Jump to content

Fotografije
- - - - -

Granicom uze Srbije, leto 2017.

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
150 odgovora na ovu temu

#61 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 August 2017 - 08:37 PM

Izlaz iz Zvonca je relativno strm, i tu stoji ovaj znak.
20170801_092236.jpg
Jos malo uzbrdo se put racvao - levo nov i sirok makadam, spreman za asfaltiranje, i preprecen znacima da su radovi u toku. Desno, uzi put nego ovaj do tada, a i nesto strmiji. Racunam, desni put je pravi a ovaj levi je u izgradnji, i skrenem desno.
Strmo jbt. I lepo, ali brate strmo i nikako da stane. Znao sam da deonica ima uspone, ali ovaj nisam ocekivao. Ubrzo sam bio prakticno na vrh brda oko kojeg sam malopre vozio.
20170801_093202.jpg
20170801_093354.jpg
20170801_094918.jpg
Tri km dalje selo. Nasuskovica. Kazu nema dalje osim u planinu. Ja otvorim Google map i vidim ovo.
Screenshot_20170801-100706.png
'Ladno sam skrenuo sa puta i pentrao se tri kilometra a da nisam bio svestan.
Je li neko od vas bio u Nasuskovici? Mislite da cete svratiti? Eeeeee.... cica bio, na kraju sveta! Ovaj lik se zove Lila a njeno ime sam zaboravio. Ponudili mi kafu, ja od nje kupio cokoladu i jos neke sitnice, i posle nekih 45 minuta caskanja uz kafu na stepenicama prodavnice, krenuo sam nizbrdo. Sake su me bolele od kocenja.
20170801_100935.jpg
Put do Babusnice je lep, kao i ceo jug Srbije, ali je mene poprilicno iznurio naglim promenama tempa, uzbrdo, nizbrdo, nov asfalt koji se iza krivine pretvori u jarugu bez upozorenja... Mada, glavni neprijatelj je vrucincina, kao da sam u rerni, pece...
20170801_110658.jpg 20170801_120227.jpg 20170801_124929.jpg
Posle pljeskavice i hladnog soka od pomorandze u Babusnici, krenuo sam opet na jug. Put od Babusnice do mesta Svodje je uglavnom blago nizbrdo, osim na par mesta kao sto je ovo kod Modre Stene. Taman se naviknes na blago nizbrdo, vidis ispred sebe dug i lep pravac i onda odjednom na njegovom kraju puf znak
20170801_142132.jpg 20170801_142359.jpg 20170801_142619.jpg 20170801_143718.jpg 20170801_143920.jpg
Nemojte ljudi, dajte malo neke pripreme... Ali, dusmani lazu. Niti je 15% (mozda 11), niti je 550m nego mozda 200, a mozda i manje. Plase neduzan narod. Ali, i 11% na 35 stepeni sa bajsom od 40 kila je pakao, mada su tu izuzetno pomogle Merinkine paprike. Paradajz i paprika u voznji, probajte, radi opako dobre stvari (ne vrti pedale, nazalost).
20170801_150920.jpg
Nesto nakon Svodjea krece konstantni uspon. Brdo levo, reka i brdo desno, a put krivuda i krivuda i tako barem 30km. Uspon nije jak, ali odmora nema. Ono sto je problem je sto tu nema mesta za sator, a sela su retka i nemaju mnogo ravnog terena koji nije necije dvoriste.
Iako mi je cilj za dan bio Vlasinsko jezero, sator sam digao 10km ranije, u Crnoj Travi, iza skole (zgrada levo na trecoj fotki). Crna Trava:
20170802_094313.jpg 20170802_094207.jpg 20170802_094357.jpg
Ujutru, u kafani pojeo pileci batak sa rostilja sa salatom, lepinjom i turskom kafom - 250 dindzi. Jbt. Onda seo na bajs i presao tih 10km do jezera, i od tada sam tu. Namestio se u hladovini u kampu, raspremio stvari, obuo papuce, sisao tih 20ak metara do jezera, i onda samo legao u travu i gledao u krosnje iznad. Divota.
20170802_105257.jpg 20170802_121303.jpg 20170802_122000.jpg
U odnosu na plan koji sam zacrtao u Beogradu, solidno kasnim, ali em sto su neki delovi tog plana bili krajnje nerealni, em sto me nije briga. Putovanje je ispunjenije nego sto sam ocekivao, i jako zanimljivo. Nije sve uvek dobro i prijatno, ali vredi i to mnogo.

Javljam se kada izadjem iz budzaka koji je put do Vranja preko Bosilegrada, Dukat planine i Prohora Pcinjskog. Pozdrav!
  • 1

#62 Atomislav

Atomislav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • LocationNiš, Palilula

Postavljeno 02 August 2017 - 08:57 PM

Zvonce je nekada bilo jako lepo mesto, sa dobrim hotelom, bazenom, lepim okruzenjem. Jedna budala koja je kupila hotel skinula je sve prozore, vrata, cesme... sve sto je mogao da proda. Ogolio objekat do zidova, prodajom swkundarnih sirovina zaradio i ostavio ruinu, ljude bez posla i kraj bez perspektive. Ostala je predivna priroda, kao sto si sam video. Srecan put u nastavku, jedva cekam...

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
  • 1

#63 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 August 2017 - 09:04 PM

To je Zvonacka Banja o cemu pricas, a hotel sa puta jos uvek izgleda ovako
20170731_183138.jpg
Prica ide da su makar bazeni bili operativni i da si mogao da se brcnes, cemu sam se ja nadao, medjutim em sto nisam nasao prenociste u Banji em sto kazu i da su bazeni poruseni.
Ja sam prenocio u selu koje se zove bas Zvonce, nekih 5-10km dalje niz put.

I hvala na dobrim zeljama!
  • 0

#64 Atomislav

Atomislav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • LocationNiš, Palilula

Postavljeno 02 August 2017 - 09:12 PM

Tako je. Bazen je prethodnih godina po malo i radio, ove nece jer je procurelo negde...

• 0

#65 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2017 - 09:19 AM

Tri km dalje selo. Nasuskovica. Kazu nema dalje osim u planinu. Ja otvorim Google map i vidim ovo.

'Ladno sam skrenuo sa puta i pentrao se tri kilometra a da nisam bio svestan.
Je li neko od vas bio u Nasuskovici? Mislite da cete svratiti? Eeeeee.... cica bio, na kraju sveta! Ovaj lik se zove Lila a njeno ime sam zaboravio.

Kraj sveta.. E PA NIJE!!!

Od te prodavnice skreneš deso gore uzbrdo. Neka rdjava kaldrma ide gore.. i tako se penješ još.. i još.. i još.. i dodješ do jedne fine kuće koja je unutra vrhunski uredjena.. eee, tu je kraj sveta.  

U toj kući živi Radenko.. advokat u penziji koji je u Zvonačkom kraju "Bog". Ako on kaže u selu za belo da je crno onda je to crno. 

Meni su rekli.. ako te zaustavi murija izmedju Babušnice i Zvonačke banje samo pozovi Radenka.. ima i gume na autu da ti opet isti ti panduri. Bili kod njega na kafi i rakiji.. čovek je legenda. 

A ova ženska.. paa, dobro je.. sad malo bolje izgleda.. pre par godina bila je živi leš. Znači, pojačala je hranu.. to je sestra od snaje onog dede Nikole u Zvoncu (pominjao sam ti za njega). Jbga, ja sa za 5 dana obišao celo Zvonce, Zvonačku banju i sva ta brda okolo.. najeo se sira i napio rakije svuda po kućama. Deda Nikola je car.. nekad bio opasan švaler, samo je žene jurio.. baba ga kune i dan danas zbog toga   n2:hahaha  

Borise, imaš sreće što nisam na odmoru pa da idem sa tobom.. još bi ti bio u Zvoncu   n2:Heristical

• 1
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#66 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2017 - 09:29 AM

Posle pljeskavice i hladnog soka od pomorandze u Babusnici, krenuo sam opet na jug. Put od Babusnice do mesta Svodje je uglavnom blago nizbrdo, osim na par mesta kao sto je ovo kod Modre Stene. Taman se naviknes na blago nizbrdo, vidis ispred sebe dug i lep pravac i onda odjednom na njegovom kraju puf znak
attachicon.gif20170801_142132.jpgattachicon.gif

Imamo fotografiju sa istog mesta   ;)

zv3.jpg  

• 1

#67 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2017 - 09:32 AM

A hotel u Zvonačkoj banji iznuitra izgleda ovako.. 

zv2.jpg  

A ovaj u sredini je deda Nikola.. šta da ti kažem.. rakidŽa im je osnovni napitak u banji i okolini  :) 

zv1.jpg

• 1

#68 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2017 - 10:18 AM

Hahaha Zasto nisam iznenadjen cinjenicom da si bio dalje od te prodavnice? :D

Krenuo za Bosilegrad. Poslednji pogled na jezero, a ovaj uspon je poprilicno lep.
20170803_121508.jpg
  • 0

#69 jelchica

jelchica
  • Members
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2017 - 10:37 AM

U odnosu na plan koji sam zacrtao u Beogradu, solidno kasnim, ali (...) nije me briga

Ta spontanost i bol u... uvetu - jedan od najboljih aspekata takvog ciklo-lutanja :)

• 1
Today is always here.
Tomorrow, never.

#70 ZareSD

ZareSD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 236 posts

Postavljeno 03 August 2017 - 11:58 AM

Borise, svaka cast....uzivam u iscitavanju postova i sjajnim fotografijama. Samo napred i sve najbolje!

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока
  • 1

#71 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2017 - 04:11 PM

Od one prethodne fotke je duuug spust sve do Bosilegrada, dobrih 30ak kilometara. Prvi put da sam mogao da vozim preko 30km/h duze od 10ak sekundi, jer je put najvecim delom vrlo dobar a ima poprilicno i potuno novih deonica. Milina.
Onda mi se opet zeznuo prednji prtljaznik, na svu srecu samo 2km pre grada. Problem je sto to moze da uleti u prednji tocak, a o tome ne zelim da rszmisljam, brrr...
Posto bi mi iole ozbiljnije namestanje uzelo dosta vremena, a ceka me veranje po zemlji i makadamu od nekih 40km, resio sam da prespavam u Bosilegradu. Slicno Zvonackoj Banji, grad je opadan brdima i tesko je naci 4-5 kvadrata ravnog terena a da nije necije dvoriste. Prevezao sam grad, i izvan, uzduz i popreko i nisam nista nasao. Tu sam vec tri sata. U hotelu su izjavili da su puni, mada mislim da im se samo ne radi. Na svu srecu, vlasnik kafane gde sedim, jedem, pijem i popravljam bajs, ima nekoga ko je voljan da me primi na jednu noc, tako da se nadam da necu vise morati da lutam okolo. Kafana je Monika, a tacno preko puta je Lipa, konkurencija :D

Znaci, sutra puf pant i verovatno mnogo guranja uzbrdo po prasincini, ali se nadam da cu stici do Trgovista, ako ne i dalje.

Do sledeceg javljanja, evo vam krave koje gaze potok, lokacija selo Bozica.
20170803_124256.jpg
  • 0

#72 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5505 posts

Postavljeno 03 August 2017 - 04:24 PM

..E, od ovog momenta pa do kraja dana ja bukvalno nisam skidao kez sa lica. Vrteo sam pedale smejuci se kao dete, sve dok nisam legao. Fenomenalan dan, onaj zbog koga je vredelo muciti se ...

:)

• 1

#73 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 August 2017 - 06:29 AM

Odseo kod divne bugarske porodice, zena jutros stavila ovaj veliki tanjir pred mene,
20170804_072700.jpg
popili smo kafu a onda su mi pred put spakovali paradajz, paprike, gibanicu i par carapa :)
Definitivno cu zapamtiti Bosilegrad.

Prednji prtljaznik sam namestio koliko sam mogao, i krecem za koji minut, samo sam svratio do Monike da se pozdravim i jos jednom zahvalim vlasniku sto mi je nasao smestaj i da natocim vode (pored je velika cesma sa odlicnom, hladnom vodom).
  • 1

#74 Milan_R

Milan_R
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • LocationKrusevac

Postavljeno 04 August 2017 - 08:47 AM

Od one prethodne fotke je duuug spust sve do Bosilegrada, dobrih 30ak kilometara. Prvi put da sam mogao da vozim preko 30km/h duze od 10ak sekundi, jer je put najvecim delom vrlo dobar a ima poprilicno i potuno novih deonica. Milina.
Onda mi se opet zeznuo prednji prtljaznik, na svu srecu samo 2km pre grada. Problem je sto to moze da uleti u prednji tocak, a o tome ne zelim da rszmisljam, brrr...
Posto bi mi iole ozbiljnije namestanje uzelo dosta vremena, a ceka me veranje po zemlji i makadamu od nekih 40km, resio sam da prespavam u Bosilegradu. Slicno Zvonackoj Banji, grad je opadan brdima i tesko je naci 4-5 kvadrata ravnog terena a da nije necije dvoriste. Prevezao sam grad, i izvan, uzduz i popreko i nisam nista nasao. Tu sam vec tri sata. U hotelu su izjavili da su puni, mada mislim da im se samo ne radi. Na svu srecu, vlasnik kafane gde sedim, jedem, pijem i popravljam bajs, ima nekoga ko je voljan da me primi na jednu noc, tako da se nadam da necu vise morati da lutam okolo. Kafana je Monika, a tacno preko puta je Lipa, konkurencija :D

Znaci, sutra puf pant i verovatno mnogo guranja uzbrdo po prasincini, ali se nadam da cu stici do Trgovista, ako ne i dalje.

Do sledeceg javljanja, evo vam krave koje gaze potok, lokacija selo Bozica.
attachicon.gif20170803_124256.jpg

Vidoh ovu prelepu fotografiju...ali nacas spazih one pneumatike u potoku. Sta je bre ono, dal je moguce!?

• 0

#75 Milan_R

Milan_R
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • LocationKrusevac

Postavljeno 04 August 2017 - 08:49 AM

Odseo kod divne bugarske porodice, zena jutros stavila ovaj veliki tanjir pred mene,
attachicon.gif20170804_072700.jpg
popili smo kafu a onda su mi pred put spakovali paradajz, paprike, gibanicu i par carapa :)

Prednji prtljaznik sam namestio koliko sam mogao, i krecem za koji minut, samo sam svratio do Monike da se pozdravim i jos jednom zahvalim vlasniku sto mi je nasao smestaj i da natocim vode (pored je velika cesma sa odlicnom, hladnom vodom).

Hehe ...ima jos dobrih ljudi-narocito u "pasivnim" krajevima.

• 0

#76 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 August 2017 - 10:46 AM

attachicon.gif20170804_072700.jpg

Bravo za juznu prugu.

Cini mi se da ces imati podosta makadama ka Trgovistu, ali izguraces ti to jer imas paprike kao keca u rukavu ;)
  • 1

#77 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 August 2017 - 07:11 PM

Totalni sam car ovde, svi razrogace oci kada cuju kojim putem sam dosao. Mislim na taj direktni iz Bosilegrada za Trgoviste tj preko Dukata. Tuda ne ide niko, a danas sam video i zasto.
Put je ludilo i sadrzi nekih 35km pakla, ali duz puta zive ljudi koji su bili odusevljeni sto vide nekoga, i to na bajsu iz Beograda, i ko jos kaze da im je kraj divan. Upoznao sam vise ljudi tu, cuo njihove price i popio po koju kafu.
Dan je bio naporan ali izuzetno lep i pomalo dirljiv zbog svih tih ljudi. Vecinu sam slikao, ali cu fotke staviti kada mi baterija bude punija i internet signal bolji.
Inace, u satoru sam na juznom kraju sela Klenike i samo jedno brdo me deli od Prohora Pcinjskog. Tamo idem ujutru a onda za Vranje. Sada cu da se odvalim od spavanja.

Evo vam ipak jedan selfi. Hilfe gur gur...
20170804_123934.jpg
Gurao sam uzbrdo manje od kilometar, a i ceo uspon je bio manje strasan od onoga sto sam ocekivao, mada sam ja ocekivao da ziv necu izaci nakon svih prica lokalaca s onu stranu Dukata. Zato je spust bio uzasan, ono je strasno.
  • 2

#78 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 August 2017 - 06:52 AM

Gledam jutros u ovaj bicikl, padne mi pogled na lanac i pocnem da se smejem. Mislim, ceo bajs je strasno prljav ali lanac je video i dosta ulja... kakva jeza.

Sredicu ga u Vranje.
  • 0

#79 Atomislav

Atomislav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • LocationNiš, Palilula

Postavljeno 05 August 2017 - 06:57 AM

Samo podmazuj...

• 0

#80 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 August 2017 - 01:24 PM

Vec dva sata sedim u ladovini ispred prodavnice u selu Klenike, gde sam prespavao. Popio dva piva i pojeo pljeskavicu, sedim sa nekoliko mestana i pricamo. Pakleno je vruce, jutros sam otisao preko brda do Prohora i nazad i samo sto nisam zveknuo u nesvest u povratku - brdo je ohoho strmo a hlada skoro nigde.
Mislim da ce danasnji dan biti kratak, do Vranja, ne verujem da cu dalje. Nadjem bajs servis, napunim telefon i okupam se i operem stvari pa sutra za Caricin Grad.

Znak na vrhu brda izmedju Klenike i Prohora.
20170805_104716.jpg
Na pola puta nizbrdo do manastira.
20170805_110303.jpg
Prohor Pcinjski, sirok pogled. Druge fotke drugom prilikom.
20170805_113927.jpg
  • 1

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika