Podmazivanje
Postavljeno 15 January 2013 - 08:27 PM
A mogu reći da je meni ubedljivo najbolja stvar fabričko mazivo koje dođe s lancem. Za suvu i drumsku vožnju idealno. Na Sheldon Brown sajtu se pominje cifra od "nekoliko stotina milja", ja sam terao preko 500 km a moglo je i opušteno još dosta. Šteta što nema nešto tako za kućnu radinost, s obzirom koliko traje i nemaš dugo nikakvog cimanja, mene ne bi mrzelo da nakon čišćenja potopim u nešto tako rastopljeno pa kad zgusne da sam miran duže vreme
Postavljeno 16 January 2013 - 03:57 AM
Sto se tice fabrickog mazanja lanca ubedjen sam da je moguce to isto uraditi -Rastopi se toatna mast u nekoj staroj konzervi i potopi se ociscen i potpuno suv lanac i onda se okac negde da se ocedi.Kada se sve to odradi i mast se osusi posusi se ovlas lanac sa krpom i postavi na bajk....Moram to da probam na prolece....
Inace primetio sam da mi lanac koji podmazujem sa sae30 ili sivanolom traje 300-500 km duze nego onaj koji odrzavam motip teflon sprejom.....Tako da sam teflon ostavio za podmazivanje nekih positnica na bajku npr menjaca, rucica menjaca, rucica kocnice i paralelograma na kocnicama.....
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 16 January 2013 - 09:54 AM
Ja cu sad postaviti vrv glupo pitanje, ali... Sta najbolje stiti lanac po bljuzgavici/soli?
Posto sam pre mesec dana izasao na sneg i posle voznje od 30km je lanac sutradan bio braon/zut (zardjao na par mesta). Koristio sam motip teflon sprej sa kojim sam veoma zadovoljan bio do tad, i lanac je bio sveze podmazan. Cak sam uvek posle ciscenja lanca dizelom koristio vodu pod pritiskom da sperem prljavstinu i nikad se nije pojavila rdja jer sam uvek odmah stavljao teflon sprej, ali mu izgleda so ne odgovara
Opet ću neskromno sebe citirati:
viewtopic.php?f=3&t=193&st=0&sk=t&sd=a&start=75
Samo pravim ređu smešu što je hladnije. Meni to radi posao. Vozim cele godine. Gusto ulje jeste OK za mokro, ali ne iza mokro i blizu tačke smrzavanja. Onda je bolje ređe. Kažem, to je moje iskustvo, sa osmofaznim lancima. 10faz na trkačkom vozim samo po suvom vremenu.
Postavljeno 18 January 2013 - 01:59 AM
Ima li neko iskustva sa Dinara Oil uljem za lance motorne testere msm jel moze za lanac bajsa da posluzi?
Za testeru ne valja a za bajk,što da ne...
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 06 March 2013 - 08:31 PM
meni je super jer se ne cuje apsolutno nista, a sa ovim teflonskim se cuje lanac..
to sam juce probao, prsnuo teflonski na svaku kariku i posle ovaj i bas mi fino deluje..
videcu ako mnogo lepi da ga potapam cesce u nitro ili da ostavim sprej samo za sarke na vratima
Postavljeno 06 March 2013 - 10:09 PM
bolje nemoj. izuzetan podmazivac ali takodje izuzetno lepljiv pa privlaci svu necistocu tako da ce verovatno da bude veca steta nego korist, skratices lancu vek trajanja, sto je kao i sredstvo za skidanje ostatka ovog maziva ili razredjivac samo dodatni trosak.weldtite mi pri kraju, a posto imam ovoga punu bocu od mozda 500ml je l smem tim da podmazem lanac..
probao sam malo, trebalo je poprilicno da se osusi, a onda je malo lepljiv pod rukom, a lanac se lepse cuje nego sa tf2 tj. ne cuje se uopste..
Ovaj podmazivac ima svoj poseban prajmer a time sto si naprskao prvo teflonski pa ovaj sprej smanjio si prijanjanje na metal, tako da ce krace trajati nego uobicajeno, ali ce i dalje da prlja lanac.
Postavljeno 07 March 2013 - 01:53 PM
Postavljeno 07 March 2013 - 02:07 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika