Jump to content

Fotografije
- - - - -

Granicom uze Srbije, leto 2017.

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
150 odgovora na ovu temu

#81 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 August 2017 - 08:15 AM

Po svemu sudeci, ova tura ce se zavrsiti dosta ranije nego sto sam planirao. Vremena imam, snage imam, volje itekako imam, ali vrucina... Juce sam presao neka 22-23km preko brda do manastira i nazad do sela Klenike, u selu sedeo par sati cekajuci da temperatura padne, krenuo da predjem jos tih 20-30km do Vranja - bez vecih uzbrdica - i na 12km do Vranja, kod sela Vrtogos, mi se pripovracalo... odmah legao u hlad kod prodavnice i nisam mrdnuo jos sat i po.
Jutros izasao u grad u 7:30, i vec u 8 nisam mogao da stojim na suncu, a trebalo bi da izvezem 40 kila bajsa uz ovo veliko brdo iznad Vranja...
Sad sedim na kafi i razmislim o tome sta da radim. Vruce, bre, ubija u pojam. Voleo bih da izvezem makar ceo jug, jer mi je jug bio najvazniji deo ture, ali videcemo. Diskusija sa ovim ostalima u mojoj glavi je u toku, mada su svi omamljeni vrucincinom.

Od Vrtogosa prema Vranju, juce.
20170805_175818.jpg
Pesacka zona u Vranju, jutros. Sinoc nije moglo da se prodje, naravno.
20170806_074243.jpg
  • 0

#82 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 06 August 2017 - 09:33 AM

Nije za voznju,pakao je.Isto u CG prozivljavao par dana...
  • 0

#83 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 August 2017 - 10:07 AM

Resio sam da ostanem u Vranju jos jedan dan, a onda rano ujutru preko brda ka Leskovcu, s tim sto cu verovatno morati da korigujem rutu.
Elem, ja sam isplanirao da do Leskovca dodjem preko jezera Barje. Put je nacrtan u mapama. Nacrtan je. Kazu Vranjanci, ukljucujuci pecarose koji tamo idu Ladom Nivom, da oni dodju relativno blizu jezera Nivom a onda se na jezero spuste peske. Do Leskovca ne moze, put ne postoji, corsokak.
Tako da cu verovatno morati da kod Golemog Sela skrenem desno pa kroz Vucje i niz reku Vucjanku.
Bilo bi lepo ako bi sve islo kao podmazano pa da stignem i da napravim taj izlet do jezera, da se brcnem i onda vratim na put, ali verovatno mnogo trazim.
U svakom slucaju, u Vranju sam do jutra. Sad cu da skinem i ostale bisage (skinuo samo jednu sa odecom i higijenom) pa cu da se vozikam gradom.

Brzina kojom se odvija moja voznja poslednjih dana je komedija. Ali jos uvek sam tu i imam sta da radim, a dokle ce to ici prvenstveno zavisi od vremena.
  • 0

#84 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Postavljeno 06 August 2017 - 10:27 AM

U Beogradu je nehumano vrelo a dole je po pravilu toplije. Ako organizam kaže da mu je dosta prekidaj. Biće dana za vožnju

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
  • 1

#85 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 August 2017 - 11:17 AM

Borise, sad mi rece jedan moj prijatelj iz Leskovca.. od Barja jezera do Leskovca je asfalt i to dobar.
Ako ides preko Vucja, imas dobro penjanje i makadamski put.
  • 1
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#86 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 August 2017 - 12:38 PM

Bog te mazo, pa moj bajs je lagan ko perce i ide brrrrrzo! Skinuo mu ja sav teret i kad sam nalego na pedalu kako sam navikao ovih dana, zamalo do Leskovca da stignem :D

Uzivanje, moram da priznam. Imam finu sobu, rashladjenu na valjda 18 stepeni, i samo jurcam po gradu a onda svratim u sobu, istusiram se i odspavam 15 minuta.
Noge se malo bune na uzbrdicama ali bolje da cute i uzivaju jer ce sutra biti placa haha.

Evo par fotki iz grada. Prve dve su Beli Most, koji izgleda onako kako valjda treba i ocekivati - grafiti, sve razlupano... iskreno, ocekivao sam drugacije, ne znam zasto.
20170806_124551.jpg
20170806_124611.jpg
Ovo je kuca Bore Stankovica, koja je bila otvorena do 13h, pa sam zakasnio, ali je zid dovoljno nizak da sam mogao da slikam preko njega. Hocu da kazem, ja sam visok k'o bor!
20170806_134210.jpg
20170806_134257.jpg
A ovo je devojka koja radi u jednom kaficu u centru, u koji sam do sada vec svratio par puta, i u kome i sada sedim i ovo kuckam dok srcem ice coffee. Volim da nadjem "bazu" u mestu kom sam, bio to kafic ili prodavnica ili trafika, i onda tu ubijam vreme i planiram sta dalje. Hvala za ledene nes kafe!
20170806_141833.jpg
  • 0

#87 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 August 2017 - 07:46 PM

Najebah danas, prosto receno. Vise puta mi se desilo da su mi ljudi govorili "nemoj tuda, idi ovuda", ja najcesce nisam slusao i uvek je ispalo dobro. Ovaj put nije.

Dakle, NE IDITE IZ VRANJA ZA JEZERO BARJE. Pri tome mislim na put koji je fino ucrtan na Google Maps i to kao put br. 227 preko Golemog Sela i Crcavca.
Ukratko: Put je sasvim dobar, asfalt, do par kilometara nakon Golemog Sela. Tu postoji racvanje, gde desni krak ide (losim asfaltom) uzbrdo nekih 10ak kilometara do jednog od vrhova Kukavice i onda ide na Vucje., dok levi krak tj kada se ide pravo ide tamo gde ne treba ici. Put ubrzo postaje jako los makadam, ali ne losiji od onog kojim sam se uzverao na Dukat i prosao od Bosilegrada ka Trgovistu. Ali onda.... Gurao sam bicikl neka 2.5 kilometra, od kojih je bar 2 kilometra bilo pod uglom od, licna procena, 25%. Moguce i vise, jer je bajs bio uvek daleko ispred i iznad mene. Nije ni nagib najgori, vec cinjenica da je u pitanju miks kamenjara, prasincine i povremenog blata. Put, jednostavno, ne postoji, vec ostaci necega kuda je povremeno prolazio traktor koji je razrovao ono malo terena koji je postojao.
Na vrhu tog uzasa sam sreo ljude, koji nemaju apsolutno nikakav kontakt sa Vranjem ili tom stranom padine generalno, iako im je blize. Kako to vec sa mnom biva na ovoj turi, popio sam kod njih kafu.

Jos jedna napomena, posebno za chamade, jer sam sa njim bio u kontaktu, ukljucujuci i ovu deonicu izmedju Vranja i Leskovca. Elem, od Leskovca zaista ide asfaltni put do brane na jezeru Barje, sto je najbliza tacka jezera Leskovcu. Dakle, problem nije izmedju Leskovca i jezera vec u delu koji ide oko jezera i, posebno, tog stravicnog dela kada se prilazi jezeru od strane Vranja.

Kada se vratim u Beograd, napisacu vise o ovom a i onom putu preko Dukata, jer mislim da nije na odmet da to postoji zapisano.
Sada sam u Leskovcu. Odustao sam od Djavolje Varosi i bilo cega sto ima makadam - dosta mi je za sada, a ovo danas je zaista bilo blago traumirajuce.
Mislim da ujutru lagano krecem za Beograd, samo treba da odlucim kuda. Ostatak ture cu uraditi drugom prilikom.

Pre dugog uspona sa guranjem, stigne se do dva levka, koji su ocigledno nasuti krsem i kamenjem da bi retki traktori koji prodju imali za sta da ugrizu kada prolaze kroz rupetinu. Oba levka imaju 20-30m spusta i isto toliko uspona. Cisto da se stavi so na ranu, sa strane je trnje i kopriva, da te opomenu kada ti noga sklizne pod tezinom.
20170807_133626.jpg 20170807_133907.jpg
Jedan od tri prelaska recice. Nijefan nije gadan, ali u kraju kise nije bilo dugo... Tamo u pozadini se vidi pocetak puta koji krece uzbrdo na desno. Put je uska i jako strma jaruga niz koju curi blato.
20170807_140104.jpg
Vrh najgoreg dela, gde sam naleteo na par koji se vracao sa skupljanja sena sa jezivo strme padine ispod.
20170807_143406.jpg 20170807_143411.jpg
Jos par stotina metara uzbrdo je i prva kuca, od komsija ovih koje sam sreo, i gde smo svi popili kafu. Pokusao sam ovde da izvozim, i moglo je, sto se snage i uspona tice, da se bicikl nije dizao na zadnji tocak...
Par koji sam sreo su levo, komsije kod kojih smo pili kafu su desno. Svi su rodjeni tu.
20170807_152906.jpg
Pokret nakon kafe
20170807_153527.jpg
Juzni kraj jezera se vidi u pozadini. Prakticno svu visinu od jezera sam dobio gurajuci kroz uzas.
20170807_154808.jpg
A sto bi se ovakvo nesto zavrsilo a da mi ne vrisne guma, je li tako? Moja faca u momentu kada sam video da je guma legla.
20170807_162724.jpg
Guma je otisla ali se dalo dopumpavati, pa sam na njoj stigao do Leskovca. Sutra stavljam novu, no.5.
Detalj sa brane.
20170807_165523.jpg
Put do Leskovca je ravan i poprilicno monoton, ali to mi je danas cak i prijalo, nakon efing jezera Barje.
20170807_180210.jpg
  • 0

#88 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 August 2017 - 08:32 PM

Najebah danas, prosto receno. Vise puta mi se desilo da su mi ljudi govorili "nemoj tuda, idi ovuda", ja najcesce nisam slusao i uvek je ispalo dobro. Ovaj put nije.

Dakle, NE IDITE IZ VRANJA ZA JEZERO BARJE. 
Jos jedna napomena, posebno za chamade, jer sam sa njim bio u kontaktu, ukljucujuci i ovu deonicu izmedju Vranja i Leskovca. Elem, od Leskovca zaista ide asfaltni put do brane na jezeru Barje, sto je najbliza tacka jezera Leskovcu. Dakle, problem nije izmedju Leskovca i jezera vec u delu koji ide oko jezera i, posebno, tog stravicnog dela kada se prilazi jezeru od strane Vranja.

Znači, onaj moj prika je bio u pravu za put od jezera do Leskovca. Medjutim, od Vranja ka jezeru je ostala misterija koju si ti na teži način razrešio. Sad gledam na mapi.. put od Vranja do Barja je ucrtan žutom bojom što bi trebalo da znači "asfalt".. ali NIJE. Jbg, ništa čudno za mape Srbije na internetu.. ja sam prošle godine na Velikoj Brezovici završio u trnju sa krvavim nogama jer je bio ucrtan put koji nije godinama korišćen.. i da bude još gore i crnje, morao sam nazad kroz isto to trnje pa sam se onako iskasapljen ponovo isekao po trnju. Hteo sam sam sebe za du+e da ujedem. Ako je za utehu.. gume ostadoše čitave.

• 0

#89 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 August 2017 - 08:41 PM

Da, bio je u pravu. Kada bolje razmislim, svi sa kojima sam pricao o toj deonici u poslednja dva dana su bili u pravu. Svi su, na ovaj ili onaj nacin, govorili da taj put ne postoji i da treba kod Golemog Sela da skrenem desno i popnem se preko Kukavice na Vucje. Ali isto, pa cak i gore, je bilo ubedjivanje za Dukat, pa sam tu prosao i jos uzivao. Ali ovde izgiboh. Tako to ide, ne mozes uvek da ispadnes pametan kad ides zeljom a ne znanjem.
Ali izgurah ga i ipak prodjoh, mamicu mu njegovu...
  • 0

#90 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 August 2017 - 08:52 PM

Probio si led.. ili što bi rekli "prvo pa muško"  :)

• 0

#91 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 07 August 2017 - 09:47 PM

Da, bio je u pravu. Kada bolje razmislim, svi sa kojima sam pricao o toj deonici u poslednja dva dana su bili u pravu. Svi su, na ovaj ili onaj nacin, govorili da taj put ne postoji i da treba kod Golemog Sela da skrenem desno i popnem se preko Kukavice na Vucje. Ali isto, pa cak i gore, je bilo ubedjivanje za Dukat, pa sam tu prosao i jos uzivao. Ali ovde izgiboh. Tako to ide, ne mozes uvek da ispadnes pametan kad ides zeljom a ne znanjem.

E to sam ja hteo da napišem danas popodne, ali sam skontao da je kasno... Taj put kojim si trebao ići je vojska probila, mislim za vreme bombardovanja... Ja sam išao od Vucja sa drugarom iz tog mesta, autom na Kukavicu... Sećam se da mi je tada(pre desetak godina) rekao da smo nastavili putem, stigli bi do Vranja... Jbg, da sam ranije pročitao tvoju nameru,bio bih od pomoći... I hteo sam ti napisati da si mogao da se rashladiss u Vucjanki jer je prelepo... Bio sam i na Barku, ali to je obično jezero...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 0

#92 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 August 2017 - 06:49 AM

Eh, pa bio bi samo jedan od desetak ljudi koji mi govore "Idi preko Vucja". Vidis da nisam hteo da slusam ;)

Iscepala mi se spoljna guma, zadnja naravno. Ostavio sam bajs u servisu jer mene opako smara da opet skidam sve sa njega, a uz to nemam vise ni nogaru pa uvek moram da trazim na sta da ga naslonim.
Doruckovao u pekari i sad pijem kafu u basti hotela u centru. Nebo je skroz sivo, temperatura super za voznju. Kazu nece biti kise.
20170808_084714.jpg
  • 0

#93 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 August 2017 - 12:56 PM

Put za Lebane je ravan, prav i dobar,
20170808_105801.jpg
a pogled sa brda iznad Lebana je bas zivopisan, sa Radan planinom u pozadini.
20170808_120145.jpg 20170808_120242.jpg
Iustiniana Prima tj Caricin Grad je ogromna lokacija, znacajno veca od Romuliane, mada je u odnosu na nju krajnje zapustena i neoznacena. Covek koji pazi na sve i naplacuje ulaz je jako fin i ponudio me sokom od hajducke trave - opasno dobar sok. Ne napravih sliku sa njim..
20170808_125254.jpg 20170808_125419.jpg
Samo malo niz put je etno vajat, gde moze da se prespava, ali me mrzelo da stajem i pitam posto. Nije lose znati za tu opciju...
20170808_134505.jpg
A odmah iza je i makadam precica - a kako bih ja bez toga - kroz selo Sekicol, gde se rodio cuvar Caricinog Grada, od koga sam i cuo za precicu.
20170808_135236.jpg
Sada sam u Bojniku, zavrsavam pljeskavicu u susamu od 200g za 150rsd - ovaj jug je sramotno jeftin - a onda za Prokuplje. Ne znam kuda cu odatle, to jos treba da smislim.

Pozdrav sa juga, jos uvek!
  • 0

#94 Milan_R

Milan_R
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • LocationKrusevac

Postavljeno 08 August 2017 - 02:08 PM

Hehe...svaka cast kad si prosao Barje. Pametno je sto si odustao od Radana i Djavole varosi-tu bi tek naebo. Sada ce biti mnogo lakse...od Prokuplja je sve pitominja....haha. Srecno do kraja.

• 0

#95 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 August 2017 - 06:48 PM

Uhvatise me klinci na usponu na Vidojevicu, pravili gulas i pili pivo kod cesme pri vrhu, i jedva se izvukoh posle jednog piva. Neki su se i ljutnuli sto nisam ostao ma gulasu... Zakasnio do Prokuplja, digao sator na 7km od grada i jedva stigao da se ubacim unutra pre mraka.
20170808_184506.jpg
  • 0

#96 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • 1130 posts

Postavljeno 08 August 2017 - 07:21 PM

Ala ovaj Boris laze.Njega svi nesto caste,zovu na kafu i pice,druzi se sa zenama i djevojkama.Ljubomora izbija iz mene.Sta si ti Borise bolji od mene?I ja cu sutra ovako da lazem.
  • 3

#97 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 08 August 2017 - 07:57 PM

Sa ove slike izgleda da se jedino ona devojka smorila što ide :P Eeeee ne zna ona kako se mešaju seks i duge ture :D

• 1

#98 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 August 2017 - 08:54 PM

Sa ove slike izgleda da se jedino ona devojka smorila što ide :P Eeeee ne zna ona kako se mešaju seks i duge ture :D

Vidim, svi fino raspoloženo + pivo, dva-tri :)

• 0

#99 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 09 August 2017 - 05:07 AM

:D
Devojka boga mi fino izgledala, nije da nije, a i ono u kotlicu ali sam morao da idem.

Kako volim kada naletim na dobro mesto za sator, pa ujutru promolim glavu...
20170809_064753.jpg 20170809_064756.jpg 20170809_064844.jpg 20170809_064926.jpg
  • 1

#100 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 09 August 2017 - 08:14 AM

Svaki grad izgleda lepo ako se nadje prava perspektiva.
Prokuplje sa brda Hisar, gde sam svratio da doruckujem. Na meniju omlet i salata, uz divan pogled. Volim ovakva jutra, uf!
20170809_100322.jpg
  • 1

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika