Petarl- Ne postoji lose vreme,postoji samo losa oprema. Vazno je ostati suv,a pogotovo sake i stopala, pogotovo nocu kada se ne vide toliko kolotrazi i barice. Ja redovno vozim i sada kada su kisni dani i noci (i vetroviti) i ne pomisljam da mi treba psihijatar,cak mislim da drugima treba psihijatar kada se nabiju u kucu,ne daj boze da izadju, pokisnuce. Pa valjda sam biciklista.Ima neki zgureni idu na posao ili s posla pokisli,mogu samo da ih zalim.Ali trebalo mi je 7 god. da ukapiram sta kupiti i kako se obuci i obuti,u zavisnosti od vremenskih uslova.
Sa danasnje voznje :- (((
Postavljeno 09 October 2021 - 08:55 PM
Ali tebe, Petre, svaka čas'...
Postavljeno 10 October 2021 - 06:50 AM
I ne postoje losi putevi, samo losi bicikli
Sada pisas uz vetar , Ni Mao Ce Dung ti ne bi bio ravan, znas onu odluku da pobije sve vrapce u Kini.
Nego kako U Nemackoj i uopste na zapadu,Francuskoj ,Engleskoj,jel biciklisti izbegavaju patoloski kisu i uslove,ili su se prilagodili,pogotovo u Engleskoj,i Skandinavskim zemljama gde ima vise kisnih dana. Da li beze na jug kao rode jel neko zna ? Kakav je mentalitet biciklista tamo. Ovo pitanje nema veze sa tobom ,nego uopste,cisto informativno.Samo te molim da ne pozoves Marvasa i Himzu da odgovore.
Postavljeno 10 October 2021 - 06:56 AM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 10 October 2021 - 08:33 AM
Drugari hvala Juče sam isto vozio po kiši noću i slična priča, ako ne i gora i više pokisla. Sad ću malo da čistim i podmazujem posebno lanac koji je najviše ugrožen jer ga voskiram umesto podmazivanja uljem. Ide uskoro u kanticu sa voskom i na furunu. Iz te kišovite Evrope sve više dolaze biciklovi sa kaišem. Nije da nisam razmišljao da rasečem ram i na strugu napravim spojnicu te zavarim nazad kako bih mogao da provučem kaiš i stavim točak sa unutrašnjim brzinama u nabli za zimske i kišovite dane. Ali ne, ne i ne. Neću više ništa da budžim na bajku iz 1994 godine. Hoću samo da vozim. Ideja posedovanja još jednog bajka samo za loše vreme je zanimljiva kome zaista treba, ali to opet povećava posed raznorazne opreme što takođe mislim da ne želim. Kod nas nema toliko kiše ipak, zime su uglavnom suve i tih par nedelja tokom godine se prežive nekako... Svakako cenim komentare kolega da je oprema bitna, obuća i odeća, bicikl, itd. Ja verovatno nemam sve to što treba kao neko što ima, ili nisam uvek svestan šta bi trebalo i kako, ali opet imam više nego neko ko tek počinje. Polako, vremenom se tu i tamo nešto uvidi, nauči pa nabavi i tako. Bitno je da smo mi živi i zdravi i u pokretu. Pozdrav.
Postavljeno 10 October 2021 - 12:02 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 11 October 2021 - 08:46 PM
Jedna gravel deonica
*
A dan pre nje uživanje na oktobarskom suncu...
★
A danas žurio da prebacim "stotku", jer sam imao ograničeno vreme (trebalo je u 20:05 da pokupim ćerkicu sa baleta) i stvarno kad se ima motiv može dosta brže da se vozi nego obično.
Tako sam spičio 60-ak km sa prosekom od preko 28km/h (sad se Gađan smeje ), što je za 2-3 km/h brže nego što inače vozim, a onda sam skontao da zapravo imam sat vremena više na raspolaganju nego što sam mislio (bilo 15:10 kad sam krenuo, a ne 16:10, kako sam mislio), pa sam usporio, skrenuo ka nekim valovitim deonicama, a poslednjih 20 km vozio po gradu, u iščekivanju početka pljuska (koji je počeo 5 minuta nakon što sam završio i krenuo na balet ).
Postavljeno 12 October 2021 - 02:01 AM
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 12 October 2021 - 11:58 AM
Ja samo sa posebnom motivacijom vozim toliko "brzo" (neki raničarski brevet, žurba i sl.).
A za Gađana to je prosek po brdima.
Postavljeno 12 October 2021 - 03:08 PM
Nije mali za mene i tebe, ali za Gađana jeste.
Ja samo sa posebnom motivacijom vozim toliko "brzo" (neki raničarski brevet, žurba i sl.).
A za Gađana to je prosek po brdima.
On se posvetio tome i to cenim. Ja mogu dugo da vozim ali blažim tempom. Gadjan ima jaku ekipu.. Goran, Dule, Vlada.. voze momci, samo puca. Smederevska brda izgaze muški.
Ja sam 2-3 puta pratio njihov tempo kad se nadjemo zajedno ali na nekoj kraćoj deonici pa kasnije odustanem i nastavim solo.
Postavljeno 20 October 2021 - 01:57 PM
Ukupno vreme oko 13:22 (pogrešila aplikacija).
Efektivno vreme oko 12:22 (takođe greška).
Prosečna brzina oko 24,2 km/h (po Sigmi).
★
Aplikakacija (Ride with GPS) sve vreme histerisala:
- čas izvlači prave linije
- čas počne sve od početka da meri, krene od nule
- pa se onda vrati u normalu
- čas pokazuje manje km od ciklokompjutera (Sigma)
- čas pokazuje više
I tako 13 sati...
Postavljeno 20 October 2021 - 03:39 PM
Postavljeno 20 October 2021 - 03:55 PM
Postavljeno 21 October 2021 - 12:23 AM
Postavljeno 21 October 2021 - 03:30 AM
Postavljeno 25 October 2021 - 03:58 PM
Videću kasnije da sredim, ako može...
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika