Piletina na bajkerski nacin
#1
Postavljeno 22 September 2008 - 02:29 PM
Pileće grudi x 3
1 kg krompira
500 gr šargarepe
100 gr kajmaka
10 režnjeva slaninice
So i začini po želji
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 220 celzijusa. Iseći krompir na kolutove debljine oko 5 mm i staviti u poveći pleh. Šargarepu oprati pod mlazom hladne vode - nikako skidati koru (tu je najviše hranljivih materija ). Dodati šargarepu u pleh sa krompirom i dobro posoliti. Kada je to gotovo uzeti pileće grudi i oprati pod mlazom hladne vode. Posle pranja zaseći pileće grudi između mesa i grudne kosti sa obe strane. U taj prorez ubaciti malo kajmaka i režanj slaninice. To ponoviti sa ostatkom piletine. Uzeti so i dobro utrljati u meso da upije. Staviti piletinu u pleh i pokriti slaninicom. Sipati čašu vode (200 ml) u pleh i dobro zatvoriti AL folijom (mora biti 7075 ). Kad se rerna ugrejala na 220 staviti pleh u rernu i ostaviti da se peče 60-70 minuta. Za to vreme gledati TV, popiti kafu, maziti se sa devojkom . Kad je prošlo sat vremena Izvaditi iz rerne piletinu i krompiriće i skinuti foliju. Vratiti u rernu na još 15 minuta da kožica porumeni i postane hrskava. Izvaditi iz rerne i jesti odmah posle treninga od 5+ km . Uz to se kao predjelo može poslužiti supa iz kesice, a kao desert puding od čokolade sa šlagom odozgo .
BON APETIT
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...
o__
_.>/ _
(_) \(_)
#3
Postavljeno 22 September 2008 - 08:08 PM
el znas ti neki recept za neko energetsko jelo koje pomaze za duge ture bajkom,a ovaj recep cu da prosledim kevi
Zar sveštenici ne poste... Klopaj ovo sat dva pre ture pa ćeš da vidiš... . Energentskije od ovoga smeju da jedu samo ninđe ....Jel da Mixi...
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...
o__
_.>/ _
(_) \(_)
#4
Postavljeno 22 September 2008 - 10:29 PM
Ako ćemo još energetike, evo malo skuplje varijante, al' slasne. Japanci bi se samoubili da vide šta radim, al' promeniću kad počnu da uvoze civilizovan nori u koji može da se mota:
SUŠI SALATA; 20 min.
Potrebno za jednog debelog bajkera: 150-200 gr. lososa (ili jedan filet lista), neki skuplji soja sos (inače samo krvnički posolite...), pirinčano sirće, 1 pakovanje nori-ja (alga u koju se mota suši; potrajaće vam), pirinač po gabaritaži želuca, 1 krastavac (on može ne mora).
Perite pirinač 'dok ide belo'. Turite ga da se kuva, 10-15 min je dovoljno. Za to vreme, iseckajte ribu i krastavac na kockice a la ruska salata.
Skinite pirinač s vatre, preručite ga u cediljku i dobro isperite *hladnom* vodom, ostavite da se ocedi.
Kad se ocedi, uzeti činiju, u koju se rebne onaj iseckani fiš&kukubre, preko njega pirinač, izmeša se, doda se soja sos po želji i pirinčano sirće malo obilnije (blago je, mada opet, ugoditi po ukusu). Uzeti list norija i makazama ga iseckati na flekice - najbolje napraviti nekoliko uzdužnih zaseka pa onda rezati popreko. Direktno u činiju. Promešati, navaliti.
Može i da se uradi ovo: dupena kašika šećera i kafena soli se dodaju u lončić u koji se doda 3-4 kašike pirničanog sirćeta, rastvori, i baci na ringlu sa koje se skida onog trena kad proključa. Time zaliti pirinač.
Ko ovo pojede završio je s ishranom za naredna 24č
#6
Postavljeno 23 September 2008 - 07:59 AM
Brate ja fazana špikujem belim lukom i slan'ncom i radim ga u rerni u onoj plastičnoj kesi da ne izgubi ni kap soka, pa kad onda tu moču napadneš s kilo 'leba i pavlakom...
Heh...isti efekat postižemo ali na različite načine s tim što ja skinem foliju 15 minuta pred kraj da bude lepo i rumeno...
Mixi je najviše voleo moču od pečenja.... A vole i sad....a i ja volem...
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...
o__
_.>/ _
(_) \(_)
#7
Postavljeno 23 September 2008 - 08:14 AM
ajd ovaj sushi u novu temu, zbog preglednosi
secni brate
#8
Postavljeno 12 April 2010 - 06:35 AM
skype: pavleproma
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika