Sad malo idem u off, ali ljudi kod nas moraju da shvate da je to jednim dobrim delom i zato što nismo u okviru EU. Jer Hrvat može istog dana da poruči sa nekog nemačkog sajta kad oni imaju akciju i da mu to stigne sutradan za neku smešnu poštarinu ili čak i bez poštarine. Onda se hrvatski distributer požali proizvođaču, ovaj sinhronizuje akcije na svim tržištima EU u nekoj meri i da hrvatskom distributeru odobrenje da prodaje po nižoj ceni da bi ispratio tu akciju. Taj proizvođač možda daje to isto odobrenje i ovima našima ali oni znaju da ne može baš svako tako lako da je kupi po nižoj ceni (da mu neko donese iz EU npr) i onda prosto drže regularnu cenu, uzmu odobrenje, a onda prijave da su je prodali na nekoj "blic" akciji koja se nije ni ispratila I to rade jer im se prosto može. A regularna cena je na NW 39.99, kod nas 4500 dinara, to mu dođe otprilike taman. Poenta je da hrvatski sajt radi na tržištu na kom je u konkurenciji za 450 miliona građana i isto tako gomilom još jačih sajtova i prodavnica od njega, a kod nas... Pa realno PB slabo i ima konkurenciju, a i tržište je samo 7 miliona.
Potpisujem
Sa danasnje voznje :- (((
Postavljeno 21 April 2023 - 03:25 PM
Postavljeno 24 April 2023 - 09:41 AM
Са јучерашње вожње, тврда стотка: 10Км макадам (6Км успон - 4Км спуст) остало асфалт. 1450м висинаца а киша 5мин на свака 3Км.
Велико питање пре поласка беше ``Шта да возим!?`` и одлука паде на олдтајмера.
Поглед на лулу.....и Треску (1400м.н.в). Овде беше пауза после успона по макадаму у дужини од 6Км.
Доле низ пут преко Магова. Беше блато до колена(нисам сликао), бандаши се запрљали, в-брејк једва ме успорава а на неким деловима нагиб и до -20`.
Спуст је завршен и крај макадаму. Допумпам гуме и настављам асфалтом према Лукову.
Стигох на циљ.
Палац показује на облак који прети кишом.....и би киша у повратку.
Црква Св. Ђорђе, изнад бање.
У повратку дилема: ``Да ли да идем преко Куршумлије...мада нисам планирао тамо!? .... Ма јок, идем лево на Блажево и Брзеће``
Погрешан сам правац одабрао. У 4 наврата ме киша ``освежавала``.
Кафана у Блажеву.....живе душе нема! Пропаде ми план за одмор и окреп. Шта ћу....терај даље јер тек следи најтежи успон уз Ђерекаре.
Сав мокар изађох на Мрамор. Најтежа мука оста иза мене.
Стижем у Брус, кад тамо дуга....Опасно су застранили...
Дођем кући и погледам.....Тих, где сам био цео дан!!!?
cycling is life, that's why I pedal ...
Postavljeno 29 April 2023 - 07:40 PM
Koja je bila poenta te tvoje vožnje?
Postavljeno 02 May 2023 - 11:22 AM
Zato ću sad da popijem pivo, a vetar mož' da (ga) duva kol'ko hoće.
Postavljeno 02 May 2023 - 01:10 PM
Nigde ne idi bez gajbe piva u bisagama, sad znaš zašto!Kakav pogan vetar danas, dok sam iz centra (Bgd) stigao do lakat krivine gore na Smederevcu smučila mi se vožnja, a onda sam izašao na Stražarsku Kosu... Leleee. Tu sam i odustao, a jedina pozitivna stvar je što sam odozgo imao sasvim fin spust do Autokomande, mada me je u jednom trenutku pri brzini od oko 800km/h iznenadni udar vetra izmestio par centimetara u stranu, samo što nisam geknuo.
Zato ću sad da popijem pivo, a vetar mož' da (ga) duva kol'ko hoće.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 07 May 2023 - 06:38 PM
Имам ли право да се жалим!!!
Требају ми нове гуме, нећу унутрашње - надоградићу на тубелес, ланац ми при крају....треба и касету да заменим, истрошио сам уље за суво време, да ли да ставим дроп штицну, треба ми лакши сиц, ух, када би ставио електронику, спринтерице ми ружне, лева педала ми нешто није, Гармин ми багује............
....а Стефан!?....Стефан нема тих проблема, он га цепа без проблема - пун гас, каденца добра и....не жуљи га ништа.
https://youtube.com/...s?feature=share
cycling is life, that's why I pedal ...
Postavljeno 07 May 2023 - 07:24 PM
Postavljeno 07 May 2023 - 10:54 PM
Boli ga dupe! (Zbog ovog anatomskog sedišta).Имам ли право да се жалим!!!
Требају ми нове гуме, нећу унутрашње - надоградићу на тубелес, ланац ми при крају....треба и касету да заменим, истрошио сам уље за суво време, да ли да ставим дроп штицну, треба ми лакши сиц, ух, када би ставио електронику, спринтерице ми ружне, лева педала ми нешто није, Гармин ми багује............
....а Стефан!?....Стефан нема тих проблема, он га цепа без проблема - пун гас, каденца добра и....не жуљи га ништа.
IMG_20230507_105435.jpg
IMG_20230507_105439.jpg
https://youtube.com/...s?feature=share
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 14 May 2023 - 02:35 PM
Danas je baš vetrovito. Pretpostavljam da su fotke od juče?Сремачка посла
E54226D9-A14B-4AEF-8CAE-EBD59D6FCB44.jpeg
3D82B526-CF0D-4891-9F9C-C2DCEE815137.jpeg
7B0CC20A-F884-4B35-A446-7CCB216090E8.jpeg
940D83F4-8301-49AF-B2B4-953E09A757CA.jpeg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 14 May 2023 - 03:18 PM