Jump to content

Fotografije
- - - - -

Homolje - Golubac - Ram

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
46 odgovora na ovu temu

#41 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1441 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 March 2017 - 09:39 PM

Ova tema je gotova sto se tice Homolja, osim ako neko nesto priupita, tako da nemam nikakav problem sa tim da se prica o cemu god. Ionako pricate o turama, sto je nesto sto i mene zanima.

A sto se tice mog luksuziranja - a cuj, bio mi je prvi put, isao sam sam, u Homolje, 20. februara, i nisam imao ni sator ni vrecu - nije da sam imao mnogo opcija, a nije dolazilo u obzir da propustim priliku jer se slobodni dani, porodicni i poslovni, poklapaju jako retko. Cim se nase radnje opskrbe robom nabavicu sve sto je ostalo da se nabavi i onda nece biti potrebe za jurcanjem smestaja. A i nece biti februar. Bicikl, sator, plinski reso, pridavim medjeda i eto rostilja, gulasa a i corbice. :D

Ja volim da imam plan, ali provizoran. Volim da imam sto vise informacija o tome koje opcije imam gde god da prolazim, i uglavnom smislim koja mi verovatno najvise odgovara tako da ne moram da razmisljam kasnije, ali nemam nikakav problem sa promenama u bilo kom momentu, ali zato i volim da znam sto vise o tome kuda prolazim.

• 2

#42 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 01 March 2017 - 10:17 PM

Potpuno se slažem, različitost je uvek dobrodošla,

"neka cveta hiljadu cvetova" što bi rekli Kinezi.

Mislim da ne postoji pravi način da se urade tako kompleksne i lične stvari kao što je ciklo turing,

postoji onoliko "pravih načina" koliko je i ljudi.

Iz iskustva raznih, svako usvoji ono što mu je najbliže i najlogičnije i iskomponuje svoj način. Svoj "pravi način"

Zato je dobro sticati iskustva, i razmenjivati ih. Podjednako sam naučio i iz svojih i iz tuđih.

Jbg, možda gnjavim sa ovim poslovicama, ali šta ću kad ih obožavam. Evo jedna naša:

Leti gunj ponesi, a zimi... kako 'oćeš

Ja svoju ćeru učim da najviše pazi kad prelazi na zeleno. Da se na crveno ne prelazi, to već zna.

Nego, ako mi zatreba društvo do Bakua, znaš nekog koga bi interesovalo?

Mesecetak dana... Trebalo bi da bude baš lepa (avan)tura :)

• 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#43 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 01 March 2017 - 10:28 PM

Ova tema je gotova sto se tice Homolja, osim ako neko nesto priupita, tako da nemam nikakav problem sa tim da se prica o cemu god. Ionako pricate o turama, sto je nesto sto i mene zanima.

Super, tu smo :)

A sto se tice mog luksuziranja - a cuj, bio mi je prvi put, isao sam sam, u Homolje, 20. februara, i nisam imao ni sator ni vrecu - nije da sam imao mnogo opcija, a nije dolazilo u obzir da propustim priliku jer se slobodni dani, porodicni i poslovni, poklapaju jako retko. Cim se nase radnje opskrbe robom nabavicu sve sto je ostalo da se nabavi i onda nece biti potrebe za jurcanjem smestaja. A i nece biti februar. Bicikl, sator, plinski reso, pridavim medjeda i eto rostilja, gulasa a i corbice. :D

Naravno, naravno, prva tura, solo, februar... ma što se mene tiče, to je lični podvig, a za to treba imati mooda :D

Ja volim da imam plan, ali provizoran. Volim da imam sto vise informacija o tome koje opcije imam gde god da prolazim, i uglavnom smislim koja mi verovatno najvise odgovara tako da ne moram da razmisljam kasnije, ali nemam nikakav problem sa promenama u bilo kom momentu, ali zato i volim da znam sto vise o tome kuda prolazim.

...tako nekako i ja...

PS

Izvinjavam se što odgovaram "u citatu" nešto sam se smotao :)

• 0

(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#44 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1441 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 March 2017 - 09:29 AM

Baku? Ides kroz Ukrajinu ili kurdske delove Turske? Pretpostavljam ovo drugo, krace je a i veca je sansa da izbegnes da ti otfikare glavu, detoniraju te, zapale te zivog nego da te na severu jednostavno upucaju. Naravno, treba proci i kroz Nagorno-Karabah, cisto da se vidi cemu sva ta halabuka tamo :D

Salim se, donekle, mada me interesuje ruta - preko severne Turske i kako onda do Azerbejdzana, preko Gruzije ili bi ipak sibao pravo preko Jermenije pa kom opanci, kom obojci?

• 0

#45 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 02 March 2017 - 10:43 AM

Ruta je još uvek "work in progress" ali bih svakako išao kroz severnu Tursku Varijanta u kojoj se teži praćenju obale Crnog mora je značajno brdovitija sa trešnjicom na granici sa Gruzijom i prevojem na skoro 3000mnv. Nešto južnije bi se moglo ići blažim delovima severne Turske pa preko Jermenije. Naravno, prilagođavanje brdima kao i trenutnim političkim previranjima se podrazumeva do pred sam polazak, a bogami i usput :)

Ovo je radna/trenutna verzija, da ne kažem "draft"

Attached Thumbnails

• Screen Shot 2017-03-02 at 11.33.22 AM.png

• 0

#46 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Postavljeno 02 March 2017 - 09:06 PM

Info i savete vezane za te egzotične rute možete da pronađete na bajkerskom forumu.

Npr

https://forum.bjbike...-adv-2015-tour/

https://forum.bjbike...en-i-5-velikih/

• 0

#47 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 02 March 2017 - 10:24 PM

Ovde isto ima dosta toga... puropisa, iskustava, kontakata...

www.crazyguyonabike.com

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika