima brišem i uvek je masno i prljavo okolo, vala je imalo dovoljno vremena da izađe višak. Isto i oko v-brake pinova a stavim samo mrvicu na bushing i večito skuplja štroku. Dođe mi da prestanem da podmazujem.
Ima li neka mast koja to ne radi, znači slična fabričkim gustim mazivima koje dođu u novim delovima, a da nije skupoceno pakovanje od 100g?
Postavljeno 30 April 2013 - 09:31 PM
Postavljeno 30 April 2013 - 09:49 PM
Ma ne mora da bude industrijski lubrikant, niti neki vrh kvalitet... samo da ima tu osobinu da kad servisiram recimo headset da tu i ostane, znači da je što gušća, a ne kao sa zelenom fam da se jako dugo razliva okolo. Pa onda moram stalno pre pranja da ta mesta brišem krpom da se ne bi još razmazalo, a četkom sa ferijem čime perem bajs naravno ne smem da priđem jer uđe u ležaj pa grebe, axel tek pogotovo.
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika