Jump to content

Photo

Cobra je dobra / Capriolo Cobra [MTB]

capriolo cobra je dobra

• Please log in to reply
168 replies to this topic

#121 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 01 September 2017 - 04:45 AM

Mene ova priča asocira na, recimo, imaš golfa dvojku, koji vredi 500e, pa uložis u njega još 2000e... :)

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Golf 2 je jedan od najboljih automobila ikada napravljenih - barem što se tiče pouzdanosti, lakoće održavanja (i potrošnje ako je dizel u pitanju). Dok god je zdrav lim, taj auto vredi održavati - ništa pametnije novo nije napravljeno da se kupi. :)

Mene ovo više asocira na Tezejev brod. Zameniš sve delove tokom vremena, na kraju još i težak tučani ram i imaš odličnu... Cobru?  :)

Mada, dosta Cobri mi je prošlo kroz ruke - iznenađujuće dobro se drže i rade - čak i sa fabričkim delovima.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#122 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 01 September 2017 - 04:56 AM

Možda će nekome to zvučiti neverovatno, ali ja sam se samo jednom u životu vozio u dvojci ... i to pre 20ak godina... Ali vidim ovde kod nas da ih ima još dosta u upotrebi. Računam da ne ni bilo tako da auto ne valja?

Ništa onda, kupiću taj ram od lizarda da se zanimam zimus, pa ćemo videti... Cobra ostaje kod mene svakako, e sad, da li će ostati ovako apgrejdovana, ili ću je vratiti u fabričko stanje, ko zna...
  • 0

#123 kasalovic1996

kasalovic1996
  • Members
  • 1240 posts

Posted 01 September 2017 - 07:53 AM

Нећу да те одговарам од куповине поготово ако је рам јефтин.Рам Лизарда је алуминијумски и самим тим лакши од Кобре.Што се тиче рама мени је пукао на месту где седална цев улази у рам.Па сам морао да га варим,што је мало компликованије зато што је алуминијум и ево опет је напукао на истом месту.Ради се о новијем моделу Лизарда.Наравно ово је моје искуство,за друге не знам,пошто тих бицикала и нема тако пуно.Тако да обрати пажњу на то.Можеш да видиш у теми мог бицикла шта се десило.

• 0

#124 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 01 September 2017 - 07:58 AM

Dok god je zdrav lim, taj auto vredi održavati .

Održavati i previše(da ne kažem nepotrebno) ulagati nije isto...
Sa ostalim se slažem...

• 0

#125 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 01 September 2017 - 07:58 AM

Ako te to čini srećnim, što da ne?

• 1

#126 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 01 September 2017 - 09:07 AM

Pa šta znam bre, po meni je 35e jeftino ? kasalovic1995 čitao sam ti temu , mislio sam da si to sanirao ... Prodavac http://www.2bike.rs/...um#.Wakgxsig-Uk rama za koji sam zainteresovan napisao je da je odlično očuvan. Vidim da je dugo na cikloberzi, verujem da bi naglasio da je napukao negde ...

U svakom slučaju hvala ti što si mi skrenuo pažnju ! emoji106.png

• 0

#127 kasalovic1996

kasalovic1996
  • Members
  • 1240 posts

Posted 01 September 2017 - 11:11 AM

Санирао јесам,али је поново пре извесног времена напукао.По мени је то добра цена.Да ли је то проблем код свих ја то не знам и нећу да тврдим,само сам поделио моје искуство са дотичним рамом.

• 0

#128 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 01 September 2017 - 11:52 AM

Održavati i previše(da ne kažem nepotrebno) ulagati nije isto...
Sa ostalim se slažem...

I ja se sa ovim slažem. S tim što to "previše" zavisi od situacije i budućih planova. Na primer, dobre čeljusti kočnica, ako se ne planira da naredni bajs bude sa hidraulikom, pogotovo ako se nabave polovne, nisu bačen novac - uvek se mogu prodati, ili montirati na naredni bajs. Isto može da važi i za većinu ostalih ulaganja - u zavisnosti od daljih planova. Mada bih lično pre dodavao opremu na neki malo kršteniji ram, a ovaj vozio takav kakav je - ostavljajući ga za radnju/posao/pijacu jer nije toliko atraktivan lopovima.

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#129 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 01 September 2017 - 01:09 PM

Pa na cobri je trenutno oprema kao na bajsu od 250e tako da ce biti atraktivan haha
  • 1

#130 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 01 September 2017 - 01:38 PM

Fallout, cobra je odvezla otprilike 90% km upravo do radnje/posala/pijace. Meni je bajs osnovno prevozno sredstvo takoreći, retko, ali baš retko se dešavalo da se provozam samo vožnje radi ...  ranije uopšte, ali u zadnjih par meseci, od kad sam i gospođi nabavio bajs prešli smo možda par stotina km.

Ovo oko ulaganja, zaista ne vidim gde je problem ? Sve što sam pazario i napakovao na nju može da se skine i napakuje na neki drugi, kako kažeš kršteniji ram, ne mora da bude taj lizard koga sam spomenuo ... Ne patim od diskova, mojih 70kg i v-brake mogu lako da zaustave, a nisam ni weight weenie što bi rekli, ne vozim trke pa da mi je bitno kolko grama ima menjač, a kolko račna ...

lowzyyy, prvo, ovde se jako retko dešavaju krađe, ali ozbiljno ... malo mesto, svi se znaju, nema gde da se utekne  :mrgreen: a drugo, u zadnjih par godina se toliko napatilo šminkera sa ultra/mega/HQ bajsevima, da moja cobra ne da nije atraktivna, nego izgleda smešno pored njih ;)

A i ako ćemo realno nema na njoj opreme kao na bajsevima od 250e. Za tu kintu kupuješ marka bajs sa xt opremom, a ne deore čeličanu :D

• 0

#131 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 01 September 2017 - 01:53 PM

Od XT mozes samo naci menjac na bajsu od 250e i to tesko. A kamoli xt grupset....
  • 0

#132 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 02 September 2017 - 10:45 AM

Dobro, ajde neka bude od 300 ...  n2:thumbsup

Hoću da kažem da je naše tržište polovnih bicikala toliko zasićeno, toliko je toga uveženo da je bilo neminovno da cene padnu ...

• 0

#133 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • 1130 posts

Posted 02 September 2017 - 11:26 AM

Od XT mozes samo naci menjac na bajsu od 250e i to tesko. A kamoli xt grupset....

Koliko po tebi vrijedi nova xt grupa,dakle ne vozena?Pogon,nable,kaseta,mjenjaci,sifteri i ako sam jos sta zaboravio?
  • 0

#134 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 02 September 2017 - 12:04 PM

Mnogo vredi, znam da se polovnjaci full xt mogu naci 400+e a i vise, zavisi od vile.. iako u praksi xt nije nesto mnogo bolji od slx
  • 0

#135 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • 1130 posts

Posted 02 September 2017 - 12:20 PM

Hvala.Moze li mi neko reci ko se dobro razumije.Na biciklu imam xt 780 grupu.Vidio sam da ima i xt 785.Moze li neko da klasifikuje po kvalitetu i po cijeni xt grupe?
  • 0

#136 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 04 September 2017 - 05:55 AM

Vidim da si obrisao i fotku sa avatara, pretpostavljam da je to zbog toga što si rešio da odeš sa ovog foruma... Nemoj. Zaista nemaš razloga za to! Mixitron, koliko sam video za ovo malo što pratim ovaj forum, ume da bude ponekad malo grublji u iznošenju svojih stavova, kao i još par članova, uostalom, ali je u suštini ok.

Nadam se da ćeš se predomisliti, nemam običaj da glumim medijatora, ali smatram da zaista nemaš razloga da napuštaš forum zbog ovih par postova.

Što se tiče tvog pitanja oko grupe delova, ja zaista ne pratim sve te novotarije, ali proguglaj malo, i sam ćeš razlučiti šta je šta... ;)
  • 0

#137 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 04 September 2017 - 07:19 AM

E ako će neko zbog nekog da ode sa foruma... Tu nešto ne valja

• 1

#138 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 11 September 2017 - 08:27 AM

Je l' normalno da "kasne" menjači kad je hladno ?

Dešavalo se nekoliko jutara zaredom, kad je bilo ispod 10, da mi kasni zadnji menjač a da prednji šifter moram nekoliko puta da "pumpam" dok ne podigne lanac na najveći zupčanik. Posle kad malo ugreje sve funkcioniše normalno ? Nisam podmazivao ničim bužire kada sam menjao sajlice, da li bi to rešilo problem ? I čime podmazati ? Reko' bolje da pitam, da ne u$erem nešto ... n2:party-021
  • 0

#139 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 11 September 2017 - 08:59 AM

Hm, "hladno", šta ćeš reći u novembru? Nije normalno, nešto ti je tu ljuto zapeklo, najverovatnije sajle.

Univerzalno socijalno sredstvo za podmazivanje ti je testerol+uljani razređivač 1:1, ili ređe. A ako te svrbi novčanik, imaš specijalizovane mace za svaki deo bicikla ikada.

• 0

#140 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 864 posts
  • LocationSokobajna

Posted 11 September 2017 - 09:07 AM

Htedoh reći hladnije, nisam se dobro odrazio ...

Pazi, bilo je 7-8 stepeni, to se valjda računa kao hladnije ... ne verujem da je nešto zapeklo, ne bi onda radilo kako treba kad "otkravi". Znači, podmazati nekim ređim uljem. Pont taken ! ;)

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users