Evo je od pre nekoliko godina, sve sa Avalom i Kosmajem.
https://ridewithgps.com/trips/33802226
Od Barajeva mozes i drugacije, npr da skrenes odmah kod mostica u Barajevu desno i zavrsis na istom putu gore ali putem Stara Lipovica, ili da nakon lakat krivine u Barajevu i posle NIS-ove pumpe skrenes levo i ides preko Baćevca do Meljaka i izeđeš na malo južnijem delu ibarske... Odatle ti je najlepše niz Ostružničku šumu pa niz Savu, ali sve zavisi od dela grada u koji ideš.
Edit. Sa Kosmaja možeš da se vratiš i istim putem do glavne džade, kraće je i nema penjanja, ali je spust u Rogaču lep i lepše je proći tuda iako onda moraš da se popneš gore do Dučine...
Da ne pričam o tome da je najružnije u povratku ići kroz Železnik i Čukaricu, tj bolje je sići do Save pa starim obrenovačkim...
Hvala. Sad sam već prebacio tvoju trasu u GoogleMaps i malo šacnuo StreetView. Lepo. Mislim da ću se držati ovog puta + dodatak jezera Trešnja koje je usput. Svakako da mi se sviđa ideja Ostružničke šume. To definitivno umesto Železnika. Jedino nisam siguran da želim u Baćevac i Meljak zato što bih onda zaobišao Lipovačku šumu, a tamo nikada nisam bio, već bih u Sremčici skrenu negde levo u Ostružničku šumu i domogao se Save, pa Ade i staze do Dorćola i Pančevca pa na kraju i Pančeva.
Imam pitanje? Vredi li da posle Lipovačke šume idem desno nekakvim putićima umesto kroz Sremčicu već pravo u Sremačku šumu koja vodi ka Železniku? Treba da odaberem šta je bolje: Sremačka ili Ostružnička šuma. Da li je ta Sremačka šuma vredna da posle istrpim Železnik? Ako nije, onda je jasno šta treba.
Off Topic: Vidim da imaš Brooks saddle. Kakav je?