a sta fali grafitnoj?
Koliko sam shvatio nija baš za ležajeve....
Postavljeno 24 March 2013 - 12:53 AM
a sta fali grafitnoj?
Koliko sam shvatio nija baš za ležajeve....
Postavljeno 25 March 2013 - 06:59 PM
Postavljeno 25 March 2013 - 07:11 PM
Postavljeno 25 March 2013 - 09:44 PM
Hvala za savetOtvori slobodno,ocisti sve detaljno,podmazi i vrati nazad.
Vodi racuna da ne pretegnes konuse,bolje minimalan luft nego da su zategnuti pa da zapinju.
Nije to nikakva nauka,malo se igras dok ne legne kako treba,ako ih budes povremeno redovno servisirao trajace ti duuuugoo..
Postavljeno 26 March 2013 - 01:11 AM
Hvala za savet
Otvori slobodno,ocisti sve detaljno,podmazi i vrati nazad.
Vodi racuna da ne pretegnes konuse,bolje minimalan luft nego da su zategnuti pa da zapinju.
Nije to nikakva nauka,malo se igras dok ne legne kako treba,ako ih budes povremeno redovno servisirao trajace ti duuuugoo..
Za pretegnute konuse znam, sa mirage pro mi je zadnji tocak tj nabla dosla pretegnuta i konusi su posle 2.5k km bili gotovi, mozda i ranije samo to nisam primecivao. E sad posto to nikad nisam radio, zahtevace malo pokusaja/popusaja u pocetku ali dobro
Postavljeno 26 March 2013 - 05:42 AM
Ako kojim slucajem imaju zazora eventualnu udarac tocka u rupu prenece sa kao udarac i kroz lezaj cime ce doci do ostecenja staza na konusu i/ili na soljici, i nastanka "rupica" u stazama,
pa ce lezaj raditi "digitalno" kao da ima "klik"ove ili stepene.
Postavljeno 26 March 2013 - 03:53 PM
Postavljeno 26 March 2013 - 04:19 PM
Bilo je vec milion puta rasprave o mastima, ali evo i ovde jedan koristan link.
http://www.autobat.b... ... A_MAST.pdf
Dakle grafitna mast i bicikl NE !
Edit: mada nasao sam jos jedan link gdje kazu da moze i u kotrljajuce lezajeve, ali teskih i sporih masina
E sad, ako neko to vec dugo koristi i pokazala mu s eodlicno, mozda i moze, mada sam ja ljubitelj, lijepih i obojanih i cistih masti
Postavljeno 26 March 2013 - 04:56 PM
Bilo je vec milion puta rasprave o mastima, ali evo i ovde jedan koristan link.
http://www.autobat.b... ... A_MAST.pdf
Dakle grafitna mast i bicikl NE !
Edit: mada nasao sam jos jedan link gdje kazu da moze i u kotrljajuce lezajeve, ali teskih i sporih masina
E sad, ako neko to vec dugo koristi i pokazala mu s eodlicno, mozda i moze, mada sam ja ljubitelj, lijepih i obojanih i cistih masti
Ako kolega brko83 koristi WURTH WGF130 (art 0 893 530) onda mu zavidim, jer vazi za jednu od najboljih na domacem trzistu za svoju namenu. Lako se moze doci do podataka: http://eshop.wuerth.de/Waelzlagerschmierfett-SHMIRFET-WAELZL-HOCHLEIST-WGF130-1KG/0893530.sku/de/DE/EUR/ koji otkrivaju da je ova Wurthova mast radjena litijumskom saponifikacijom (sto potvrdjuje da sve grafitne masti nisu iste), a uz ostale aditive sadrzi i MoS2 aditiv Lithiumseifenfett mit Molybdändisulfid (MoS2).i predvidjena je za kotrljane i klizne lezaje svih vrsta, npr za tockove Wälz- und Gleitlagern aller Art (z.B. Radlager),...Grafitnu mast za lezajeve koristim samo wurth koja je crne boje i kao gel gusta....Nju koristim u zimskom periodu jer hermetički zaptiva glavu i ne dozvoljava prodor slane vode...
Postavljeno 26 March 2013 - 06:05 PM
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika