Sa jučerašnje. Stavio bajs na Sokola i otišao do Novog Sada, odakle smo onda Makarije i ja laganica otišli do Bačke Palanke, tamo izvršili inspekciju lokalnih pilećih bataka sa roštilja kao i piva, i onda otišli istim putem nazad. Uhvatila nas je kiša pred kraj ali ništa strašno.
Onako baš fin dan i fina vožnjica. Nisam nikada prošao tim pravcem a deo između Futoga i izlaska na džadu kod Čelareva je baš lep.
Mislim da nas je prošla NS grupica na čelu sa Smasherom (mislim da sam po građi prepoznao i Kačavendu ali nisam siguran).
20230415_124426.jpg
20230415_155512.jpg
20230415_155516.jpg
20230415_122432.jpg
20230415_MakarijevTelefon_02.jpg
20230415_MakarijevTelefon_04.jpg
Povratak za Beograd je bio čupav, jer su svi Sokoli u naredna 4 sata bili rasprodati a u onom običnom vozu tj crvenom (koji je meni poprilično i udobniji i prijatniji od Sokola) je bila velika gužva. Na svu sreću, dok sam čekao da mi stigne voz popio sam još jedno pivo i tako ublažilo mogući stres
Inače, ranije je neko pomenuo kako nije u svakom vagonu Sokola ista širina prostora za bicikl tj da u nekim bajs ne može lepo da stane - to je zato što nije svaki vagon za bajs, tj jedan ili max dva jesu (oni na kojima je nacrtan bicikl) a preostala dva ili tri nisu tj oni su za invalidska kolica i zato je prostor kraći. Bolid-tetka koja na Prokopu prodaje karte mi je izdala kartu za vagon koji nije za bicikl iako je znala da sam biciklom, ali sam na peronu pitao konduktera da ipak uđem u vagon koji jeste za bajs i nije bilo problema. Čisto da znaju oni koji ne znaju a možda će ići u budućnosti.
Soko je ok, crveni voz je zakon (idu istom brzinom, samo Soko ne staje na svakoj stanici pa zato vozi kraće)
Nisam ja vozio danas. Ja sam danas u modu crkva, doručak, ručak, porodica, rodbina itd. Punim zalihe koje ću kasnije da trošim.
Ali alal vam vera što ste uživali. Lepa je vožnja uz nasip na Dunavu. Zapravo mislim da je to najpopularnija biciklistička staza u okrugu Novog Sadal. Kad je lepo vreme ima poprilično mnogo biciklista, džogera i ostalih rekreativaca...