Кад гледаш туђе филмове све изгледа тако једноставно, а?
Не знам шта да ти кажем. Ја кад отворим тај твој линк, вала ми приказује Сони камеру. Можда ти у историји имаш пуно ГоПро линкова, па ти онда то дају. Што се носача тиче, мислим да се заносиш идејом да ћеш купити неки неуништив, за сва времена, а и све прилике. Нећеш. Сваки има предности и мане. Да ли онда треба да купиш све, па да их мењаш за сваку вожњу? Не, јер би ти се то брзо смучило и закључио би да треба стално да их носиш све на вожње и да их имаш све покачене по себи и бициклу, па би се по цео дан бавио само пребацивањем камере. Док не купиш по једну камеру за сваки носач, са све засебним батеријама и меморијским картицама (и резервама). А онда би желео дрон.
Ја сам уз камеру купио оригинал ГоПро носач за корман. Осим што је одувек био лоше дизајниран (сувише узак "хват", без гумиране подлоге) носач ми је до сада пукао трипут (не исти, наравно ). Једном упропастио предвиђену вожњу која ме већ коштала била 20 евра у потрошеном гориву (толико је коштао и носач). Други пут сам скоро остао без камере, јер на труцкавом путу нисам ни схватио да ми је спала. Једино је први пут пала некако безвезе.
Виђао сам да људи користе те/такве носаче (као за фотоапарат) за разне уређаје који подржавају, а требало би да је у питању стандардни навој (мада Сони воли да измишља). Ако ти највише одговара да је камера на корману купи тај и користи га. Прилагоди му се, немој одмах да трчиш да мењаш. Што више носача имаш, то ћеш теже да одлучиш који да користиш.
На кациге се обично монтирају преко тих самолепљивих носача. Људи их користе и за монтирање на хаубу или кров аутомобила, па после возе преко 100 на сат и не падају. Ја бих, за сваки случај, камеру ипак везао додатно, рецимо оним танким тракицама за старе мобилне телефоне.
Оно што бих ја лично највише волео јесте да ми носач има ротацију, барем лево-десно, јер некад је стварно штета не снимити са стране. Кад баш хоћу, зауставим бицикл и окрећем га (или само корман), али углавном ме мрзи. Но, преживљавам и без тога. Волео бих и да је носач мало дужи, односно да камера може да се постави на већу висину, али можда би онда сметала, а вероватно би лакше и пуцала. И више се тресла. Једино бих заборавио на селфи штап. Јако незгодно, практично мора све време да ти буде спреман (и развучен), а још снимање из руке и вожња другом... Не бих.