Jump to content

Photo

Akcione Kamere

• Please log in to reply
428 replies to this topic

#241 IONE

IONE
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 985 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 June 2018 - 08:45 PM

Nisam to znao, hvala Cane.
Probacu da vidim vredi li cimanja.

• 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#242 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Posted 18 June 2018 - 09:53 PM

Nisam uspeo da instaliram onaj Wondershare, stane na 71%, hteo sam da pogledam o kakvom programu je rec. IONE Ako sam dobro shvatio ti editujes i kodiras u Vegas-u pa onda ponovo kodiras u Wondershare !?. Dvoprolazna opcija se koristi prilikom da tako kazemo "akcionih" scena tu bi mogli i voznju da uvrstimo. Cini mi se da u Vegas-u ide Render As > MainConcept AVC/AAC > Internet 720p > Customize template > Two-pass opcija. Takodje  izaberes maximum i average blizu jedno drugome npr. 16miliona i 14miliona bps. Dvoprolazno kodiranje dosta poveca potrebno vreme.

• 0

#243 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 June 2018 - 10:09 PM

Обично није паметно започињати дискусију после поноћи, али нешто нисам сигуран да треба стављати максимум и просек тако близу. Јер, у чему је онда поента променљивог битрејта? Рекао бих да је ефекат као да је константан битрејт. Пре бих рекао да треба ставити приметну разлику. Да се користи углавном неки нижи (а довољан) битрејт, али да се остави простор да у захтевним сценама оде и много изнад. Уз резерву да је ово само на прву лопту коментар. Нисам се удубио, само ми звучи чудно.

Наравно, ионе, ако ти сам двапут препакујеш материјал, свакако ћеш пуно изгубити на квалитету. Да ли ти је заиста неопходан додатни рад у том другом програму?

• 0

#244 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 18 June 2018 - 10:36 PM

Posto su "akcione" scene u pitanju kada postavis blizu max i avg ne dozvoljavas programu da se uspava.

• 0

#245 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 03 July 2018 - 06:11 PM

Imam pitanje vezano za Gopro hero 5 black. Pazario sam je skoro.
Vidim da kada je kamerica ugasena i dalje mi trosi bateriju, ugasen je wi-fi, gps, kontrola glasom. Bila je ugasena par dana i vidim da se sa nekih 60% ispraznila skroz, ostao samo 1% danas kad sam je upalio.
Da li je jos neko imao slican problem i kako moze da se resi?
  • 0

#246 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 03 July 2018 - 06:29 PM

@chunga    Jesi li podesio Quick Capture na OFF.

• 0

#247 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 03 July 2018 - 06:39 PM

Jesam i to je isto na off. Mada vidim i kada je ukljucena da trosi bateriju po meni malo brze. I osvetljenje sam stavio na 50%.
Inace uz nju sam dobio sandisk extreme karticu od 64gb ako to nesto znaci.
  • 0

#248 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 03 July 2018 - 07:00 PM

Probaj da podesis Quick Capture na ON. Kada si napisao da si je pazario, da li je nova iz radnje ili ti je neko prodao polovnu sa istrosenom baterijom? Izvadi bateriju kad ne koristis kameru.

• 0

#249 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 03 July 2018 - 07:38 PM

Nova kamerica kupljena prosle nedelje u Gigatronu. Ajd probacu da ukljucim quick capture na on, pa da vidim. Nego mi cudno sto i dok je cackam brzo se trosi baterija. Prvi put koristim gopro tako da i ne znam ni kakvi su sa trajanjem baterija.
  • 0

#250 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Posted 03 July 2018 - 08:26 PM

Nova kamerica kupljena prosle nedelje u Gigatronu. Ajd probacu da ukljucim quick capture na on, pa da vidim. Nego mi cudno sto i dok je cackam brzo se trosi baterija. Prvi put koristim gopro tako da i ne znam ni kakvi su sa trajanjem baterija.

https://community.go...-off/td-p/15791

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#251 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 03 July 2018 - 08:42 PM

Citao sam to malo na preskop vec. Izgleda da je to njima normalno i da je navodno problem moguc u sd kartici. Mada koristim original sandisk extreme sto sam dobio uz nju. U svakom slucaju vecina sto sam procitao kao kad se ne koristi kamerica da se baterija izvadi, sto je po meni prosto bzvz al ajd. Moj drugar isto ima gopro 5 i nema tih problema sa battery drain.
Mada kamerica ko kamerica je stvarno odlicna sto se tice snimka i slika...
  • 0

#252 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 04 July 2018 - 05:45 AM

Izvinjavam se na duplom postu. Ne mogu da ispravim stari tekst.
U sustini dodao bih da sam sinoc kamericu napunio na 100% ostavio da prenoci i evo sad jutros kada sam ustao baterija mrtva. Sad je opet punim. Ne znam sta je problem uopste. Moracu da im reklamiram kamericu.
  • 0

#253 fudimenti

fudimenti
  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 04 July 2018 - 05:59 AM

Zvuči kao da baterija nije ispravna. Samo nagađanje, naravno. Ako možeš da reklamiraš, mislim da je to najbezbolniji način da se ne maltretiraš

Sent from my Le X820 using Tapatalk
  • 0

#254 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 04 July 2018 - 07:42 AM

Odnecu im danas u servis pa cu da vidim sta ce da kazu. Ne znam da li i memorijsku karitcu da reklamiram? Mada ona sama ko sama ok radi. Al citao sam tamo na njihovom site-u da i one znaju da zezaju, samo ne znam da li ce uvaziti reklmaciju jer radi. Sto je najgore kamericu nisam ni koristio nesto niti je iznosio napolje, samo sam je malo cackao kod kuce. Prvi put uzmem GoPro i odmah neki peh sa njom... 

• 0

#255 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 04 July 2018 - 01:15 PM

Хвала ти што си поменуо тај проблем, нисам уопште знао. Није да сам баш планирао био да је купим, али могло је да се деси. Посебно разочарава њихов став из подршке. :(Сад сам много ближи Сонију (или неком трећем) кад будем коначно куповао нову камерицу. Јави да ли су ти уважили рекламацију.. Али, замисли то да сваки пут кад станеш у вожњи на 10 минута (камоли дуже) треба да вадиш батерију? Или сваки пут кад је гасиш прво засебно да погасиш гомилу опција? Тако је неупотребљива.

• 0

#256 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 04 July 2018 - 01:19 PM

Izgleda da kartica pravi problem. Jutros sam je izvadio i drzao gopro ugasenim do sad i nije se baterija nista ispraznila. Sad sam ponovo ubacio karticu, opet je formatirao preko gopro pa cu da vidim sta se desava posle par sati.
Cudno mi kako to da moze kartica sama da prazni bateriju kada je ugasen gopro. Sto je najgore ima dosta ljudi na netu sa istim problemom i u fazonu resenje vaditi bateriju. Prosto mi je tako nesto neprihvatljivo za ovakav prizvod.
  • 0

#257 marvas

marvas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationBeograd/Surcin

Posted 04 July 2018 - 01:31 PM

Nemoj mesati resenja "ljudi sa neta" sa servisom. Moze da se desi da je kartica neispravna i da kamera zbog nje prazni bateriju. Kamera kada se gasi ima korake koje mora da ispostuje, zbog neispravne kartice ostane u lupu i vrti taj cek i prazni bateriju. 

Ubaci bilo koju micro sd karticu, snimi nesto materijala na nju pa probaj. Ja imam hero 5 black, i posle par dana nepaljenja ne pada mi baterija.

• 0

#258 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 04 July 2018 - 02:50 PM

Nije problem do kartice nego u software-u kamere, nastavlja da radi iako je naizgled iskjucena. Ako izvadis karticu ne moze da radi pa ne trosi bateriju, ako izvadis bateriju takodje... Tipican problem za GoPro kamere pogotovo kada izbace nove modele pa hoce da nateraju korisnike da kupe nove kamere jer eto odjednom te stare vise nisu dobre...

• 0

#259 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 04 July 2018 - 03:32 PM

Odneo sam je na kraju u servis i zahtevao sam da mi daju drugu novu kamericu kao i karticu. Pa cemo da vidimo sta ce reci. Jer sama kamerica je stara jedva nedelju dana a ni iz kuce nije izasla. Sve sam je kod kuce cackao malo da vidim sta i kako. A cudno mi sto moj ortak ima istu kamericu istu, karticu isti najnoviji software i nema tih problema.
  • 0

#260 IONE

IONE
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 985 posts
  • LocationBeograd

Posted 12 July 2018 - 07:13 PM

Kolege znalci, koja je vasa preporuka za mikrofon?
Vidim da na Ali-u ima dosta jeftinih i mikrofona minijaturnih dimenzija...
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users