Jos jedna anegdota u vezi svega ovoga. Taj covek koji je polomio ovog Montagnera i ove aluminijumske ramove, bio je svojevremeno prvak Srbije u skijanju. Izuzetno jak covek, ali i spada u one koji ne paze mnogo na stvarI. Uglavno dok se skijao dobio je tada najbolju marku skija koja je tada postojala, ne secam se firme. Pokidao je vezove iz dasaka i to reklamira dobije druge i njih pokida. Ovi nisu mogli da veruju.
Nije cudo sto je polomio sve i celicne i aluminijumske ramove. Kada sam mu pakovao karbonca, a spakovao sam mu i drumasa i MTB, mislio sam da nece sastaviti ni 6 meseci. Medjutim evo godinama vozi i svi celi.
Samim tim ovo što si napisao spada pre u izuzetak nego u pravilo. U prilog tome govori i činjenica da čovek ne pazi na svoje stvari što se svakako može shvatiti kao i da sa njima ne rukuje na propisan način, a to je kao što napisah ranije u kombinaciji sa mehaničkim oštećenjima recept za pucanje materijala.
Sad ćeš ti verovatno postaviti pitanje a kako onda da nije pukao karbon. Pa jednostavno jer može da trpi veće sile, tu smo se valjda obojica složili. Ali to ne znači da ne možeš na primer i u Pro Pelotonu naći relativno mršave vozače koji su lomili karbonske ramove. A to opet ne znači da su toliko lako podložni pucanju i tako u krug i opet na početak.