Што би реао бакара ја и даље не видим поенту. Наравно да је ово само ПР и наравно да је дегутантно, јер није у питању просто спонзорство него жеља компаније Кока-Кола да људима створи асоцијацију у главама да је то компанија која се залаже за здрав живот и праве вредности иако је за то забринута исто колико и ТЕ у Обреновцу. С друге стране, Кока-Кола се бави и продајом флаширане воде, па не знам на основу чега би јој икада било забрањено да спонзорише спортске активности? Питање ове теме схватам као "да ли Кока-Кола (и сличне компаније) има морално право да се тако представља", али је заиста бесмислено, јер имала-немала, у чему је разлика? По мени, далеко мање право има било који политичар у историји да се појави на таквом догађају него Кока-Кола. Такође, свако сигурно већ зна колико су та пића крцата шећером нездрава, а лако могу додатно да се информишу на Интернету. И свако је слободан да одлучи да ли ће да конзумира било чије производе. Ја сам некада био изражени кокаколичар, али сам се "скинуо" у октобру 2011. и од тада нисам попио ни кап. Чак и "воћне сокове" пијем искључиво у гостима, на слављима, не купујем их. Пијем највише обичну воду, повремено газирану, а после великих физичких напора (вожња или шетња) некад се почастим оним... "ричарџ" напицима са далеко мање калорија. Кока-Колу и даље сматрам најбољим пићем на свету, али је ја више не пијем. А на Бициклијади ми много ствари смета више од спонзора. Кока-Кола би морала да стане у ред да уопште добије критику.
Свакако да агресивна реклама има утицаја на то да је људи пију, али сигуран сам да многи просто воле то пиће и куповали би га и без рекламе. А они који дозволе да им рекламе диктирају животне навике имају много већи проблем од здравља.
Треба рећи да је и чиста вода нездрава у великим количинама, а слично је и са кисеоником. Струја је итекако смртоносна, со може бити изузетно штетна, а алкохол да не помињем. Ипак, од свих ствари штетних по здравље, ја бих забранио само дуван, јер је то једини производ који директно штети не само потрошачу, него и свима у околини.