imam hromiran ili niklovan (ne znam) celicni mtb ram koji je na nekim mestima poceo da korodira
ima li neko iskustva, savet, ideju...kako sanirati koroziju...
ili obojiti ram, po potrebi i skinuti galvanizaciju pre bojenja?
Posted 25 April 2017 - 09:08 PM
Da kažem očigledno, mada to pretpostavljam da i sam kontaš kao krajnju varijantu: peskarenje, pa farbanje, ili plastificiranje.
Iznutra na kraju zaštititi (titititi ) ram uljem (lanenim najbolje) - zatvoriti otvore, kroz jedan naliti ulje i izokretati ram da se svugde razlije, pa prosuti napolje višak.
Posted 25 April 2017 - 09:54 PM
Da kažem očigledno, mada to pretpostavljam da i sam kontaš kao krajnju varijantu: peskarenje, pa farbanje, ili plastificiranje.
Iznutra na kraju zaštititi (titititi ) ram uljem (lanenim najbolje) - zatvoriti otvore, kroz jedan naliti ulje i izokretati ram da se svugde razlije, pa prosuti napolje višak.
nisam siguran koliko ce peskarenje da bude efikasno kod galvanizovanog rama?!?!
Imam antikorodivni sprej za supljine na bazi voska, to nije frx ono prvo mi je nepoznanica
Posted 25 April 2017 - 11:47 PM
Originalni hrom, nikl i bakar se prvobitno moraju skinuti peskiranjerm i poliranjem, a kada se deo ispolira, onda se ponovo bakarise, nikluje i hromira.
thnx! Blaaaaast !
Biciklizam / Triatlon →
Bike Café →
Pomoć / Odgovarajuća visina gravel biciklaStarted by XCE , 01 May 2023 Cube, Nuroad, Gravel, Ram and 1 more... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Bike Café →
CUSTOM FRAMEStarted by tsakalaki , 21 Jan 2022 Ram |
|
|
||
Oprema i Stil →
MTB - XC →
Kolko vredi Trek Procaliber 6 2018 Hardtail ram?Started by danen , 24 Apr 2020 mtb, hardtail, procaliber, trek and 2 more... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Šticna i ramStarted by zdebeli , 20 Jan 2018 Šticna, ram, cev, sedišta, sticna and 1 more... |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Molim za pomocStarted by mio , 27 May 2017 Ram, velicina, cube |
|
|
0 members, 1 guests, 0 anonymous users