Ovo mi se baš sviđa, upravo ovakvo sam zamišljao "akcionu" kameru koju bih kupio ali pogled na cenu same kamere a pogotovo na cenu dodataka ..splasnula je želja . Kupovinu akcione kamere nikad nisam doživljavao kao kupovinu kamere kojom ću isključivo snimati bavljenje sportskim aktivnostima već malu sićušnu spravu kojom ću fotografisati i snimati rođendane, svadbe i sahrane ...kao i vožnje bajsom . Više mi je bilo važno kakve su fotografije i širina ugla snimanja nego rezolucija . A ova Sonijeva je baš to, sve što treba ..još samo bubreg da prodam.
Tajna dobre fotografije je prilično jednostavna. Snimati, snimati i snimati. Kad iškljocaš 10 000 fotografija, bar 50 će biti vrhunske a jednim klikom izbrišeš sve ostale, sa današnjom tehnologijom to nije nikakav problem i sa najjeftinijim aparatima. Slično tako je i video, snimati, snimati i snimati . Onda izabereš najbolje momente i to spakuješ u kratak video. Video iz jednog kadra koji traje 5 minuta je pravo mučenje za gledanje bez obzira koliko je čista slika i odlična stabilizacija. Biciklistički sajtovi su prepuni ispeglanih i tehnički besprekornih spotova ali džaba sve ako nema duše pa sve postaje patetika. Naravno kad bi neko od nas uradio takav video da bi se oduševili. Zanimljiv video mora imati što više kadrova montiranih kako god, nek samo kadrovi se menjaju a druga nabitnija stvar je zvuk. Zvuk u većini slučajeva je kao zvuk motorne pile ...nepodnošljivo. Bolje ubaciti neku muziku po želji snimatelja nego drndanje plastike i metala, koliko god ta nabla bila skupa Pravi primer kako se radi odličan video je naš "kunalagon" na YT-u, i kad traje 10 sati nije niti malo dosadno .