Nikada neću razumeti svrhu ebajka. Ako se kupuje da se sa njim ide do posla da se nebi oznojio onda OK. U rekreativnom smislu je za mene sviranje onoj stvari, ja se bavim isključivo rekreativno biciklizmom, bicikl služi da bi se protegle noge od posla i automobila, odlazak u prirodu grupne vožnje sa turama od 60 do 100km dnevno, a ako bi imao asistenciju elektro motora onda bar ja ne vidim svrhu rekreacije. Brzinu koju je limitirala fabrika na 25km/h više od tiga možeš i sopstvenim nogama da napraviš samo da si malo u kondiciji na malo boljem bajsu(po ravnom). Po ravnom ako idem duže ture opušteno vozim 27-28km/h do 30km/h pod uslovom da nemaš vetra u prsa, može i mnogo više naravno ali kratkotrajno bar na tipu bicikla joji ja vozim pa se ponovo vratim na opuštenu brzinu. Ako ebajk može da ide uz brdo 25km/h onda je to druga priča
Kakav je osećaj u vožnji kada se isprazni baterija? Odeš na primer na neku turu od na primer 100km i 20ak km pred kućom se isprazni baterija. Kakav je tada osećaj voziti ebike?
Nikada nisam vozio ebike ali imam želju čisto da ga probam, tako da ću ove godine najverovatnije da ga iznajmim u PB na sat vremena samo da vidim i ja to čudo tehnike
Mislim da si promašio temu. Postoji posebna tema na forumu o električnim biciklima, pa tamo možeš da izneseš svoje mišljenje.
http://www.2bike.rs/...stvo-korisnika/
ebike je za lenjivce poput mene Da, na svakom, malo boljem, biciklu može da se dogura do 25km/h. Ali, kao što si rekao, moraš da budeš u kondiciji, da bude dobar bajs i da bude ravan put. U takvim uslovima, kada idem na duže ture asistenciju stavljam na minimum (Eco mode) kako bi mi što duže trajala baterija. I taj mod je više nego dovoljan da se dostigne i održava 25km/h brzina. Inače, kada se istroši baterija, bicikl se dalje vozi kao i svaki drugi, običan, bicikl.
Električni bicikl je takođe dobar i za starija lica. Moj matori je u detinjstvu vozio trkački Bianchi i u srcu mu je ostao biciklizam. A sada ima problema sa bubregom i svaka, malo jača, vožnja mu izaziva velike bolove. Bez problema prelazi veliku kilometražu sa ebajkom.
Imao sam priliku da se penjem na Avalu sa ovim biciklom i tu je opravdao sav novac koji sam dao za njega. Iako nisam bio u kondiciji, bez problema sam se popeo do vrha, naravno uz najveću asistenciju, sa prosečnom brzinom preko 30km/h. Bilo je lepo vreme i bilo je dosta biciklista koji su se polako penjali do gore. Takođe je bilo i puno komentara na račun električnog bicikla kada sam prolazio pored njih
Nisam znao da PlanetBike iznajmljuje bicikle. Znam da jednom godišnje (polovinom juna) oni organizuju dvodnevni test:
http://planetbike.rs...cikli-na-testu/