Cobra je dobra / Capriolo Cobra [MTB]
Postavljeno 25 June 2017 - 11:28 AM
Postavljeno 25 June 2017 - 02:45 PM
'el vidiš ? 15kg smrtonosnog čelika, brajko moj !
Ne pišem ja za džabe sve ove hvalospjeve ovde ...
Stvarno je mnogo bolji osećaj u vožnji sa ovim šifterima i menjačima ... nego lanac me malo *ebucka ... 'oće da preripi kad napnem malo jače ... koliko je pametno nastavljati lanac ovim brzim spojkama ? Tj. koliko je istih dozvoljeno, jedna ili više ?
Postavljeno 25 June 2017 - 03:32 PM
Ja sam vozio ovo pre aviona koji sad vozim
I iskreno ne vidim neku razliku u menjacu, menja jedan, menja drugi. A vamo je xt, na zelenom ne znam ni ja, neki krs shimano. Ono sto je dobro kada imas ove okidacke shiftere je ako podesis, radi super, ja imam slx. A na zelenom sam imao one koji se vrte, bukvalno koliko pomeris toliko on povuce sajlu. Jesu bili sporiji, ali si uvek mogao promeniti brzinu u koju hoces, jer uvek mozdes pomeriti ako zvekece... sta znam
Postavljeno 25 June 2017 - 04:22 PM
Lagao bih kada bih rekao da ne osećam razliku. Mnogo to tečnije i tiše ide sa deore menjačima, mada je realno i turnej radio posao bez greške ... u svakom slučaju, uvek je lakše navići se na bolje, nego na lošije A nakon cele decenije kliktanja i caktanja, razliku je teško ne primetiti ...
Nego ovo za nastavljanje lanca sa više spojnica, neko mišljenje ?
Postavljeno 25 June 2017 - 04:53 PM
Ne moze da se nastavi lanac samo sa spojnicom, ona menja kariku, ne produzava lanac.Lagao bih kada bih rekao da ne osećam razliku. Mnogo to tečnije i tiše ide sa deore menjačima, mada je realno i turnej radio posao bez greške ... u svakom slučaju, uvek je lakše navići se na bolje, nego na lošije A nakon cele decenije kliktanja i caktanja, razliku je teško ne primetiti ...
Nego ovo za nastavljanje lanca sa više spojnica, neko mišljenje ?
Lanac mozes da produzis jedino parcetom drugog lanca, e sad da li ces parcice da spajas spojnicom ili pinom to je druga tema.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 25 June 2017 - 05:02 PM
Postavljeno 25 June 2017 - 05:06 PM
Moze, sa time da mozes postojeci lanac da nastavis direktno preko pina bez spojnice, nema potrebe da stavljas dve spojke.Pogrešno sam se odrazio, izvinjavam se... Mislio sam upravo na to, da nastavim lanac parčetom sličnog od nekoliko karika, i pritom upotrebim još jednu spojku... Jednu već imam, njom je spojen ovaj od 110 koji je sad na biciklu.
Postavljeno 25 June 2017 - 05:15 PM
Postavljeno 25 June 2017 - 06:56 PM
Mozes i stari, samo pri rastavljanju gledaj da ne isteras pin do kraja (da ne ispadne iz karike) nego treba da ostane u spoljnjem delu karike da bi ga posle lakse vratio na mesto.Ok. Kupio sam onu stegicu kojom se rastavlja lanac, jer imam jedan stari koji bi bio donor... Nego kako ide to spajanje pinom? Je l' se kupuje novi, ili može da se iskoristi i skinuti stari?
Postavljeno 25 June 2017 - 06:57 PM
Hm odgovorio sam ti na pitanje ali u pogresnom postu, procitaj predhodni.Ok. Kupio sam onu stegicu kojom se rastavlja lanac, jer imam jedan stari koji bi bio donor... Nego kako ide to spajanje pinom? Je l' se kupuje novi, ili može da se iskoristi i skinuti stari?
Postavljeno 25 June 2017 - 07:32 PM
Ok onda, sutra ću da instaliram taj nastavak pa javljam kakova je situacija nakon upgrade-a...
Postavljeno 28 June 2017 - 01:12 PM
Kako vreme leti leti ... sutra je bilo prekjuče, i od onda sam već dva puta upgrade-ovao ...
Prvi put sam se malo zabrojao, i produžio za 4 karike, i radio je mučenik i tako, samo je bio ipak predugačak lanac (118 ). Nije mogao zadnji da pokupi višak naravno, ali nije samo tu bio zaheb, tek sam ujutru provalio da sam nastavio debljim lancem ... valjda me prevarilo ono narrow što je pisalo na karikama ... Nemam pojma koji je lanac u pitanju, taj je i onako bio za otpis...
Drugi put sam potrevio i dužinu i širinu. Jedino pinovi nisu isti, ovaj novi donor je valjda xt, ima ona udubljenja na krajevima ...
Sad je konačno sve kako treba, dohvata kombinaciju najveći-najveći, menjači prosto kliiize, jedino me hebucka malo 27. brzina, ne pogađa je baš uvek, a hoće i da ispadne iz nje ... verovatno točak nije potpuno u osi, bem li ga ...
Postavljeno 03 August 2017 - 08:22 PM
Bicikl sa kojim sam presao ozbiljne kilometraže je Cobra. Prošle godine sam sa njom prešao 2500 km, kuplena je 2005 i na njoj je jedino pukao lanac, i zamislite ja odem samo kod majstora što popravlja motorne testere da mi nastavi isti taj lanac. Evidentno je zrela za remont, ali ja taj bicikl obožavam.
Sada sam ozbiljan vozač i uzeo sam neku ozbiljniju spravu na dva toška, ali Cobra je Cobra.
Postavljeno 03 August 2017 - 08:42 PM
Za malo para možeš da je pimpuješ, i da se navozaš još oho-ho...
Eh, da, obrodošao!
Postavljeno 31 August 2017 - 06:01 PM
.
ima li smisla taj apgrejd? Koliko je bolji ram lizarda od cobre?
Postavljeno 31 August 2017 - 07:25 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika