Granicom uze Srbije, leto 2017.
Posted 09 August 2017 - 03:11 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 09 August 2017 - 04:41 PM
Dakle, u Brusu sam, a tu ce mi biti i kraj voznje, osim sto cu sutra verovatno do Kraljeva pa na bus ili sta nadjem. Brutalno je, dovoljno da iz voznje i putovanja izvuce skoro svo zadovoljstvo.
Racunam i da je ovo, tj Brus, logicna tacka za prekid, jer sa jedne strane Kopaonika su istok i jug Srbije a sa druge Raska i Pester. Razmisljao sam i da li da sutra, kada sam vec tu, predjem Kopaonik i spustim se preko Josanicke Banje prema Kraljevu, ali sam shvatio da bi to bilo forsiranje. Jednostavno, vreme je da stanem.
Mozda ovo zvuci tuzno, ali uopste mi nije namera jer se osecam super, ako izuzmem cinjenicu da sam smlavljen vrucinom. Sutra lagana voznja do Kraljeva i to je to. Nekoliko dana maksimalnog kuliranja u Beogradu mi zvuce sjajno.
Posted 09 August 2017 - 08:04 PM
...jer se osecam super
Ne možeš boljim rečima da privedeš vožnju kraju
Posted 09 August 2017 - 08:36 PM
Ja volim brda ali vrelina mi uzme pola duse pa mi cesto i voznja po ravnom bude teska kao da je uzbrdo.
Posted 10 August 2017 - 08:27 PM
Kada sam jutros uvideo svoju gresku, i shvatio da voznja nece biti bas trivijalna, pretresao sam 5-6 opcija po pitanju rute do Kraljeva, uz svesrdnu pomoc i odmoc raznih dobronamernih lokalaca, i onda izabrao najlepsu. Ona je takodje bila i najduza i najteza - preko Goca pravo do Kraljeva, bez spustanja do Vrnjacke Banje.
Put je jako lep, posebno kada se zamakne medju brda tj tamo negde oko Plesa. Ovo je malo ranije, u Boturicima, a na onom siljatom vrhu je jedan od gradova proklete Jerine.
Cesma koju su digli gorani Zupe 1992. godine.
Kraj ima dosta restorana na reci Rasini, i izuzetno su prijatna mesta. Ovde sam popio kafu i hladan sok, restoran Terasa u Plesu. Malo dalje niz put je bio mnogo poznatiji restoran sa fenomenalnim ambijentom na reci i poznatim kvalitetom pastrmke, ali bilo je rano za rucak a kafu sam vec bio popio, tako da sam pored njega samo prosao.
Put se generalno penje, mada su to uglavnom sitni procenti, sve do Mitrovog Polja i zatim glavnog uspona, kada i procenat pocne da probija u dvocifrene brojeve. Ipak, uspon nije strasan, posebno sto se vozi vecinom kroz jako lepu i gustu sumu. Znaci, hladovina.
Na jednoj krivini, ako se odhoda 50ak metara u stranu, moze da se vidi dolina Morave. Ne znam koji je ono grad u daljini, verovatno Vrnjacka Banja.
Ali zato spust... kakva divota, kakvo uzivanje. Put odlican, spust kroz jako lepe krajolike koji se stalno menjaju... Goc je mnogo lepa planina, bas sam prijatno iznenadjen.
I eto. Ovo kuckam u busu za Beograd koji je iz Kraljeva krenuo oko 20:30, tako da sam turu i definitivno prekinuo u ovoj tacki. Ostao sam duzan male price o planini Dukat, i mozda jos ponesto, sto cu obavezno napisati ali sigurno ne sad.
Posted 10 August 2017 - 08:38 PM
Mislim da bus nije problem, dok god si spreman da doplatis nesto, i dok ima mesta.
Posted 11 August 2017 - 08:16 AM
Umor i bol u nogama i rukama ce proci, eventualne stete na biciklu ce se popraviti.. zauzvrat, lepe uspomene ostaju.
Ja cu napisati ukratko "skidam kapu", bravo.
Posted 11 August 2017 - 08:32 AM
Hvala
Jedini bol koji imam je od blago iziritirane koze na butinama, i to ne od sedista nego od biciklistickih gaca. Nista drugo. Sto se nogu tice, bile su najslabije nakon ona dva vetrovita dana na istoku (3. i 4.) a onda su samo bivale sve jace. Izgleda da sam usao u neki solidan ritam, mada su vrucine dosta toga kvarile.
Trenutno se osecam kao da sam pao sa Marsa. Mada, istocna i juzna Srbija, hmmm:D
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users