Moj nacin pravljenja punjaca za 18650 baterije
Posted 02 September 2017 - 07:43 PM
Kuciste za bateriju pravim od tankog, ali cvrstog kartona.
Za pocetak savijte ivice i zalepite papirnom trakom. Ovakvo kuciste je slabo, i lako se savija. Da bi ga ucvrstili, potreban je drvofiks, cetkica, jedna posuda i iseckan papir.
Dvofiks razblazite sa malo vode. I pocnite da lepite delice papira za kuciste.
Taj proces ponovite 2-3 puta. Na kraju dobijate cvrsto kuciste.
Kolo za punjenje baterije mozete kupiti online. TP4056
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/3yU7nQve
Evo i linka gde mozete kupiti ovo kolo. Cena je za 5 komada.
Ovako izgleda zavrseni punjac.
Kontakte mozete napraviti od bakarne zice, a mozete izvuci iz neke stare igracke, ili nekog uredjaja na baterije, koji vise ne radi. Kontakte mozete zaletipi topljivim lepkom.
Kolo mozete zalepiti onom trakom koja ima obe strane lepljive.
Kuciste ne mora ostati ovako, moze se ofarbati farbom, ako neko bas to zeli.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 02 September 2017 - 08:12 PM
Meni se poklopac od nekog sladoleda nameće kao slađe rešenje za kućište
Posted 03 September 2017 - 12:03 AM
Posted 03 September 2017 - 09:43 AM
Ako pravi radi zadovoljstva, onda nema cenu, ako ne, zavisi koliko ceni svoj radni sat .
Inače, za oko $1 ima i komplet power bank sa poklopcem za lakše menjanje/punjenje baterija:
http://www.ebay.com/...r-/142377599050
Posted 03 September 2017 - 10:37 AM
Pod dva lepse je napraviti nesto sam nego uzeti na gotovo
Trece bitan je stav u svemu ovome, jer onaj koji stalno gleda da nesto kupi, taj nece nikad nista nauciti da radi i bice nesposoban. Nije ovde rec o ovome da je ovo neki izum, samo kazem da je bitan stav.. ako vam se ne dopada prosetajte i kupite ono sto zelite...iovako mi je dokurcilo kenjanje po ovom forumu. Vrlo malo je konstruktivnih postova, al zago onih sto samo traze da filozofiraju na izvoz
Prvenstveno ovde je dusan( koji vec na vise tema daje svoje profi misljenje - majstor za sve) i gadjan koji samo pokusavaju da ospore neciji rad
Posted 03 September 2017 - 11:12 AM
Svaka tebi cast za trud, ali ovo tvoje moze da zapali neciju kucu bez pardona, i fer je na to skrenuti paznju.
Bez omalovazavanja tvog rada, ali;
Od celog punjaca ti si zapravo napravio samo zapaljivi nosac baterije a modul za punjenje si i onako narucio i cekao pa nije jasno zasto odmah nisi narucio ceo punjac.
Posted 03 September 2017 - 03:13 PM
Dovoljno je da dodate malo natrijum hidrogenkarbonata (soda bikarbona) u mesavinu drvofiksa i vode. Prilikom njegovog zagrevanja, nastaje ugljen dioksid. Garantujem da je ovo sigurnije od kineskog PLASTICNOG drzaca baterije. (Koji takodje moze da se zapali )
Upravo sam testirao varnicenje punjaca od telefona (5V 1A), varnice ni nema.
Testirao sam i varnicenje sa 30V, nastaje elektricni luk, duzine 1-2mm. Sa tim elektricnim luk sam pokusao da zapalim svoje kuciste ( bez sode ), nisam uspeo.
Takodje sam pokusao da upalim sibicu i barut, uspeo sam nakon 5-6 puta startovanja elektricnog luka. ( sve ovo cu najverovatnije da snimim i slikam pa ce ovi skepticni ljudi videti koliko grese)
A sad ovi sto mi pricaju da sam mogao da kupim drzace baterija. Mogao sam da kupim jedan modul i jedan drzac baterije. Ali sam kupio 2 modula umesto toga. (Zapravo sam kupio 4 modula)
Sve sto mogu da napravim, ne kupujem. A ono sto ne mogu, kupim. ( u ovom slucaju modul. Mozda sam i njega mogao da napravim? )
Razmislite koliko toga oko vas moze da pokrene pozar? Imao sam slucaj da mi se ormaric sa strujomerom zapalio. (Sada ce neko reci, to je greska majstora? Ne! Ja cu reci da je svuda oko nas opasnost! Neka je manja, neka je veca, a u ovom slucaju je nema uopste.)
Poyyy
Posted 03 September 2017 - 04:33 PM
Posted 03 September 2017 - 07:21 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users