Sa danasnje voznje :- (((
Posted 11 April 2020 - 05:20 PM
Posted 11 April 2020 - 09:08 PM
"Nervoza srca" malo mi nije jasno,po meni je to sirok pojam,moze covek da bude nervozan pa da se to odrazi na srcani ritam, ili razne aritmije mogu da budu jelda zbog raznih uzroka,pa moze da bude prolapsa srca kada su urodjeno produzeni srcani zalisci i srce ponekad ne pumpa pravilno itd. itd. more uzroka i posledica. Isto tako i lekovi. Preporucivati nesto nekom sto tebi pomaze,ne znaci da ce i drugom pomoci. Ali to sto ti preporucujes u globalu deluje blagotvorno na srce.Nekom je dovoljno samo da ostavi pusenje i srce se preporodi-TUJ SAM!
Jedino sta se svi slazu,je da rekreativna voznja bicikla odrzava srce zdravim, ukoliko se ne pretera.
Jeste sirok pojam i obuhvata vise nekih vrsta nelagoda u predelu srca i grudnog kosa, znaci neko stezanje u grudima, iznenadnu aritmiju ili tahikardiju, otezano disanje, bolovi u predelu srca, snizen ili povisen pritisak... Unapred sam rekao da ne dajem lekarske savete i naravno da to sto je meni pomoglo, ne znaci da ce i nekom drugom. Ovo sto sam preporucivao je bas to sto si rekao, u globalu deluje blagotvorno na srce, medjutim smatram i da vredi pokusati, ne gubi se nista osim par stotina dinara, a MOZDA moze biti od pomoci. Mozda i ne, ne zna se dok se ne isproba.
Glog je tradicinalno sredstvo za jacanje srca, normalizaciju pritiska i srcanog ritma, a mi biciklisti opterecujemo srce vise nego mnogi drugi, pa iz tih razloga i sam kupim bocicu glogovih kapi jednom ili dvaput godisnje, cisto da dam podrsku srcanom misicu. Prija, a ne skodi. Magnezijum je mineral, takodje blagotvorno deluje na srce i sastavni je deo hrane, a i suplementacije kod puno biciklista (i mene medju njima), pogotovo onih koji vole da voze pun gas, pa ni on kao takav ne moze da skodi, moze samo da prija. Te stvari bih vise stavio u domen hrane, nego klasicnih lekova. I beli luk se takodje pokazao dobrim u snizavanju pritiska, kao i neke druge prirodne stvari.
A sto ti kazes, moze se samo izbaciti neka losa navika i da rezultati vec budu puno bolji. Sve u svemu, vredi pokusati sa ovim prirodnim i generalno neskodljivim stvarima, pre nego sto se krene sa farmaceutskim proizvodima, jer ko jednom krene da pije tablete za pritisak, pije ih do kraja zivota, uglavnom tako biva.
Naravno, svako odlucuje sam sta misli da je najbolje za njegovo zdravlje, na meni je bilo samo da podelim informaciju koja eventualno moze da koristi.
Posted 24 April 2020 - 10:57 PM
Vrteo malo po brdima oko Valjeva. Teze mi je palo nego sto sam ocekivao zbog velikih pauzi od bajsa u korona-eri. Prelep dan i odlicna voznja.
https://www.strava.c...ties/3347855027
Posted 25 April 2020 - 06:20 AM
Vrteo malo po brdima oko Valjeva. Teze mi je palo nego sto sam ocekivao zbog velikih pauzi od bajsa u korona-eri. Prelep dan i odlicna voznja.
https://www.strava.c...ties/3347855027
Ko kaže da ležaljke nisu za uzbrdo? Bravo, super vožnja!
Posted 28 April 2020 - 01:05 PM
Jedva cekam da dodjem sa posla pa da idemo opet ali izgleda da ce kisa.
Nema veze, ima dana vise od kobasica. Bitno je samo da se klincima svidja.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 28 April 2020 - 01:15 PM
Tako i treba. Neverovatno je koliko klinci uzivaju u voznji. Moja cerka je celim putem pevala i tako terala pesake staze.
Ako se ti, ili žena ne tripujete, deca ni ne znaju šta je to loše vreme.
Samo dobra jakna i cepaj.
Posted 28 April 2020 - 04:17 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 28 April 2020 - 07:53 PM
Moj me samo tera da trazimo koke i domace zivotinje generalno po dvoristima, kad nadjemo tu pravimo pauzu. Evo jedne fotke kako to izgleda kod mene:Tako i treba. Neverovatno je koliko klinci uzivaju u voznji. Moja cerka je celim putem pevala i tako terala pesake staze.
Nego moram da nadjem neku prikolicu za 100mm osovinu, od avgusta dobija seku, ne mogu ih oboje na bajs. Pride ako prikolicu pretvorim u mini krevetac, seka moze i da spava
Posted 28 April 2020 - 07:54 PM
Nekom korona, nekom bombona.. ja se ubih od vožnje ovog meseca
Screenshot_20200428-171419.png
Volan u sake i da se manes dangube...davno ne videh lepe putnice
Posted 28 April 2020 - 08:40 PM
Matori, ganjas bajs za sve pare. Ti ces biti nas novi PBP ratnik ako ovako nastavis.
Jbga, dete više nije dete.. 16 godina. Sve manje ide sa mnom pa samim tim imam više slobode.
Volan u sake i da se manes dangube...davno ne videh lepe putnice
Eee, ja radim kad većina ostalih spava. A dok traje ovo stanje nema lepih putnica. Moramo čekati bolja vremena
https://picasaweb.go...208760685671353
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users