zoran031, on 28 May 2017 - 11:08 AM, said:
Kakve prepreke, kakvi zidovi, pa kako sutra ne daj Bože da treba da prođe auto hitne ili vatrogasci. Staviti znak, ima danas i kamera koje nisu skupe, snimaj i šalji kazne. Sa jednom kamerom se sve reši.
Проблем је прво што живиш у заблуди, бар по стандардима за Београд. Сликао сам и снимао, постављао на нет и писао чувеној Дирекцији/Секретаријату за саобраћај. Нема никаквог ефекта, јер су они у служби заштите ненормалних од нормалних (као и полиција). Њима знакови управо и служе за прање руку и пребацивање одговорности. Мени су и директно рекли да нема потребе постављати стубиће, него то саобраћајна полиција треба да реши. Притом, они сами нису послали полицију да то заиста и реши, на моје поруке полиција није ни трепнула и увек има оправдање да нема довољно људи или тако нешто блесаво, а и сама полиција паркира по тротоарима. Истовремено, о нашем трошку је град постављао заштитне стубиће око тротоара у чијој близини су приватне банке, што значи да ми плаћамо заштиту приватника, уместо да му кажемо "ако те опљачкају зоби полицију или уложи паре у сигурносни систем".
А можеш да погледаш и моје филмове са Видиковца или Церака (београдска насеља) на којима се јасно види да управо од стоке не могу да прођу ни Хитна ни ватрогасци. И није у питању неколико лудака, него је бахатост систематски присутна код већине, а онда је прича са знаковима које сви могу да игноришу, а због тога нико да не реагује, потпуно беспредметна.
Но, некако одвлачимо од теме. Не желим (овде) расправу, али сам хтео да скренем пажњу да то јесте огроман проблем и да они који се слажу са цитираним делом, по мом мишљењу, нису никада покушали да зауставе силеџијство "званичним средствима"..