Sa danasnje voznje :- (((
Postavljeno 04 December 2021 - 06:46 PM
Hvala. Probao sam sve tri varijante staticno na bajsu, veliku nisam u praksi, zato me zanimalo kakva je. Ta light varijanta je ok za nekog drumasa i slicno. Meni nije odgovarala za rekumbent zato sto ne drzi oblik, ali je sad razmatram za gravel, uz neku od tih duzih pride za duge voznje.
Postavljeno 04 December 2021 - 11:27 PM
Kada budeš uzimao torbice, uzmi i providnu samolepljivu foliju, da je staviš preko rama, jer će ti torbice i prašina izgrebati lak.@Nesoni
Hvala. Probao sam sve tri varijante staticno na bajsu, veliku nisam u praksi, zato me zanimalo kakva je. Ta light varijanta je ok za nekog drumasa i slicno. Meni nije odgovarala za rekumbent zato sto ne drzi oblik, ali je sad razmatram za gravel, uz neku od tih duzih pride za duge voznje.
Imaju "specijalizovane" folije za bicikle (ili bici brendovi ili unapred isečene, ali su skuplje od istih takvih za auta, pa možeš i te auto folije uzeti). Nemoj samo selotejp, jer se posle teško skida.
Postavljeno 05 December 2021 - 10:01 AM
Npr na rekumbentu kacim malu torbicu na boom koji je takvog materijala da nema sanse da se izgrebe.
Postavljeno 10 December 2021 - 07:43 AM
Bajs je kupljen 9,2 kg sa pedalama, sad ima oko 600 gr viška zbog nove šticne i sedišta (u odnosu na originalne) i oko 300 gr su rogovi. Znači ukupno malo više od 10 kg.
Tu dolaze još i retrovizor, svetla, pumpica, alat...
*
Torbice (jedna je za flašicu sa vodom, nemam mesta za drugi bidon) nisu dupke pune, ali ih nikad ne skidam. A više mi trebaju u zimsko vreme, jer pravim duže vožnje, pa ili me uhvati mrak (kao juče), ili krenem rano ujutro. A ima razlike u temperaturi u odnosu na sredinu dana i treba poneti dosta toga za oblačenje (rukavi, nogavice, rukavice, jaknice, kišna kabanica od najlona...). Lako bi bilo da pođem u 11-12h i vratim se u 14-15, onda ne bi bilo dodatnog oblačenja ili svlačenja usput.
A dosta prostora mi treba i za hranu, jer nosim od kuće. Hleb, recimo, zauzima mnogo mesta.
Postavljeno 10 December 2021 - 07:37 PM
A o video zapisima nisam razmišljao. Slabo gledam tuđe (a volim da čitam), pa tako me ne privlači da pravim svoje. Kad bih ih i radio, možda bih samo 5-6 godišnje, o nekim značajnijim vožnjama.
A kad bih baš morao redovno da ih snimam, voleo bih da mogu opušteno da pričam, da se zajebavam itd. a to je malo problem, jer mi kojima je maternji jezik dijalekt 100% posto smo opušteni samo ako se izražavamo na tom svom jeziku. Kao što kad smo ljuti, svađamo se, tako i kad se zezamo - najbolje od sebe dajemo pričajući dijalekt.
Postavljeno 21 December 2021 - 10:11 AM
Sa jučerašnje, reka Dunav kod Pančeva...nije kilometraža ali prija što dalje od grada zimi... inače na fotografijama su svetionici na ušću Tamiša u Dunav iz 1909 godine. https://www.bbc.com/...srbija-58332279
Postavljeno 22 December 2021 - 01:11 PM
Пејзаж, а не пејсаж.Пејзаж а не пејсаж.
Postavljeno 31 December 2021 - 04:04 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika