Da li su mi riknule samaraljke?
Postavljeno 08 May 2018 - 04:55 PM
Koliki treba da si sivonja da ti se to desi... u svakom slucaju trebalo bi da moze da se razbusi na veci promer i da se nareze navoj i stavi deblji sraf, ne moras vilu da menjas.То мора на доњи део вијка да би се полуга ту зауставила. Врх му је затупаст, а простор ограничен, не може да се притисне. Једино да пробам да пробушим прво тај комад гумице. Али овај бајс ми је баш малер. Лепа идеја и добро иде али толико сам потрошио времена и нерава. Малопре чак штелујем кочницу пошто опет почео ротор да чеше и облазне ми навој на директном качењу на предњој вили. Дакле, не да се. Сад морам да мењам вилу, а имам његову челичну са кратким вратом што ми не одговара и имам аморт. Луд'ло. Куд сам и почео
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 08 May 2018 - 04:59 PM
Postavljeno 08 May 2018 - 05:03 PM
Onda nista..Дешава се. То директно качење ми је проблем очигледно, вероватно је шраф мало захватио укриво, па док сам ових дана штеловао (одврни-заврни) једноставно сам га појео. А за прављење новог навоја то код мене нико не ради. За те ситнице те само откаче са ,,немају времена'' и здраво.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 21 October 2019 - 05:40 PM
Dok sam stelovao predni menjac samaraljka mi je zaglavila na velikoj sajbni,
Nisam mogao pomeranjem male rucice samaraljke da vratim lanac na srednji lancanik.
Video sam da je burence samaraljke u koju ulazi glava sajle zaglavila pa sajla nemoze ni da se izvuce a mala rucica nemoze da se pomeri u desno.
Potpuno sam otkacio sajlu sa prednjeg menjaca ali je samarraljka i dalje ostala u blokadi.
Ovo mi se jos nije desavalo pa molim za savet a inace bajs ima tri lancanika.
Postavljeno 21 October 2019 - 07:34 PM
Ja pretpostavljam da ti je ostala zaglavljena sajla u šamaraljci. Meni kada se to desilo, uspeo sam da je iščačkam uz pomoć igle. Moraš da otvoriš gumu na šamaraljci, i da vidiš gde tačno prolazi sajla. Pa probaj da cimanjem napred nazad da je olabaviš i onda gurneš da izađe napolje glava od sajle.
Postoji i pitanje da li ti se od tog zaglavljivanja pojelo da tako kažem ležište na koje naleže glava sajle, jer ako jeste, moguće da će ti i i nova sajla zaglavljivati. Ali da te ne plašim, prvo probaj da izvadiš staru....
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 22 October 2019 - 06:21 AM
Kad se skinuo gumeni rukohvat nemoze nista da,se vidi.Morao bih da otvorim samaraljku a onda je pitanje da li,cu,znati da je ponovo vratim.
U toj aluminijumskoj kapi,vodjici sajle ili burencetu,gde naleze glava sajle,vidi se 2 mm glave sajle i kad ja cimam levo,desno glava se pomera ali ali joj ta vodjica koja se zaglavila ne dozvoljava da prodje glava sajle.
Po mojoj proceni vodjica je zaglavljena a ne sajla.Inace sajlu sam novu stavio.
Vrlo vazno da mi se to prekjuce desilo kad sa stelovao menjac i na drugoj samaraljci koju sam opusteno rasklopio jer sam znao da imam rezervnu.
Unutar nje sam nasao neki polomljeni opiljak.
Nisam je znao ponovo sklopiti,vec sam stavio zamensku.
Kad ono opet isto zaglavljivanje.Po..... sam ako ovu rasklopim neznam da li cu je znati vratiti u prvobitno stanje a i neznam da li je unutar nje onaj isti polomljeni opiljak.
Izvinite svi na peopsirnosti,ali nisam drugacije znao da objasnim.
Svaki savet mi je zlata vredan.
Postavljeno 12 November 2019 - 05:38 PM
Postavljeno 13 November 2019 - 10:31 AM
Ćao svima, moj prvi post ovde- zanima me da li neko zna da li se negde mogu nabaviti plastični gornji poklopci za šamaraljke- konkretno ultegra 6600, ili neke slične, zamenske? Nigde nisam viđao niti na oglasima, niti u prodavnicama. Pozdrav svima
Na koje poklopce misliš, one sa natpisom 'ultegra'? Teško da to ima da se nađe kao poseban deo, jedino da iskopaš neke havarisane, a da nisu polomljene... Zapravo, ne znam da li to uopšte može da se prepakuje?
Postavljeno 13 November 2019 - 10:46 AM
Ćao svima, moj prvi post ovde- zanima me da li neko zna da li se negde mogu nabaviti plastični gornji poklopci za šamaraljke- konkretno ultegra 6600, ili neke slične, zamenske? Nigde nisam viđao niti na oglasima, niti u prodavnicama. Pozdrav svima
Sve može da se nabavi ali iz prodavnica koje nisu blizu iili košta transport. Pre nije moglo ali sad Šimano prodaje i najsitnije delove, može se sve naći.
Postavljeno 26 May 2021 - 07:42 PM
Meni delue kao da postoji neki problem sa sajlom i rešen sam da je zamenim, ali ako imate neko drugo mišljenje, udrite.
Inače ceo bajs je baš malo vožen, još uvek je na njemu prva kaseta i lanac, originalne gume. Ne verujem da je izakana šamaraljka....
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 26 May 2021 - 10:06 PM
Postavljeno 26 May 2021 - 10:07 PM
Pretegnuta sajla i štelovanje graničnika menjačaНисам сигуран да ли је у питању проблем са шамараљком (5703) или је нешто друго, али ми ланац при мењању са велике на средњу непрестано слеће на најмању шајбну. Приметио сам да се тада тешко притиска полуга, а када се помери, нагло откачи сајлу и чује се гласно. Као да је поремећено шта је ,,клик”, с шта међуклик.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
2 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika
-
Bing (1)