Постоји ли нека проблематика у вези са стављањем/стезањем карбонских рамова у шапу сталка? Да ли је препоручљиво да се стежу у сталак или их качити некако другачије?
Bolje za šticnu.
Kratak video na temu:
https://youtube.com/...oaXofuycmcBfIcj
Postavljeno 13 December 2023 - 06:45 PM
Постоји ли нека проблематика у вези са стављањем/стезањем карбонских рамова у шапу сталка? Да ли је препоручљиво да се стежу у сталак или их качити некако другачије?
Postavljeno 13 December 2023 - 07:02 PM
Три - четири пута сам баш качио рам за горњу цев, додуше без неког стезања, тек толико да стоји, није ми била потребна сила пошто сам само мењао точкове и штеловао нешто. Надам се да нисам направио штету
Значи могу влакна да ослабе под притиском стезања, па да дође до пуцања?
Postavljeno 13 December 2023 - 08:27 PM
Postavljeno 13 December 2023 - 08:53 PM
Postavljeno 14 December 2023 - 08:35 AM
Postavljeno 14 December 2023 - 08:50 AM
Кад смо већ у теми
Технологија материјала ми је непознаница (није ми била сфера интересовања), а видео сам неке случајеве лома карбонских бицикала, што би рекли, за бацање. Међутим, после сам чуо од једног пријатеља који је радио нека мања фарбања ствари од карбона, да он може да се веома успешно репарира? Колико је то реално за бицикле?
Ovde sam pisao dosta detaljno o karbonskim ramovima (i o ostalim materijalima za ramove bicikala):
Materijali ramova bicikala – objašnjeni
Relja
Postavljeno 14 December 2023 - 01:01 PM
Кад смо већ у теми
Технологија материјала ми је непознаница (није ми била сфера интересовања), а видео сам неке случајеве лома карбонских бицикала, што би рекли, за бацање. Међутим, после сам чуо од једног пријатеља који је радио нека мања фарбања ствари од карбона, да он може да се веома успешно репарира? Колико је то реално за бицикле?
Postavljeno 14 December 2023 - 03:46 PM
Postavljeno 16 December 2023 - 05:42 PM
Postavljeno 17 December 2023 - 02:32 PM
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika