Postavljeno 03 January 2020 - 09:13 PM
Generalno sam vrlo zadovoljan. Iako je geometrija po brojkama slična alezu koga sam prethodno vozio, ovaj je udobniji i sa njim sam odvezao nekoliko 100km vožnji (oko 5h po vožnji). Za celodnevne vožnje bih verovatno stavio još šire gume. Ali kako god okreneš, ne znam da li može biti udobniji od trekinga, ipak je položaj nagnut napred u svim varijantama.
Nisam probao da kačim bisage i slično, ne znam šta bih rekao po tom pitanju.
Kočnicama sam razočaran na ravnom. Ako mogu da poredim kočenje sa klasičnim drumskim kočnicama sa aleza, rekao bih da ove koče lošije na ravnom, a bolje na nizbrdicama, primetno bolje. U odnosu na matori mtb, ove koče bolje i na ravnom. Gledao sam da postoji varijanta da se uzmu hidraulične čeljusti koje rade sa šamaraljkama sa sajlom, ali za sada ne menjam ništa, pokušaću da ih odmastim prvo. Koristim sprej za lanac, palo mi je na pamet da je možda deo spreja završio na disku... Probaj ih, ako možeš. Moguća prednost mehaničkih za celo/višednevne vožnje po nedođijama je da su možda lakše za sređivanje nekih problema kad nemaš kompletan alat, ali nisam baš kompetentan, to možda bolje da neko drugi dopuni.
Moj diverge je plaćen 750 evra na popustu (na prvi pogled, razlika je "samo" Sora vs Tiagra) tako da bih rekao da je ponuda koju si dobila prilično dobra, iz mog ugla. Ne znam kakvo je tržište kod tebe.