Postavljeno 13 April 2022 - 08:14 PM
Ma drumaš je zakon za jednodnevne ture a inače ide on i po lošim putevima, neće ništa da mu fali.Да, мислио сам на такве бицикле знатно је бржи од гравела који сам возио (додуше, са оним сам газио неке заиста олакне путеве) а удобност је иста.
Veća je verovatnoća da ćeš ti pre da se raspadneš po lošem putu, nego drumski bicikl, ako se plašiš za bajs.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 13 April 2022 - 08:27 PM
Не сумњам да би ми се допала и вожња у природи, има ове добрих летњака, салаша, путева између села, шумаеака, али за тако нешто ми треба добра организација и другачије распоређено време или аутомобил са гепеком за ношење бивикла на неко такво одредиште. Мене је највише привукла идеја да бициклом обилазим места и видим нешто што имам жељу да видим. Нека подгрупа циклотуристе. У малом, рецимо.
Слика баш и немам, осим ове чудне
Педале и седло кваре утисак, али седло је удобно а педале друмске нису за мене, имам спд које ћу ставити.
1116D451-EC48-4FA1-8B1B-EFF6C1AA0FB2.jpeg
Lep bicikl, odličan!
Inače, kontaktne tačke između bicikliste i bicikla (sedlo, korman, pedale) su stvar lične preferencije. Uvek biraj ono što tebi najviše odgovara a ne ono što je opšte prihvaćeno i što svi imaju. S tim u vezi, ja imam sve tri vrste pedale, normalne, spd i drumske i svake su dobre na svoj način. Normalne pedale su dobre za grad, gde se često staje, kad vozim ćerku na dečijem sedištu, kada se menja obuća. Na drumašu zimi često koristim samo drumske pedale, jer imam dobre kamašne za drumske sprinterice, a kad je hladno tura ne traje dugo, skoro se nigde ni ne staje, tako da je šetnja u sprintericama minimalna. Međutim, leti, kada vožnje traju dugo, ponekad i po ceo dan, i kad se često silazi sa bajsa da se nešto vidi, pojede, popije, daleko je zgodnije imati spd pedale u kojima možeš da hodaš kao čovek. Sve ima svoje prednosti i mane, pa kako kome paše i odgovara....
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 13 April 2022 - 08:28 PM
Па то, да се ја не распаднем .Ma drumaš je zakon za jednodnevne ture a inače ide on i po lošim putevima, neće ništa da mu fali.
Veća je verovatnoća da ćeš ti pre da se raspadneš po lošem putu, nego drumski bicikl, ako se plašiš za bajs.
Postavljeno 13 April 2022 - 08:35 PM
Lep bicikl, odličan!
Inače, kontaktne tačke između bicikliste i bicikla (sedlo, korman, pedale) su stvar lične preferencije. Uvek biraj ono što tebi najviše odgovara a ne ono što je opšte prihvaćeno i što svi imaju. S tim u vezi, ja imam sve tri vrste pedale, normalne, spd i drumske i svake su dobre na svoj način. Normalne pedale su dobre za grad, gde se često staje, kad vozim ćerku na dečijem sedištu, kada se menja obuća. Na drumašu zimi često koristim samo drumske pedale, jer imam dobre kamašne za drumske sprinterice, a kad je hladno tura ne traje dugo, skoro se nigde ni ne staje, tako da je šetnja u sprintericama minimalna. Međutim, leti, kada vožnje traju dugo, ponekad i po ceo dan, i kad se često silazi sa bajsa da se nešto vidi, pojede, popije, daleko je zgodnije imati spd pedale u kojima možeš da hodaš kao čovek. Sve ima svoje prednosti i mane, pa kako kome paše i odgovara....
Да знаш да сам задовољан како иде. Гуме су ширине 25 а има места и за 28. Највише сам импредиониан малом тежином, јер раније нисам ништа тако лако возио. Свестан сам да има и лакших, али то је већ профи ниво или јак рекреативни. Визуелно, вероватно ћу му заменити жуту траку, а оставити жуте бужире. За остале типове вожње имам туринг у челичану гравела.
Postavljeno 13 April 2022 - 08:47 PM
Nemoj 28, nema potrebeДа знаш да сам задовољан како иде. Гуме су ширине 25 а има места и за 28. Највише сам импредиониан малом тежином, јер раније нисам ништа тако лако возио. Свестан сам да има и лакших, али то је већ профи ниво или јак рекреативни. Визуелно, вероватно ћу му заменити жуту траку, а оставити жуте бужире. За остале типове вожње имам туринг у челичану гравела.
Postavljeno 14 April 2022 - 03:58 AM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 14 April 2022 - 06:46 AM
Ja se od 23 ne odvajam za sada mada prihvatam da ima smisla voziti 25 (maksimalno) na drumašu.
Kome je toliko do udobnosti zna se šta se vozi za to, vozači drumaša nisu toliko zavisni od nje, više im prija vetar u kosi
Postavljeno 14 April 2022 - 06:59 AM
Što je put lošiji, to je veća prednost šire gume (do određene granice, ali mislim da 28 mm ne prelazi tu granicu).
I obrnuto - što je bolji put, to je više stvari na strani uže gume.
Dodatna prednost širih guma je niži pritisak. Ne toliko zbog udobnosti samo, već i zbog toga što traži puno ređe doduvavanje, a i lakše je u slučaju defekta naduvati gumu na 5-6 bara, nego na 7-8.
Takođe, guma na nižem pritisku se nešto teže buši - uvije se pre nego što bude probijena.
Nešto opširnije na tu temu:
Da li su uske gume “brže” – otpor kotrljanju
Postavljeno 14 April 2022 - 01:30 PM
Elem, ja još nisam prešao na 25, ova 23-ojka mi još lepo leži.
Zbog fizike sam naveo auto, da posluži kao dobar primer u segmentu potrošnje "goriva"
A da, zaboravio sam uspon, tu osećamo svaki mikrometar širine gume. Nekada se vozila 20mm ili 21mm nisam siguran.
Ali eto 23 - 25 je opseg za drum po meni.
Postavljeno 14 April 2022 - 01:44 PM
Preporodićeš se sa 25mmSlažem se, zato i kažem da je 25mm neki kompromis, gde će 25mm doći do izražaja ako nizbrdicu vozimo kao Nibali ili Mohorić
Elem, ja još nisam prešao na 25, ova 23-ojka mi još lepo leži.
Zbog fizike sam naveo auto, da posluži kao dobar primer u segmentu potrošnje "goriva"
A da, zaboravio sam uspon, tu osećamo svaki mikrometar širine gume.
Postavljeno 14 April 2022 - 03:09 PM
Не сумњам да би ми се допала и вожња у природи, има ове добрих летњака, салаша, путева између села, шумаеака, али за тако нешто ми треба добра организација и другачије распоређено време или аутомобил са гепеком за ношење бивикла на неко такво одредиште. Мене је највише привукла идеја да бициклом обилазим места и видим нешто што имам жељу да видим. Нека подгрупа циклотуристе. У малом, рецимо.
Слика баш и немам, осим ове чудне
Педале и седло кваре утисак, али седло је удобно а педале друмске нису за мене, имам спд које ћу ставити.
1116D451-EC48-4FA1-8B1B-EFF6C1AA0FB2.jpeg
Jedna jedina fotografija.. pa ni manje ni više nego pored ogromne gomile pivskih gajbi i flaša
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 14 April 2022 - 09:21 PM
Ne vozi se džabe 25 na svim grand turovima (po asfaltu naravno) koliko je meni poznato.
Zanimljivo bi mi bilo znati da li je neko ostao na 23mm u celom pelotonu
Peloton nije bitan, oni su jedna pokretna reklama, grupa za promovisanje onoga od čega žive proizvođači sponozori preprodavci (prodavnice) marketing menadžeri itd, svi oni žive a i ovi što se trkaju (dobijaju besplatno opremu) na račun naivnih prosečnih amatera koji vole ono što je u trendu, da se uklapaju, liče na profiće (biciklom, kacigom i garderobom) i budu in.
Voze i diskove i teške ramove na turovima pa ne znači da je to bolje, to nije merilo, oni voze šta im se kaže nemaju luksuz da voze šta bi hteli. A i oni ne voze da postignu najbolje vreme, ne trkaju se protiv časovnika nego protiv drugih ekipa dovoljno je da od njih budu za dlaku brži.
Kad se obara neki svetski rekord onda se naravno ne voze mtb gume i 2 bara pristisci i te gluposti. Takođe i kad bi se vozio hronometar uz neku planinu, za slavu neki svetski rekord ili za ogroman novac i da im je dozvoljeno da koriste bicikl kakav žele ti bicikli bi bili lagani ko pero, za diskove ne bi bilo mesta ni u snovima, i gume bi bile uske i lagane.
Also tagged with one or more of these keywords: drumas, cube, attain
Biciklizam / Triatlon →
Bike Café →
Pomoć / Odgovarajuća visina gravel biciklaZapočeo XCE , 01 May 2023 Cube, Nuroad, Gravel, Ram i 1 još... |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Drumas do 550-600eurZapočeo fixed23 , 14 Mar 2023 drumas |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Bike Café →
Arhiva modela iz prethodnih godina -> Cube/TrekZapočeo Sirius9 , 31 May 2022 Arhiva, fabrička specifikacija i 2 još... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Čudan zvuk prilikom okretanja pedalaZapočeo olat , 29 Apr 2022 pedale, bicikla, cube, mtb i 5 još... |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Pomoć pri kopovini bicikla Felt , Cube ili Merida ?Započeo mikiboi , 07 Aug 2020 felt, cube, merida |
|
|
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika