Ja izduvam/isperem bužire njime i ne pada mi na pamet da kupujem nove tj ne pada mi na pamet da platim za parče žice i plastike onoliko koliko proizvođači uvoznici dileri i preprodavci misle da bi trebalo da im platim
Da li su mi riknule samaraljke?
Postavljeno 28 April 2018 - 07:31 PM
Ja izduvam/isperem bužire njime i ne pada mi na pamet da kupujem nove tj ne pada mi na pamet da platim za parče žice i plastike onoliko koliko proizvođači uvoznici dileri i preprodavci misle da bi trebalo da im platim
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 28 April 2018 - 09:28 PM
Ma Imam taj najjeftiniji buđavi shimano kupio sam ga odavno ali ne sviđa mi se, ni vizuelno a i neubedljivo mi deluje pa nisam hteo da menjam ove svoje jagwire + veliko je to cimanje i mrzi me. A i nijansa sive je skroz drugačija i odudarao bi onda od kočionih jagwire bužira. A da sve menjam komplet ne pada mi na pamet da istresam nekoliko hiljada dinara za bužire i sajle, to mi je suludo. Plus kad vidim da hoće da me oderu 500 din za sajlu, ej jednu sajlu... neće moći. Sajle kupujem za sto dinara shimano i rade savršeno. Bužire bih menjao isključivo ako je neophodno tj kad zadnji menjač ne bude radio savršeno, a to još nije slučaj. Zadnje ono parče od 30cm do duše jesam promenio, stavio sam taj šimano sp41, tamo tom svojom ružnom sivom bojom ne remeti koncepciju, i ne moram da odmotavam traku
Ono za šta jesam hteo da istresem pare je Jagwire link, ali me je naš cenjeni i uvaženi kolega Zemunac sprečio tj osujetio i rekao da to ne radim jer škripe kad se savijaju, a to zaista ne bih mogao da podnesem hahah
Postavljeno 29 April 2018 - 01:41 PM
Grujić ti je rekao za Mini I-link menjačke buržire. Oni umeju da škripe kad se stave na kratko a ne podmažu se
Inače I-link postoje dve varijante standardni od 5mm koji mogu da rade i kao kočioni i kao menjački i koji ne puštaju zvuk i mini od 4mm koji su isključivo menjački i koji umeju da cvile.
Sa jagwire i nokon člankovitim buržirima nemam iskustava, mada sa slika deluje da je drugačije rešeno spajanje esgmenata pa ne verujem da se čuju..
Postavljeno 29 April 2018 - 01:45 PM
Postavljeno 05 May 2018 - 02:58 PM
Postavljeno 06 May 2018 - 07:12 AM
Postavljeno 06 May 2018 - 07:44 AM
баш сам потрошио много нервирања око глупости. Мора са има неки граничник, нешто што спречава ротацију и сада то не ради. Споља се не види ништа, а горњи део се не скида без демонтаже свега-бар ми се тако чини. И сад је велика полуга (кочница) побегла удесно од мале. То сам одмах приметио, а колеге форумаши рекоше да је све у реду она ради и даље, али је нешто откачено дефинитивно
menjaju li brzine i dalje?
Poslato sa sokocala mobilnoga
Postavljeno 06 May 2018 - 08:47 AM
Да, ради све исто. Али се ручица померила у страну сама од себе. Да поновим: као да се неки граничник или федер откачио, али се споља не види ништа. Горња оплата се не скида, бар не засебно. На нету ништа нисам нашаоmenjaju li brzine i dalje?
Poslato sa sokocala mobilnoga
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika