@Smasher Mozda je stara mast u rucici.
@omega Mozda je prejaka opruga srednjeg menjaca za tu rucicu.
Postavljeno 26 May 2021 - 11:03 PM
Nisi dobro podesio čim tako radi. Ne zaboravi da moraš i da popustiš sajlu kada šteluješ graničnike jer u suprotnom se dešava to što se tebi dešava.Када је опуштенија онда лоше пење од најмање на средњу, морам два клика да употребим. Мислим да сам граничнике добро подесио, ланац не спада. Покушаћу опет
Postavljeno 27 May 2021 - 08:22 AM
Drugari, imam mali problem sa desnom šamaraljkom Shimano 5700. Naime, kada je lanac pozadi na najvećem zupčaniku i kada kliknem da prebaci jednu brzinu na niže, šamaraljka odbija da sarađuje. Nekad prebaci a nekad ne, i to tako iz prve u drugu i nekad iz druge u treću brzinu. ŠTo je još čudnije ne čuje se onaj tipičan klik šamaraljke kada se koristi mala polugica ali to tako radi u samo prve tri brzine. Na ostalim brzinama prebacuje bez problema.
Meni delue kao da postoji neki problem sa sajlom i rešen sam da je zamenim, ali ako imate neko drugo mišljenje, udrite.
Inače ceo bajs je baš malo vožen, još uvek je na njemu prva kaseta i lanac, originalne gume. Ne verujem da je izakana šamaraljka....
Postavljeno 27 May 2021 - 01:14 PM
Не вреди ништа, граничнике сам добро подесио, али шалтање нема шансе. Ако је сајла опуштена, не пребацује ни на средњу; ако је затегнем мало почне да скаче, али онда спадне; ако заТегнем више, при враћању прескочи средњу. Радио сам према видеу парктула за штеловање и не вреди, мора неко уживо да ми демонстрира има исувише фактора који су могући проблем. Ако је неко у пролазу кроз Инђију, нека сврати да ме обучиNisi dobro podesio čim tako radi. Ne zaboravi da moraš i da popustiš sajlu kada šteluješ graničnike jer u suprotnom se dešava to što se tebi dešava.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 27 May 2021 - 01:20 PM
Postavljeno 27 May 2021 - 04:18 PM
Пробао. Када је иоле отпуштена, неће да пребаци са најмање на средњу без клика и међуклика (шта год да је, морам два пута), а када подесим да лепо иде на средњу и некако на велику, онда не реагује на први клик отпуштања, а онда звекне на најнању прескачући средњу.Ne treba da bude opuštena sajla ali ne sme da bude ni pretegnuta, a ako spada sigurno je pretegnuta.
Zavrni burence za podešavanje do kraja, a sajlu nategni rukom koliko možeš kada se nalazi na najmanjem lančaniku.
Kada Fiksiras sajlu burence otpustaj i fino podesi zategnutost sajle da lepo prebacuje.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Postavljeno 27 May 2021 - 04:39 PM
Još oslobodi graničnik da menjač može još u desno tj. ka spolja, pre toga prebaci menjač na manju šajbnu i obavezno otpusti sajlu.Пробао. Када је иоле отпуштена, неће да пребаци са најмање на средњу без клика и међуклика (шта год да је, морам два пута), а када подесим да лепо иде на средњу и некако на велику, онда не реагује на први клик отпуштања, а онда звекне на најнању прескачући средњу.
Postavljeno 28 May 2021 - 09:44 AM
Postavljeno 28 May 2021 - 01:16 PM
Mislio sam kao otkacis sajlu da rucno probas prednji menjac a ne rucice. Jel to onaj pogon sa GXP patronom, mozda je suvise odaljen veliki zupcanik za prednji menjac pa ide ono sto sam pomenuo suvise nategne oprugu plus menja se hod paralelograma menjaca u zavisnosti od ugla koji zauzme posle povlacenja sajle
Postavljeno 28 May 2021 - 01:28 PM
Mislio sam kao otkacis sajlu da rucno probas prednji menjac a ne rucice. Jel to onaj pogon sa GXP patronom, mozda je suvise odaljen veliki zupcanik za prednji menjac pa ide ono sto sam pomenuo suvise nategne oprugu plus menja se hod paralelograma menjaca u zavisnosti od ugla koji zauzme posle povlacenja sajle
Postavljeno 28 May 2021 - 09:22 PM
Јесте, у праву си, према проспекту треба преко зубића. Мислим да сам имао и таквих пробања у гомили покушаја, али је резултат исти. Но, да не будем тврдоглав пошто нисам сасвим сигуран (можда сам сваки пут провлачио испод) пробаћу поново све испочетка. Мада ми није јасно зашто понекад неће последњи клик већ морам да ,,надрукам”. Ништа, ићи ћу све опетAko se ne varam cini mi se da si pogresno provukao sajlu !
Evo sta kaze shimano za FD-5703:
cable.jpg
Odnosno sa tvoje druge slike:
cable red.jpeg
Postavljeno 29 May 2021 - 01:21 PM
Postavljeno 30 May 2021 - 08:01 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 05 July 2021 - 06:22 PM
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika